Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (213)

Castrator

všechny recenze uživatele

Nejlepší epizoda z Tak neváhej a hajluj – speciál!, která se z neznámých důvodů do vysílání nikdy nedostala. Buranství a blbost v podání ochlastů a podivných kreatur v rámci svatebního obřadu. Samotný obřad a dění před a po není zas taková nálož hlášek a legrácek, jak někteří uvádějí v komentářích, ale jen docela dobrá prča, která pobaví. Toto "domácí video" povyšuje na další úroveň kontext (überožralové a lidská spodina na svatbě) a hlavně pak informace o osudech jednotlivých aktérů - téměř všichni se uchlastali k smrti, nebo v ožralství přišli k úrazu s následky smrti. Na ČSFD nemá tenhle počin co dělat, ale když už tu je, tak solidní čtyři hvězdy dám. Každá za jednu minutu, kterou už jste tady měli bejt. Duranga, vole! ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele

K tomuto bizarnímu klenotu jsem se dostal až nyní. Úplně Jirku slyším: "Děléééj! Už jsi tady měl bejt dávno, ty magore!" Svatba Jiřího Káry je úžasně autentická a tragikomická sonda do života té skupiny lidí, kterou býváme strašeni v protidrogových brožurkách. Tahle svatba, v doprovodu zcela bezkonkurenčních hlášek, supervtipně boří snad všechny myslitelné související společenské konvence (např. pasáž s oddávajícím je naprosto luxusní). Po zásluze kult! ()

Reklama

Shamusss 

všechny recenze uživatele

Dnes už opravdu kultovní video. Při prvním přehrání jsem nerozuměl pomalu žádnému slovu, ale něco mě pořád nutilo si toto ''dílko'' pouštět znova a znova. Geniální hlášky a svérázné charaktery pražské feťácké a boverácké aristokracie dělají z tohoto homevidea poměrně neotřelou zábavu, která ovšem končí ve chvíli, kdy se dočtete o hodně brutálním osudu některých zúčastněných (nevěsta zavražděna, Flojd spadl opilý do světlíku a další). Mezi mé oblíbence patří dozajista inteligentní (!) Flojd a flegmatik Miloš. Ke konci záznamu je bohužel evidentní, že se kameramanovi vybíjí baterka v kameře, jinak bych snad šel do plnejch. Děti, neberte drogy. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

U oltáře to bylo nejvtipnější, robotický oddávající se nejdřív nasral, aby poté pronesl: "Z celého srdce vám přeji...". Jinak normální dobytčinec, kde hustota vzduchu neklesne pod tři promile, kdo z nás to nezažil? Jít v takovém stavu na svatbu, to už je slušnej vodvaz, bylo by ale hezký, kdyby to dotyční plánovali a před obřadem se vožrali NASCHVÁL ve stylu FUCK THE SYSTEM, jenže dle vizuálu je jasné, že byli naloženi v lihovém oparu nemlich. Dal bych o hvězdu víc, kdyby bylo aspoň chvílema něco pořádně slyšet a z obrazu nebolely oči. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

„Hele, já jsem ztratil prstýnek pí*o.“ Drogovo závislí bezdomovci sa idú brať. Jiří Kára je jasný alfa, ale svoju dominanciu bohužiaľ využíval na zdanlivo nepodstatné ovládanie sociálnej vrstvy niekoľkých podobných ľudí, ako bol on sám. Dokument je plný hlášok, avšak nedá sa mi hodnotiť pozitívne či negatívne, skôr len ako bizár, ktorý ma obohatil. „A mužeme si zahajlovat aspoň?“ - „Počkej, máš ňákej hřeben nebo pohráblo?” ()

Galerie (1)

Zajímavosti (12)

  • Pan Ouřada, svatebčan močící před svatební síní, zemřel za zvláštních okolností, kdy po pití s přáteli usnul a už se nikdy neprobudil. Kameník Hans již také zemřel, bližší informace však nejsou známy. (JoranProvenzano)
  • Paní Ouřadová, svatebčanka s obráceně posazenou parukou, zemřela na následky zranění utrpěných při pádu, kdy si v opilosti rozbila hlavu. (JoranProvenzano)
  • Jiří Kára tvrdí, že kvůli zveřejnění videa přišel o zaměstnání v knihkupectví Luxor, kde pracoval jako člen ochranky. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama