Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (275)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Uživatel J*A*S*M má naprostou pravdu! Je to hovno s velkým H. A není to pro každého. Pokud vám tedy nejde mráz po zádech z toho, když devadesát pět minut ze stominutové stopáže sedí nějaká infantilní kravka s obrýleným geekem v recepci opuštěného hotelu a vedou hrůzostrašné dialogy, nebudou vaše hemeroidy vědět, co dělat roupama. Ale teď vážně a nabubřele! Obdivuji na Westovi, jak famózně zvládl dodržet intence žánru. Otázkou je ale jakého! Pustím li svou famózní mysl naprudko z řetězu a nechám li ji vytříbeně zformulovat jeden z tolik obdivovaných a respektovaných názorů, dojdu k neoddiskutovatelnému závěru, že jde skutečně o horor! A to naprosto příšerný a děsivý! Takových sto zabijáckých minut vražedné nudy se totiž jen tak nevidí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moje krevní skupina. Ti West od svého minulého vynikajícího díla The House of the Devil upustil od výrazného looku 70. a 80. let, ale i tak The Innkeepers působí jako zjevení ze "starých dobrých časů". Naprosto s přehledem natočený a zahraný film. West přitom dodržuje základní pravidlo žánru (které ovšem platí jen na někoho, od čehož se budou odvíjet rozdíly v hodnocení), že se člověk nejvíc bojí toho, co nevidí - a tím se film liší od loňské duchařské pecky Insidious. West nic zbytečně neukazuje (většina výstupů duchů je vidět v traileru), nic zbytečně nevysvětluje, jen poctivě a trpělivě buduju táhlou hrůznou atmosféru (pomalé atmosférické bloudění prázdným barákem už se dá považovat za režisérův trademark, za disciplínu, v níž kraluje). A na mě to funguje minimálně stejně, jako agresivní přístup Jamese Wana ve výše zmíněném Insidious. A ačkoli celý film nevybočuje ze škatulky "vážný horor", najde se i docela dost scén, u kterých jsem se od srdce zasmál. Nejsou to žádné snahy překlopit film do "hororové komedie" - jen se prostě postavy (btw Sara Paxton je až extrémně sympatická) občas zachovají vtipně (scéna s odpadky vede). U mne tedy maximální spokojenost, The Innkeepers od teď můžu řadit společně s Osvícením a Psychem mezi TOP 3 hotelové horory. Každému to však rozhodně nesedne. Horror movie of the year ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ SE PŘIHODÍ NĚCO STRAŠIDELNÉHO, OBVYKLE U TOHO NIKDO NENÍ. KDYŽ NĚCO VIDÍŠ, BÝVÁŠ U TOHO SÁM. A V HOTELU PRAKTICKY BEZ HOSTŮ MÁME TÍM PÁDEM ŠANCI NAVÁZAT NĚJAKÝ KONTAKT“..... /// Starej hotel a duchové – existuje něco nádhernějšího? (...prasáku....) KDO JSOU ONI? Než se to rozjede – kapku to trvá. Podělaní duchové maj nějakej problém – věřte mi... (kurva mám husí kůži ještě teď!). MUSÍME VYPADNOUT! (a zase!!!!) No dobrá...závody v předvádění duchů to nejsou, ale zase dokážou v pravou chvilku na správným místě......Claire sice začne bejt trochu kráva, ale pumpa mě tluče kurevsky. Víte co... – jak já vidím ducha, tak stříkám do gatí. A tady to byla velmi zajímavá 3/4 hodinka (ten zbytek k tomu prostě patří). Po dlouhýýýý době dost dobrá duchařina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) U složitějších otázek používám kyvadlo. 2.) To jsem tuhle vyvolal ducha... (k večeři byla hrachovka a prej to nebyl duch...). 3.) Thx za titule ,,Don Davido“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

HORROR s velkým P. (P jako píčovina). Znáte ten typ filmu, kdy při sledování ležíte a neustále se nudou převracíte na pravý bok, pak levý bok, na záda a břicho. Pak Vás začíná bolet hlava. Jste nevrlí, začíná Vám vadit každá maličkost a nakonec se modlíte, aby ta sračka skončila. Tak to je přesně ten typ filmu. Hrůzou mi stály vlasy jen ze samohrajicího piána. MEGASHIT! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe naraziť na kvalitný horor hodný piatich hviezdičiek je už celkom unikátne, tak prečo si nevychutnať aspoň ten štandardný priemer, ktorý nám dnešná doba ponúka? Pôvodne som chcel dať 3* ale keď som sa pozrel na ostatné horory čo som kedy videl, no nemohol som dať tak málo. Napríklad pri tomto filme ma veľmi pobavila prvá pól hoďka a nevinná tvárička Sary Paxton, ktorá však nemala nič spoločné s hororom, ale zato ma pohodovo naladila, kvôli čomu sa mi The Innkeepers páčilo. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Super, takže tu máme prvé hororové sklamanie roka, aspoň pre mňa. Tradičná duchárska báchorka o jednom hoteli, v ktorom si dvaja zamestnanci krátia čas naháňaním duchov. Tak si to poďme rozobrať. Nebudem chváliť slušnú remeselnú stránku, pretože tú beriem už automaticky. Čo by sa pochváliť dalo, je vzhľad ducha, ten bol k svetu. Viac ako celý film ma však zaujali pekné oči hlavnej hrdinky. Ďalšou výhodou je priamočiary dej, takže veľmi nad tým netreba premýšľať, malý počet postáv a miestami celkom slušná atmosféra. Teraz poďme k mínusom. TEMPO! Čistý a jasný zabijak filmu. Prvých 50 minút sa nič nedeje, potom konečne ukážu ducha, a ja som sa tešil, že sa to konečne rozbehne. Houbeles. Samozrejme záverečných 15 minút to celé zachraňuje, ale pre mňa už bolo trochu neskoro. Ináč pekný poster, ale čo z toho, megahit roka to teda nebude ani zďaleka. Suma sumárum: Priemer. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento horor má 2 zásadné problémy. Prvý: nič sa v ňom nedeje. Párik sa potuluje po atmosférickom hoteli. Vie, že tu možno je duch, ale nejako extra to nerieši. Síce sa ho občas snaží zachytiť na kameru, ale v zásade o žiadny plnohodnotný dej nejde. Netuším, prečo to muselo trvať až dve hodiny. A druhý problém: film nie je príliš strašidelný. Väčšina scén, z ktorých sa divák zľakne, pozostáva z toho, že všade panuje hrobové ticho a zrazu zvrieskne hudba a dvere sa zabuchnú samé od seba. Takéto strašidelné scény vie robiť s prepáčením každý druhý debil. Snímka je plná logických hovadín a pozoruhodných náhod. V hoteli sa náhodou nachádza médium alebo postavám hrozí smrteľné nebezpečenstvo od ducha, ale napriek tomu si najskôr idú zbaliť veci (!), lebo šak čo, pohoda. Naopak, oceňujem príjemne pomalé, ležérne budovanie hrôzostrašnej atmosféry... ktorá je však budovaná TAK pomaly, až pri tom zrejme zaspíte. Herci sa snažia, ale nemajú čo hrať. Režisér pri budovaní pomalej atmosféry zaspal rovnako, ako vy, či ja. A scenár stojí za prázdny tetrapack od plnotučného mlieka. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy nakonec dávám vlastně jen kvůli slušnému technickému provedení. Je zvláštní, že zrovna já nebyl osloven oldschoolovým pojetím (stejně jako v režisérově minulém filmu), ale pouhé stylistické cvičení s několika lekačkami a bez příběhu mi prostě nestačí. Nejlepší je na filmu nakonec plakát. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To byl teda zas jednou nesmysl a blbost ... Jako vizual a kamera úžasná, za to dávám 2*. Ale jinak celý pojetí filmu do ztrapňující se hororové "parodie"/komedie?? O co tady vlastně komu šlo? Rozesmát diváka, nebo ho postrašit? Utahaný trapný, s jednou opravdu úžasnou lekačkou/záběrem (dědek ve sklepě). Jinak naprostej propadák u mě bez nutnosti to jakkoliv dál a víc komentovat ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tahle očekávaná novinka má s předešlým The House of the Devil společného víc, než jen jméno režiséra. I tady máme hlavní hrdinku bloudící chodbami tajemného domu, minimum postav a co je hlavní - nekonečné natahování diváka na skřipec. A právě v tomhle bodu The Innkeepers bohužel selhává. Tam, kde West minule hrozil neutuchajícím čekáním na onen zlomový moment, tady většinu napětí prokládá humornými vložkami, které, ač jsou opravdu vtipné (hrdinčin zápas s kontejnerem), zdejší zlehounka budované atmosféře spíše podráží nohy. Až ve druhé půlce přicházejí na scénu vizuálně úžasní duchové a všechna klasická omáčka, aby v několika momentech diváka donutila přestat dýchat. Zvlášť sklepní scéna má drtivou sílu kombajnu. Jo a hudba místy opravdu kouzlí. Pro mě tedy mírné zklamání, ale své diváky si najde. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi nudné a hlavně nezajímavé. Hrdinové jsou otravní, zápletka neexistuje a atmosféra dost ošuntělá a opotřebovaná z tolika jiných (lepších). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

West má precizní přípravnou fázi, kdy kamera atmosféricky pomalu bloudí interiérem a vy trnete, kdy odněkud něco vyskočí. Žel styl a budování atmosféry odtlačují na několikátou kolej neodmyslitelné atributy každé kvalitní duchařiny, kterými jsou zlověstné náznaky a lekačky. Těch je v The Innkeepers skutečně poskrovnu a v podstatě jsou provařené už z traileru, takže na mě téměř nefungovaly. V tomhle ohledu West dostává pořádně naloženo od Wana a jeho Insidious, kde takové babizně stačilo pár fotek na vyvolání nepříjemně mrazivého pocitu a nemusela se snižovat k trapné kamufláži v prostěradle jako Westova nevěsta. Když však vezmu The Innkeepers jako příjemnou a stylovou light duchařinu, musím zaokrouhlit 7/10 směrem nahoru. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Režisérov predošlý House of the Devil bol veľmi príjemným mrazivým potešením. Nový horor sľuboval mnohé, znovu tajomný dom a znovu hrdinku v hlavnej úlohe. Nepodarilo sa to. Scenár je priam úbohý a 80 minút z filmu ponúka len nezaujímavú a nudnú vatu. Nedeje sa jednoducho nič. Postavy blabocú, pobehuje sa po dome a celé to postráda akúkoľvek atmosféru. Posledných 10 minút filmu je už akčnejších a napínavejších, ale celé to jednoducho nedáva zmysel, nemá to dej a pôsobí to maximálne zbytočne. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok ma obišiel oblúkom s párciferným polomerom. West sa (ne)vedomky začína škatuľkovať do interiérových záležitostí , kde môže rýchlo naraziť držkou o stenu. Priestory sa totiž začnú zužovať a nebude mať kade uniknúť. Ak ma mala vyplašiť atmosféra , tak to nevyšlo. Sara to uhrala , ale to by dokázala (asi)každá a sympatie ani nespomínam. Central"KUBRICK"camerawork bola žalostne odpozeraná a ak ma mali vydesiť duchovia v záverečnej polhodinke , tak aj ten resetovaný záver som frkla susedom do poštovej schránky. To paraABnormálne pátranie , tápanie , zisťovanie a vyčkávanie na neviditeľné nič za výdatne mikrofónno slúchadlovej výpomoci už neplatí a bodíky lepím len za slušné technické spracovanie , sound a za " kakadu " účes Sarinho parťáka. Ak by tam nabehla klasická REC zelenkavá , tak to pochovávam do mínusu. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Žiadny dej, stupídne dialógy, veľmi amatérske a ešte k tomu afektované hranie hercov. Dávam jednu hviezdu za celkom dobrú kameru a pár zaujímavých scén s tým starším pánom. ()

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč. /// Edit druhý den: Aha, už chápu! To natočil stejný režisér jako The House of the Devil, z jehož pojetí estetiky osmdesátek mě málem opustily vnitřnosti -- já trouba si toho nevšiml. Dobře mi tak. Tenhle film je ještě výrazně prázdnější a slabší. Duchovské elementy, na to, že na 1:40 film o ničem byly asi tak čtyři desetivteřiny, nestačily. /// Ještě bych dodal -- film mívá dva plány, na pozadí nějakého děje se vypráví vnitřní drama postav, jejich vývoj odněkud někam, překonání krize, dospění a tak. Tady první plán byla hrozně slabá bububu bez děje, a druhý plán byl naznačený tak hrozně špatně (postavy byly úplně nesmyslné a bezživotné) a natolik nefungoval, že to prostě nechápu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Absolutní průměr absolutně ve všem. Nespoléhala bych na to, že to utáhnou herci (neutáhli) ani příběh (nuda), pochvalu zaslouží snad jen zvládnutě podaný budování napětí, který ale kazí jakási lehce komediální poloha či co (nevhodnej charakter hlavní hrdinky). Upozorňuju, že je to přesně ten typ filmu, kde se hodinu a čtvrt střídá nic s pár scénama detektivního pátrání po duchách pomocí magneťáků - samozřejmě s občasným mírným polekáním - aby v posledních patnácti minutách nastoupilo jakýs takýs strašení a byl konec. To jen tak na okraj, abyste od toho nečekali snad něco intenzivnějšího. Dá se to, pokud člověk přistoupí na "pravidla hry". Jo a opět pokus vyděsit Chopinovým legendárním nokturnem. Copak to jde? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasicky príbeh pre dobrého rozprávača na nočnú opekačku. ALE - tí čo sa zľakli nech zdvihnú ruku. Tí čo dali tri a menej hviezdičiek sme zrejme pozerali iný horor. Nemôžem dať viac ako tri * len zato ze ukázali 3 krát ducha a jednu samovraždu. Film je ideálny na prvú dámsku, či pánsku nočnú návštevu. Týmto filmom ju - pokiaľ nie vlastným ksichtom - určite nevystrašíte. A možno bude aj druhé kolo. Musím uznať že ku koncu to bolo ozaj o dosť lepšie ako úvodných 70% filmu, no zázrak sa nekonal - môžte spustiť oponu. DÚM ĎÁBLA je od tohoto režiséra podľa mňa lepši kúsok. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak zase nic. Člověk se zase jednou těší, že by mohl dostat horor "jako ze starý školy", ale místo toho dostane totální nudu, ve který se za celou dobu skoro nic nestane. Režisér Ti West se sice chvilkama docela snaží a ta oldschool atmosféra i chvilkama je cítit, jenže z tohodle scénáře by neudělal strašidelnou podívanou ani Del Toro. Zde je strašidelných scén opravdu poskrovnu a většinu času sledujeme, jak dvě nesympatické postavy jen tak bloudí po prázdném hotelu a střídavě se nudí, baví a občas bojí. Navíc to celý směřuje odnikud nikam, protože se člověk ani nedozví těch pár věcí, co by chtěl vědět. Prostě totální nuda a promarněnej potenciál. Sara Paxton už se pomalu stává synonymem pro podprůměrný horor. ()

Reklama

Reklama