Reklama

Reklama

Americké drama, které vychází z krátkometrážního oscarového dokumentu a napsal ho scenárista úspěšného filmu Philadelphia, je inspirované skutečným milostným příběhem Laurel Hesterové (Julianne Moore) a Stacie Andreeové (Ellen Page) a jejich bojem za spravedlnost. Když se vyznamenaná policejní detektivka Laurel z New Jersey dozví, že má rakovinu, chce nechat převést těžce vydřenou vdovskou penzi na svou registrovanou partnerku Stacie. Úředníci se však spiknou, aby jí v tom zabránili. Neústupný detektiv Dane Wells (Michael Shannon) a aktivista Steven Goldstein (Steve Carell) spojí své síly na Laurelinu obranu a sjednotí policejní důstojníky i běžné občany, aby podpořili jejich boj za rovnoprávnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (65)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič v zlom, ale táto homosexuálna agitácia ma až tak veru nebrala. Áno, Julianne a Ellen boli výborné, a pointa filmu podľa skutočných udalosti bola v podstate veľmi kvalitná a v mnohých ohľadoch dojemná. Čo bolo na tom priam neznesiteľné, tak to bol Steve Carell, ktorý hral toho pošahaného aktivistu. Inak, dúfam že po tom ako sa Ellen Page priznala so svojou lesbickou orientáciou, tak už nebude vystupovať výlučne v takýchto úlohách - to by bola veru obrovská škoda... ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Rakovina je sviňa, to všichni víme, o to horší, pokud jste v lesbickém registrovaném partnerství v USA, kdy teprve krátce vešel v platnost zákon o tom, že se lidé stejného pohlaví můžou vzít. Film je plný klišé a předvídatelného děje, až to mrzí. Laurel je detektiv (myslela jsem, že film zaujme třeba i řešením nějakého jejího případu - ne, její zaměstnání je jen na okrasu), která se "stydí" za to, že je lesba, takže jak pozná Stacie, lidem okolo říká, že je to její spolubydlící nebo kamarádka, což Stacie vadí. Nakonec se ale přestane za svůj osobní život stydět a vezmou se spolu, což je v té době novinka. Její parťák se dozvídá, že má manželku a celou dobu, co spolu 23 let pracovali mu o svém osobním životě nic neřekla. Pak jí najdou rakovinu a když zažádá, aby po její smrti chodila renta její manželce, rada města jí nevyhoví, protože mají předsudky vůči homosexuálům a neberou registrované manželství jako skutečné manželství. A přichází další klišé nabalené na další klišé, setkáváme se s teplým židem Stevem Carellem, který bojuje za práva gayů, až do konce je film plný agitačních proslovů před radou a rádoby na city hrajícím patosem. Nevím, nelíbí se mi filmy, které až moc tlačí na pilu a znázorňují, jak se tenkrát měly menšiny špatně a byly utlačovány. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ellen Page, napriek talentu, berie stále horšie role, v ktorých sa zjavne necíti dobre a nevie ich verne zahrať. A to je to najvtipnejšie, pretože je sama lesbičkou a ona ju nevie zahrať, tak to je vrchol hereckého prepadu, keď nezahráš ani sám seba. Julianne Moore zas vyzerá stále horšie, no predvádza sa ako najväčšia texaská sexica. Toľko k vizuálu tohto paškvilu. Ide o lacnú propagáciu obohranej hollywoodskej témy. Na jednej strane tí dobrí homoši, na druhej strane zlí heteráci a kresťania. Ďalšie potvrdenie, že sa zlo stáva dobrom a zdravý rozum ľudstvo už dávno opustil. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film s takým (true) príbehom, pri ktorom by sme mali zastaviť na niekoľko minút. A hlavne položiť si sám sebe otázky, ktoré sa objavia vo filmu. Silná hra J. Moore, pri ktorom E. Page a M. Shannon len asistujú. Veľmi malá ale perfektne využitá príležitosť pre S. Carella. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodový životopisný príbeh o láske rovnakého pohlavia. Príbeh dvoch žien, z ktorých jedna umiera na rakovinu a chce prepísať rentu na svoju registrovanú partnerku podaný spôsobom, ktorý neurazí, no na druhú stranu zase ani veľmi nenadchne. Niektoré situácie mi po dramatickej stránke vyšumeli do prázdna a trochu mi vadili aj tie dlhé miesta, ktoré sa odohrávali v tej komisii. Tiež som nepochopil, čo bol ten freeholder, ako úplnému laikovy mi tí páni prišli ako nejakí zvrchovaní vládcovia všetkých policajtov aj obyčajných ľudí v okrese či dokonca v krajine. To mi k tej americkej demokracii akosi neštimuje. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (117)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se objevilo několik lidí, jejichž příběh se stal inspirací k filmu. A to Stacie Andree, Dane Wells a Steven Goldstein. Stacie můžete vidět na třetím setkání Freeholder, jak sedí v druhé řadě v pravé uličce, na sobě má černý svetr. Dane je vyšší z dua policistů, který převezme nádobu s popelem. Steven je k vidění na druhém setkání Freeholder, sedí vpravo v druhé řadě a drží červený praporek. (hansel97)

Související novinky

Po Obamovi za tajnými agenty

Po Obamovi za tajnými agenty

17.03.2014

Zach Galifianakis se proslavil rolí podivína Alana v Pařbě ve Vegas, v posledních dnech jej ale internetový lid vídá spíš jako moderátora komediální show Mezi dvěma kapradinami, ve které se nečekaně… (více)

Reklama

Reklama