Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voják Miller (Toby Kebbell) se vrací z války v Afghánistánu konečně domů. Idyla však netrvá dlouho. Miller odhalí spiknutí, do kterého jsou zataženy zpravodajské služby a nebezpečný drogový kartel. I když mu jde o život, rozhodne se toto spiknutí překazit, i kdyby ho to mělo stát život. (toy79)

Recenze (43)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další ubohý, řemeslný vrah s traumatem z války, který místo péra honí v horečnatých snech Al-Kaidu a nedokáže se vyrovnat s realitou. Chudák! Macešská vlast se k němu otočí zády, i když ji tak udatně bránil před nájezdníky z Afgánistánu, kteří by se jinak vylodili v Doveru, a jelikož mu po samopalu lopata příliš nevoní, nechá se na IČO zaměstnat u zkorumpovaných tajných služeb a deratizuje v Londýně tenoristické muňky. "Brutálně akční" devadesátiminutové ježdění autem po městě a unylé sledování nějakých přičmoudláků nevytrhne ani celkem slušná závěrečná přestřelka s přátelskými černoušky z mírumilovných pouličních gangů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to se bohužel nepovedlo. Depresivní nuda na liduprázdném londýnském sídláku. Toby Kebbel je sympaťák a finální přestřelka byla celkem fajn (a skončila nečekaně), ale děj je úplná blbost s politickými kydy o válce s terorismem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SVÝ SCHOPNOSTI TĚŽKO POUŽIJEŠ V CIVILNÍM SVĚTĚ“..... /// Těžký život veterána v časech míru. Stovky zářezů na pažbě z Afghanistánu se můžou hodit maximálně v boji proti terorismu...TAK JO!!!.. Od ,,The Veteran“ nemusíte (na rozdíl od Blitz) očekávat vůbec nic. Přestože tempo není nikterak závratný, je vlastně z celýho filmu nejsympatičtější. Nač se honit, PARAGÁNI PŘECE NEUMÍRAJ! Nikdo neslintá kraviny a nejste nuceni k žádným sympatiím. Scénáristi si (a nám) nechtěli komplikovat život, takže dráždění hada (bosou nohou) není drastický, spíš to jen lechtá. Černoši, Čečenci, Jugoši, Angláni – všichni chtěj Džihád a Miller tak může odhalit kurevský spiknutí a přidat další zářezy. Pravda, nakonec to tu trochu zasmraděj těma řečma o ,,implementaci požadavku zničení“, ale radostné výkřiky ,,JE TU MILLER! JE TU MILLER!“ je odsunou do pozadí. Přišel totiž odehrát svoji soukromou Call of Duty (Londýnskou misi). Možná to chtělo jen charismatičtějšího herce. Ale zase tu máme ,,akčňák“ vhodnej pro kardiaky, páč jim tu nemá co zastavit pumpu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem kardiak. 2.) Mé sídliště je plné cizích státních příslušníků. 3.) Chystám se vyčistit bytovku. 4.) Právě jsem lokalizoval buňku. Teroristickou. 5.) Thx za titule ,,Babüzna“ a ,,Jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový průměr ... Vycvičený mladý vojenský veterán se vrací ze služby, aby zjistil, že ulice jsou plné kriminální špíny, drog, vymáhání výpalného, dětí s bouchačkami v rukou atd. Jeho výcvik není bohužel důvod pro přijetí do nějaké práce, takže nakonec bere práci u jisté tajné jednotky, aby zjistil informace o vysoce postavených mafiánech. Udělá si tak hned dvě skupiny nepřátel: pouliční gang a vysoce postavené zkorumpované osoby. Ve finále se pak chladně otočí proti všem a natrhne jim ..... . Celý film má pomalé vyprávění a moc se v něm neděje, finální zúčtování je ale naopak hodně dobré, navíc hlavní hrdina je sympaťák ... Klasická akční zápletka - vycvičený zabiják v ulicích plných krminálních živlů. Pro příznivce subžánru dobré ... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Téměř průměrný příběh dalšího válečného (Irák a Afghánistán) veterána, který má po návratu do vlasti problém s nalezením práce. A tak musí přijmout nabídku, která se na první pohled neodmítá. Preference má ty nejlepší a na doporučení se u podobných "zaměstnání" moc nehraje. Velmi chladný a emocionálně odtažitý Veteran, zasazený do prostředí ponurého Londýna (jeho "Projektové" části) nerozehrává zásadní příběh, ale zůstává minimalisticky při zemi, což hraje pro něj. Celou dobu sledujeme jen hlavního představitele, kterak se nutno říct vcelku realisticky vypořádává s kupícími se událostmi. Škoda jen samotného konce, ano, zřejmě takhle to v reálu opravdu většinou dopadne přesně takto, tvůrci si ale mohli připravit alespoň dovětek či nějaké důstojné zakončení. Přeci jen sledujeme film a ne příběh jednoho z mnoha. Dvě a půl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Super ty vole další voják z traumatem co se potřebuje vykoupit tím, že všechny postřílí. už mám fakt tohohle klišé plný zuby je to furt dokola nemluvě o tom, že je to nuda. Snad jenom ten konec jakž takž ušel.25% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože tohle bylo strašně vezmu jsi návleky ale rukavice, jebat tady jste vlastně celou dobu jenom koukaly na nějak zmateného veterána který na konec vystřelil a toto vše. No prostě nwm kde nechaly to dobré co ve filmu má být až na slušný konec zbytek proste jen koukání do něma. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Veterán blízkovýchodní války se vrací domů, kde se stane hračkou ve hře tajných služeb a zároveň řeší problémy čtvrti, ve které žije. Se scénářem si nikdo problém nelámal a zkrátka jen opsal to, co mnoho jiných podobných záležitostí nabízí plus k tomu přibylo jedno ze "škoujících" odhalení, že CIA je Al Kájda a podobně. Všechno je jasně nalinkováno a takřka od počátku je jasné, jak to skončí, ačkoliv režisér se snaží odvést pozornost jakousi romantickou zápletkou, či co to mělo být. Co potěší je ponurý Londýn, známá tvář Briana Coxe a sympatický projev hlavního hrdiny. A líbila se i závěrečná chladnokrevná přestřelka, ale jinak se jedná o těžký průměr. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, ked sa srackoidny reziser pokusi spracovat seriouznu temu. Nedavno sa o nieco podobne pokusil dalsi expert na odpadove filmy Uwe Boll s filmom Rampage. Lenze v jeho podani to bolo ovela zabavnejsie, lebo jeho hrdinovy jebne hned na zaciatku a zvysok filmu sa aspon mozeme bavit trashovymi akcnymi scenami. Hope na to isiel ambicioznejsie. Vacsinu filmu venoval civilnemu vykresleniu hlavneho hrdinu a prostredia. Lenze vysledkom je sterilna nuda. Cely cas prakticky len sledujeme ako nas hrdina niekoho sleduje a obcas si s niekym pokeca. Fakt nuda, ale bol som ochotny dat 2*. Lenze nakoniec nasmu hrdinovi definitivne jebne a rozhodne sa vsetkych tych smejdov, ktori ziju v jeho stvrti postrielat. Najskôr to malo fungovat ako sokujuca katarzia, ale ja som sa citil trapne. Ziadne emocie sa u mna nedostavili. V tomto prevedeni by ta prestrelka mohla fungovat v nejakom priamociarom akcnom becku, ale v serioznej drame nie. Takze za nu nakoniec strhavam dalsiu hviezdicku. 2/10. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Film o chlápkovi který se čerstvě vrátí z Afghánistánu, nechá si od kámošova bratra dohodit job, který zahrnuje především sledování špionské slečny se kterou občas prohodí pár slov a odhalování čehosi megaspikleneckého. Jo a nakonec si udělá na sídlišti střelnici z tamnějších negrů. Už při čtení obsahu jsem si vzpomněl na Kráčející skálu, kde má sice hlavní hrdina místo M16ky dřevěný trám a nestřílí negry, nýbrž mlátí árijské chlapečky. Ač je The Veteran o nějakou tu třídu menší béčko, má o něco promyšlenější scénář a jako celek to působí krapet realističtěji, tak o to víc je to kurva hrozná nuda. Těch prvních 40 minut jsem se zoufale snažil soustředit, vzdal jsem to a někdy v 80té minutě jsem poklimbával. Závěrečná přestřelka sice nebyla žádná špica, ale po takové nudě to bylo vysvobození a konečně něco koukatelného. Tak dávám dvě, jelikož se cítim provinile, že jsem se na tu ptákovinu dostatečně nesoustředil. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Velmi chladny snimek bez emoci s ponurou komorni atmosferou. Remeslna sterilita bez sance na rozkvet. Na druhe strane jednohubka pro fajnsmekry!!! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Angláni prostě ve většině případů filmy točit neuměj.vůbec nic se neděje,námět sliboval mazec,ale hovno.40%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Veterán z Afgánu čistí Londýn od teroristů,dealerů drog a špinavců. Film si na nic zbytečně nehraje, je to takový klasický britský kousek, žádná mega akce ala americký filmy na podobné téma. ()

KOCOUR-1 

všechny recenze uživatele

rozhodně uvěřitelný děj .. Tony Kebbell je stejně sympatický vysloužilý voják jako byl Sergei Bodrov Jr. ve filmu Bratr .. zavěrečná přestřelka je asi nejrealističtější jakou jsem kdy viděl ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Námět není špatný, ale to zpracování ?! Kebbellovi byste navíc dali pětikorunu jak se tváří po celou dobu stopáže. Režie se trochu pozdvihne v závěrečném masakru, ale musíte těch 70 minut prostě protrpět ()

Money_too 

všechny recenze uživatele

Špionážní veledílo z britské produkce. Jinak se tento film nedá nazvat. Jedná se totiž o čistou filmařskou práci s výborným hereckým výkonem. Toby Kebbell válí coby válečný veterán uchycující se v jedné velké špionážní síti hledajíc teroristické buňky v Londýně. Do toho mix typického ,,dirty" prostředí ovládaného pouličními gangy. Film se vleče, je možné, že kdekdo se bude nudit,ale opravdu stojí za to dokoukat do konce, přímo do strategicky dokonalé přestřelky, kdy Millerovi věříte každý jeho pohyb po ,,bojišti". Pro milovníky britského naturalismu a tvrdého žánru lahůdka! ()

Reklama

Reklama