Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal: "Bože, to je zas ten typ filmu, kdy ona vidí všude vraha, nikdo ji nevěří a nakonec zjistíme, že to vraždí ona :-) Ale není tomu tak, film mne příjemně překvapil, posledních 30 minut je napětí a akce a navíc horror končí špatně. Tedy alespoň pro hlavní představitelku, takže dávám 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SÁRA SPÁCHALA SEBEVRAŽDU, PROTOŽE...../// Když Sára nešťastnou náhodou zůstane viset (za krk) ve sklepě, vydá se Julia po jejích slepých stopách. CO KDYŽ NEBYLA SAMA?... Jestli někdy někdo bude chtít natočit atmosférickej úvod, ať vykrade G. Moralese (inspiraci Svěráku...!)! Zajímavě natočený scény, slepé ženy se zvláštníma očima, ale hlavně ten muž.... – udržuje mě to v téměř neustálým (a hlavně) v příjemným napětí. Z neviditelnýho nebezpečí mi naskakuje ,,husina“, (je super, když i kameraman chce točit horor!) nikomu se nedá věřit – HONBA ZA PŘÍZRAKY může začít! Škoda, že závěr ubral na ,,neviditelnosti“ a rozjel hororovou klasiku, při který ze mě ta ,,husina“ spadla. Každopádně super myšlenka, Belén Rueda a většinu času i atmosféra. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám filmy, kde se to hemží slepci a oběšenci. 2.) Pochopím, proč není dobré věřit chlápkovi, kterej po mě chce otevřít svůj mražák. 3.) Zjistím, že bejt slepej neznamená bejt (vždycky) mrtvej. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jaksi jednotlivé části předstihují celek. Španělé jako obvykle vybudují ponurou atmosféru, přihodí některé k dokonalosti vyprecizované okamžiky, herecky je to prvotřídní (i když Belén Rueda by si měla dát pozor, aby jí tyhle role nezůstaly), ale celé dohromady to na mě nějak nefungovalo. Když se mě asi uprostřed filmu manželka ptala, proč že ten a ten dělá tohle, odpověděl jsem "protože to má ve scénáři." Děj je překombinovaný víc než je zdrávo, na scéně se objevují a mizí postavy čistě scénáristovou svévolí (Lía v Ivanově domě) a jejich motivace k činům je často prapodivná (slepá sousedka). Ve výsledku jsem tomu prostě nevěřil jako reálné situaci. Každopádně je to dobře natočený film, který by se měl u nás v kinech objevit spíš než nějaké Řetězové zprávy. Po úspěchu Sirotčince jeho totální přehlédnutí našimi distributory nechápu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Až na telenovelovité romantické vsuvky, občasné iracionální chování hlavní hrdinky a sem tam zbytečný hororový patos velice slušná práce. Morales je možná až moc hyperaktivní - v celkovém souhrnu ne zase tolik složitý film zahustil takovým způsobem, že by to jiným vystačilo na tři snímky různých žánrů. Co na tom, že jsou Juliiny oči v cílové rovince možná i poněkud hloupé. Jsou totiž také hezké, cílevědomé a roztomile nakažené hravostí svého tvůrce. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Guillem Morales je účinnější, než španělská chřipka. Dostal mě do nepříjemného stavu strachu a úzkosti. Ohlížet se budu nejméně čtrnáct dní ;) a každý den si budu testovat oči, abych se ujistila, zda mě zrak neklame… protože ty stíny za mnou nejsou právě běžným jevem. A přitom evropskou produkci dávkuji s úměrou, neboť vyvolává mnohem intenzivnější prožitky, než oblíbenější španělské mušky. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama