Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletý Andy se těžce vyrovnává s tím, že byl pro svoji školní práci spárován se všeobecně neoblíbeným spolužákem Stanleym. Postupně se tak musí učit toleranci, zvláště pak, když se jeho oblíbený učitel Simon stane předmětem zlomyslné pomluvy. (Caminzind)

Videa (2)

Trailer

Recenze (53)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Inspirativní příběh se zajímavým, docela inteligentním scénářem. Při srovnání s realitou však silně zaostává svým černobílým uchopením postav. Svou jednostranností v morálním hodnocení, které je navíc postaveno často na pouhém resentimentu (silnější mi ubližuje, což je špatné, a proto já jsem ten dobrý), nenechává divákovi příliš prostoru k vlastní revizi a upírá mu svobodný názor. Takovýto moralismus stylem negace negace plodí pořád ty samé vášně, proto se nenechte zmást, když lůza obrátí směr. Pokud se divák při něčem podobném přistihne, znamená to, že podléhá manipulaci a film lze tak identifikovat jako nástroj propagandy. Myslete na to a buďte silní, ďábel číhá na každém rohu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak takýchto idiotov si do svojich tupých rodinných pseudokomédií snádˇ nevyberá ani Poledňáková ! Udeľujem dve hviezdičky, pretože som čakal mega hovadinu a nakoniec sa z toho vykľuje taká polodráma reznutá pre všetky vekové kategorie. P.S. Talent show nemala chybu! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan učitel je bukvice. No a co? V době letních táborů vedených sbormistrem Kulínským a demonstrativních pochodů řiťopichů a lízalek hlavními městy nic, co by moderního rodiče zvedlo ze židle. Jsou však padesátá léta v Americe, kdy vás veřejná deklarace záliby ke kolonoskopii stavěla na úroveň komunistů a negrů. To byly časy! A tak to tenhle vyteplený Ámos nemá nikterak jednoduché. Přitom dává těm frackům ze šosáckých rodin to nejlepší, co může a prudérní společnost se mu odvděčí tím, že jej pošle tam, kam vždycky toužil. Do prdele. Jak už to u takových cajdáků podle skutečné události bývá, stříká z toho patos a kýč na všechny strany a náš estrogenový hrdina důstojně bojuje za teplejší zítřky i pomocí svého cool kréda, které mu vyhrálo růžový Cadillac - Human dick + Compression = Piss ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Studovat na amerických školách musí být opravdu zážitek. Ještě jsem neviděl snad jediný pozitivně laděný snímek z tohoto prostředí a provenience. Herecké výkony v tomto filmu potěší, řada scén v sobě má i něco hlubšího, avšak celkově tento počin nemá nic, co by u mě převýšilo, resp. aspoň vyrovnalo jiné žánrově podobné kousky. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu bych se vyjádřila stejně jako maminka Andyho, když řekla: "Mám pocit, že jediné věci co se kdy změnily jsou šaty a hudba". Pomalu, ale jistě jsem se stala taky třináctiletou a prožívala jsem s nimi jejich úsměvné, ale i smutné chvilky. Kouzelné chvilky s Andym a Mary Clear se střídaly s vážným obviněním, které se pomalu začalo vinout kolem tak oblíbeného učitele Simona. Ed Harris nám tady předvedl jakým je úžasným hereckým mistrem ve svém oboru. Dojemný příběh o lidské důstojnosti, toleranci, předsudcích, ale i šikaně a kde jsme mohli sledovat, jak si postupně jednotlivé postavičky vytváří svou vlastní identitu. Téměř od začátku jsem byla zvědavá na Stanleyho zpěv při jeho vystoupení na Talentovém večeru a jak to dopadlo, to už se musíte podívat sami. Věřte mi, že se při některých momentech možná neubráníte ani slzám. Vřele doporučuji. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Činely použité v soutěži talentů jsou značky Sabian. Film se odehrává v 60. letech, ale společnost Sabian byla založena až v roce 1981. (Agita)

Reklama

Reklama