Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování slavného snímku STRAŠIDLA ZE SPESSARTU z roku 1960.
Do Spessartu se přistěhuje ovdovělý Ralf Dienert (Pasquale Aleardi) se svými dětmi. Ve městě koupí starý hostinec, ve kterém byla před stoletími za své činy zazděna Bücklerova banda. Místní hospodu zrekonstruují a na slavnostní otevření si pozvou vyšší spessartskou společnost, včetně pana starosty. Strašidla využijí příležitosti a slavnost překazí. Ačkoliv se divné věci dějí i nadále, Ralf nemůže uvěřit svému synovi, že za vše mohou strašidla. (zdeny99)

(více)

Recenze (22)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Původní trilogii si už nevybavuju, ale tohle je echtovní německá rodinná megatrapárna plná přehrávání a přiblblých fórků. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rosamunde Pilcher se totálně zbláznila, začalo jí strašit ve věži a rozhodla se, že napíše pohádku. Nedokázala se ovšem odtrhnout od svého kmenového žánru, takže nám vznikla červená pohádka, pohádkový románek, filmový dort pejska a kočičky, ne-li přímo dortový kočkopes, psí kočkodort, nebo něco ještě horšího. Pomineme-li, že to na slavnou trilogii nenavazuje jinak než názvem, jak by taky mohlo, když ve Zlatých časech ve Spessartu se strašidla vykoupí a zmizí, nesouvisí to se starým dobrým Spessartem atmosférou, humorem, či čímkoliv dalším, co dělá film filmem, ani co by se za nehet vešlo. Jako by nestačilo, že je to blbé, ještě nám to okořenili vulgarismy a gesty, za která děti obvykle dostávají od rodiče pohlavek. Tím se film odsuzuje k rychlému zapomnění, tohle není film pro dětí, nemohla bych ho s čistým svědomím pustit ani svým králíkům. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

A proč by ne, mě se to líbilo. Čtvrté pokračování staršího německého filmu mohlo určitě dopadnout daleko hůř. Samozřejmě už od začátku bylo jasné, že to skončí tak a tak. To mi nevadí, jedno ze strašidel si zde zahrál Michael Kessler, což mě velice potěšilo. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tohle si výborná třídílná série z padesátých až šedesátých let nezasloužila... Dvě hvězdičky jdou za Michaela Kesslera a místy docela roztomile pitomý humor... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původní spessartovskou trilogii miluju a úplně jí žeru, ale tohle mi málem přivodilo žaludeční potíže. Já se prostě od té klasiky nedokážu odprostit. Alespoň, že duchy se podařilo zmáknout co se efektů týká. Škoda, že duchové byli pouze tři. Více vtipu by také neuškodilo. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Skoro průměrná komedie, která ovšem v mnoha věcech nedává žádný smysl. Vinu na tom nese z velké části mizerný scénář, který se snaží budovat místy napětí i atmosféru, ale za cenu nejen klišé scén, ale i naprostých volovin, kdy popírá sám sebe, třeba tím, že duchové jenž nemohou opustit dům ve kterém jsou uvězněni jsou z něho nakonec vyneseni v pytlíku z vysavače. Na sobotní dopoledne ucházející komedie, ale nikoli dobrá. Znám řadu lepších. 55% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to s původní trilogiií nemá nic společného. Vlastně má - nápad a strašidla, jinak je to červená knihovna. 30% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to téměř stejně jako fenomenální trilogie z 50/60 let. Jistě - "moderní" slovník a některé kostrbaté dialogy tu a tam vadily... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1960 je kultovní komedie s roztomilými strašidly. Ovšem tohle volné pokračování je už jenom film, který je až příliš zasazený do obyčejného života. A také v něm není nic veselého. Oproti jedničce si musí divák přebrat v hlavě několik změn. Najednou z pěti strašidel máme jen tři, a všichni jsou muži. Kostýmy jsou sice propracovanější, ale strašidla už nejsou tak roztomilá. A jestli původní film byl brán hlavně jako muzikál, tak zde na žádnou písničku nenatrefíte. Rozhodně vím, že jednou vidět tento film mi stačilo. Příště si pustím ten, který je přesně o půlstoletí starší. [261. hodnocení, 24. komentář, 46%] ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ducharcina pre male deti, ktora potesi. Aj ten humor vo filme ma troska pobavil a neurazil. Celkom v pohodicke mi tento film ubehol bez prilisneho nudenia. Duchovia vyzerali viac k svetu, ked boli v takom priesvitnom, namodralom odtieni a nie v tom zelenom, ako nejaki vodnici:) Jeden z nich ozran prveho stupna, ktory stale v kuse chlastal, druhy stale flirtoval a treti bol len tak do poctu. Vsetci traja zo zaciatku robili same neprijemne situacie novemu majitelovi ich domu, ale neskor sa skamaratili a robili v dome atrakciu pre navstevnikov, novootverenej restauracie. Rodinna zabava, pre kazdeho, ktory ma rad aj filmy, ktore cloveka na chvilu zabavia, od denneho stresu v uponahlenej dobe:) ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Vzít jednu z německých klasik a natočit "pokračování, to chce odvahu. Ale změnit žánr, nacpat to do televize a nechat tam hlavního hrdinu zamilovávat se do Gertrudy, to už chce pankáče. ()

Lavinia odpad!

všechny recenze uživatele

Hloupoučký plagiát bez tempa, vtipu či smyslu, zato plně dřevnatý - všichni herci se chovají jako dřeva boží. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaná tv komedie. Humoru občas dodává přítelkyně hlavního antihrdiny. Velmi dobrá hudba. Duchové jsou udělaní slušně, takže proč nedat hodnocení v mírném nadprůměru že? 221120119159/9159 ()

ssscream odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu pohádka pro moderní děti - o nadávky typu mrzáku, hajzle nebo i dokonce vztyčený prostředníček tady není nouze. Dokonce tu proběhne i jedna otázka o velikosti penisu. Začátek filmu, kdy otec a dvě děti jedou do nové hospody působí naprosto harmonicky, abychom hned v dalších dvou minutách zjistili, že jejich vztah je absolutně v háji. Spád filmu je trapný, nelogický. Tohle je opravdu jeden z těch typických německých nepovedených filmů. Původní trilogie měla švih, styl, zábavu a rád se na ně do dneška dívám - tohle je ubohé - je to něco, co si pokračování rozhodně nezasloužilo. ()

Reklama

Reklama