Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humanitární skupinka zdravotníků je na své zpáteční cestě z bývalé Jugoslávie unesena a uvězněna neznámými cizinci. Od této chvíle zdravotní sestra Carol a její dva kolegové mohou jen s hrůzou přemýšlet o tom, co s nimi únosci plánují... (PetriK12)

Recenze (107)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný horor, ale trochu mě mrzí, že peckám jako Martyrs či Inside se to taky ani zdaleka nepřibližuje. Nicméně mě velmi baví pohled dnešních Zápaďáků na tajuplné slovanské živly z jihovýchodu. Čtvrtá hvězda tak trochu nezaslouženě za to, že s hlavní hrdinkou sdílím téměř chorobný strach ze psů, takže pár scén pro mne bylo velice hororově nepříjemných. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jugošský Mengele a jeho dva pohůnci si otevřou nad Splitem banku. Orgánovou. Střadatelů se kolem potuluje spousta, náklady na vedení účtů jsou minimální, bankovní dozor obvykle zmizí dřív, než by jste řekli UNPROFOR, a tak jim podnikání jen kvete. Bohužel se však nevyvarují začátečnické, strategické chyby, kterou je překotná snaha o rizikové navýšení devizových rezerv francouzskou lékařkou bez hranic. Ta není žádné ořezávátko a do bankovnictví moc nevidí. Okamžitě tedy pohrdne na první pohled výhodnou krátkodobou fixací svých vkladů za účelem diverzifikované investice do movitých fondů třetích stran, zruší účet, vypoví smlouvu a pořádně jim, chudákům, zatřese portfóliem. Jednoduché, přímé, účinné. Za zmínku zde stojí zejména kreace našeho téměř slavného rodáka, Váni Fraňka. Ten se své role balkánského mukla zhostil opravdu se ctí a mám takový dojem, že mu žabožroutský scénárista nechal absolutní volnost verbálního projevu. Celou dobu téměř nesleze z obrazovky, překotně huhňá nekonzistentní ruská slovíčka, prokládaná několika zdvořilostními frázemi, které se nepochybně naučil při své dovolené v Chorvatsku, aby ve velkém finále dal na odiv své ryčné er a pronesl svou jedinečnou a jedinou souvislou "jugoslávskou" repliku :"Děvko, já tě budu mrrrrdat", která nepochybně vstoupí do dějin světové kinematografie hned vedle Vašutova bladeovského "Kurva, piča, kurva, piča". Docela by mě zajímalo, kde se na svou roli připravoval a s chutí bych se jel podívat na pařížskou premiéru, abych viděl, jakže si to ti galové otitulkují. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JSOU TI CHLAPI? MAFIE? ARMÁDA?“..... /// Chtějí je zabít? Chtějí je živý? Lehké napětí přináší nejen přítomnost starostlivého lékaře. HLAVNĚ NEPROPADAT PANICE! Dva ze tří uvězněných brzy zjistí, jak to s nimi doopravdy je. (Ne že by je to uklidnilo...). Napětí není nic moc (dneska utíká kde kdo). Krve málo – vlastně plnej kastrol tý prasečí jsem už viděl i ,,live“. Nechat se věznit? No a (jsem četl, že snad někde za to i platěj...), když mě nikdo netýrá.... Snad jen ,,sympaťák Ivan Franěk (z toho nám roste novej K.Roden. Asi...). Tak vám nevím, celkem slabota. COŽE???? Optimistickej konec? I tý krve je málo.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč bych neměl důvěřovat modrým dodávkám. 2.) Jsem zvědavej co mě může čekat, když mě (nečekaně) strčej do klece. 3.) Jsem připravenej darovat nějaké orgány. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející film. Trošku jsem nechápal, proč byl film založen na phobii ze psů? Totiž před rozzuřenými skákajícími psi by měl strach každý a málokdo by si je šel pohladit! Zajimavostí je, že ve filmu hrál 46-letý český herec Ivan Franěk. A zábavné byly jeho dialogy v českém jazyce cituji":Kde séš? Já tě stejně najdu! Ty děvko, Ty svině jedna, já tě budu mrdat! Mrdat tě budu! Ty drž hubu, za chvilku budu tvůj!.... 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Podhodnocené, přitom velice solidní ! Caged nepopíratelně má podobný námět jako obyčejné filmy typu Turistas či Hostel,ale Caged zvládá udržovat neuvěřitelné napětí a a budovat vztah k postavám, o které máte strach, aby se jim nic zlého nestalo. Francouzi mají ve zvyku dělat vše správně, co Američané dělají špatně! Od druhé poloviny je to vzrušivá jízda, kde se dočkáme i slušně natočeného gore. Správně špinavé,dravé,svižné a napínavé. Doporučuji se dívat na film s originálním zněním, ke konci totiž slyšíme sprostá,česká slova vycházející z úst jednoho ze záporáků Ivana Fraňka. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nie je moja krv.“ Dávam až 60%, lebo je to oveľa menší bitúnok, ako som čakal, je to príjemne krátke, postavy zdravotníkov sú sympatické, atmosféra pôsobivá a samotná „hixploitation“ zápletka získava desivým (v dobrom) umiestnením do „vojnovej“ Juhoslávie nepríjemne mrazivý nádych, keďže len naivný človek si myslí, že nedobrovoľné darovanie orgánov neexistuje. Prosto to nie je žiadny blbý žvást ani trápny nezmyslený krvák. Na strane druhej, nie je to ani zázrak. Scenár je predvídateľný a prekážalo mi, že sa tvorcovia báli u kladných postáv pritvrdiť; každý normálny „zdravotník“ pozná miesta na ľudskom tele, ktoré stačí preseknúť (skalpelov po „chirurgovej“ likvidácii bolo požehnane) a za tri sekundy obeť vykrváca. Mám skrátka rád filmy, v ktorých obeť časom začne byť vlkom. V CAPTIFS mi toto chýbalo. Nepáčili sa mi ani nelogické blbiny (zabitie „besných“ psov obrovskými kliešťami na železo by bola otázka pár sekúnd). A keď vezmeme do úvahy, aký je scenár jednoduchý, je čudné, že niektoré veci som nepochopil (čo s „hlavným“ dejom vlastne mala spoločná retrospektíva s dievčatkami?). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další slušný zářez do francouzské exploitační kinematografie. Tentokrát sice ne nejhlubší, na vykrvácení přesto stačí. Do dvou třetin víceméně klasika: skupinka psychopatických cizinců drží v klecích na odlehlé farmě tři zdravotníky. Sem tam jim poskytnou psychického teroru, nebo se vězni marně pokusí o útěk. Prostě standard. Ale s poslední třetinou nabírá film na neskutečných obrátkách a nedovolí vám vydechnout do závěrečných titulků. Příjemným zpestřením je účast Ivana Fraňka, kterého si budete pamatovat z Herzova kousku T.M.A. Překvapilo mě, že právě on je tím nejvýraznějším článkem mezi únosci, a jsem za to vážně rád. Tahle role šíleného Jugoslávce s puškou a perfektní češtinou mu sedla výborně: "Já tě budu mrdat, ty jedna svině!" ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Uf... totální průměr. Znovu se potvrzuje moje nepsané pravidlo, co Francouz a pokus o horor, to totálně zpacaný potenciál. Captifs mohl přinést čokoládu Milku, ale přinesl jen polosežranou Orionku a ještě k tomu studentskou pečeť, která se nedá žrát. Přitom černý obchod s orgány na samém začátku řetězce je vždy zábavný. Chyběly mi pitvy, chybělo mi napětí, chybělo mi znechucení a soucítění s uvězněnými, chyběla mi beznaděj. To všechno režisér a scénárista nezvládli, přitom se mohli minimálně inspirovat tolika jinými filmy, které zobrazují stejné téma. Konec samozřejmě totálně směšný, rád bych se zde rozepsal o trapnosti závěru filmu a udělal si z něj legraci, ale to si dovolím jen u totálních odpadů, tento film stojí za to, abych nespoileroval. 60% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Je zrejmé , že Yann má nepopierateľný talent , žial svoju H-jazdu načal témou , ktorá ma obchádza oblúkom. Balkánsky konflikt dostal na svetlo sveta hordu pošukov , humanitárne posily si svoje iste užili ( to by som prenechala inému žánru ) a odber orgánov pochybnými figúrkami v bielych plášťoch ( to tu už bolo ). Cast sa ale vydaril ( u France je to už pravidlo ) , celé to má ten správny color/feel ako bratia a sestry staršieho data ( Front/ Mart ).Scéna s nesmrteľným sádlom v kuchyni potešila, no aj keď pridám sympatických hafanov - stále Mi vychádza tá 3ka. Každopádne Gozlan upútal Moju pozornosť a trpezlivo budem čakať na Jeho reštart. Aj keď je to o inom , ale mám pocit , že ružolíci švédi to svojím " Psalm 21" frantíkom natrú. ( možno sa mýlim - dúfam , že ee ). Tá " INTERNATIONAL H - WAR " ma baví viac , ako nejaké OH . ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Áno, nič nové pod slnkom. No a čo? Bavíte sa radi pri horroroch? Máte radi ak vás film nenudí? Máte radi napätie, gore scény, peknú kameru, slušné herecké výkony? Ak ste na všetko odpovedali áno, tento film si musíte pozrieť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lehký žánrový nadprůměr.. Francouzský Captifs si drží slušný standard po celou svou délku, minimálně naštve, maximálně těší svou „uvěřitelností“ a naštěstí nenabízí nějaký v posledních letech velmi oblíbený dodatek typu „stejně jsi v řiti“. Banka s orgány kdesi v balkánské Horní Dolní se nicméně na pár dní a nocí stane noční můrou trojice humanitárních zdravotníků, kteří se už brzy dozvědí, co s nimi únosci zamýšlejí. Samozřejmě si divák několikrát řekne to pro horor specifické kouzelné slůvko PROČ? Proč prchající Mathias s prostřelenou nohou nepoužil klacek i na další psy? Proč Carole a Mathias nezvolí místo útěku útok na posledního únosce (zvlášť, když mají operační sál plný ostrých instrumentů)? Namísto odpovědí si ale divák může vychutnat už jinými zmiňované české nadávky jednoho z obchodníků s orgány (skutečně děsivý Ivan Franěk) nebo solidní rvačku s obézní paní domácí!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V hodnocení opět váhám, ale atmosféra byla místy velmi napjatá a téma sice vousaté, avšak k přemýšlení vybízející. Zlý film, či lépe řečeno film o temné straně společnosti. O zlých lidech, kteří se ale možná pokřivili válkou, což není pro ně omluva, ale spíše vysvětlení. Naléhavější o to více, že oběťmi se stávají ti, kteří se snaží druhé zachraňovat. Pro mne ani ne horror jako spíše drama. Výpověď o zemi, kterou ve 20.století několikrát zpustošila válka. Podruhé už to ale vidět nemusím. Největší hrůzu mi naháněli vlčáci, to byl skutečný děs... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller s několika nepěknými momenty a slušnou tísnivou atmosférou. Česká slova od Fraňka potěší a rozesmějí. Nejpeprnější sérka ovšem příjde právě v moment, kdy film graduje, takže to je spíš k smíchu než abych byl v napětí. :-D 55% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a nenápaditý průměr všech průměrů. Tři lidi, uzavírka, cesta lesem, únos burany, kteří v lese porcují lidi na orgány. Nic víc, nic míň. Zpracování OK, přidaná hodnota žádná. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ale horor vážne nie. Došlo síce na jednu-dve pekné gore scény, to je však málo. Prvá tretina je pomerne nudná s pomalým tempom. Po prepade sa veci v tomto smere dajú do poriadku a film postupne naberá na napätí. Čo je veľká škoda, snímok nevedel dobrý (aj keď ošumelý) námet pretaviť do hutnej, bezútešnej atmosféry. Pripadal som si tak akosi neutrálne. Z toho dôvodu film aj hodnotím ako čistý priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No musím uznat,že nic moc.Čekal jsem to lepší.Prostě mě to nedokázalo pořádně vtáhnout do děje a o hlavních postavách jsem věděl téměř kulový takže mi zrovna k srdci nepřirostly,tudíž mi bylo v celku fu(c)k jak to dopadne.Co víc dodat než že je to čistej průměr kterej nám nic novýho nepřináší.Neurazí,nenadchne. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Trailer som nevidel. Stačil mi obsah filmu a pekný poster, aby som sa o film zaujímal... a ono to je takáto blbosť :( Bez štipky nápadu či originality to ide podľa dávno nastavenej šablóny. Ďalší z rady zbytočných hororov, ktoré budem musieť do budúcna už selektovať dôslednejšie. PS: a mieste hororové osadenstvo by malo trochu vychladnúť a nechváliť každú sprostosť :) ()

Reklama

Reklama