Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Brutál to je, ale ten sestřih s panem Špačkem mě možná bavil razantně víc. Asi si budu internet dávkovat. Občas se člověk prokliká do pekel. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak mě jako tvůrce zajímalo, co že je to ten nejlépe hodnocený amatérský "film" zde na ČSFD a hle, je to 13. let starý záznam v děsivé kvalitě ze svatby jednoho zajebanýho feťáka, oh jak neskonale božské.Tvůrčí a umělecká hodnota týhle náhravky je naprosto nulová a nedá se absloutně mluvit o nějakém filmu, vždyť je to proboha kamerový záznam party negramotných imbecilů, kteří se účastní svatby.Tohle tady opravdu nemá co dělat a je dosti ubohé, že to má 82% a v žebříčcích amatérského filmu je to na prvním místě.Smutné a dosti nefér ke všem tvůrcům, kteří se opravdu o něco snaží a všichni co to hodnotili 1* a víc, by si měli kurva uvědomit, že tohle nemá s filmem nic společného a jestli chtějí hodnotit obsah, či život Jiřího Káry, ať se "inteligentně" vyjádří na youtube, nebo panu Károvi na Hlaváku v Prahé koupí frťana metanolu, děkuji.0%, že je to tady je vyloženě trapný. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ty vokurko, tohle je hodně dobrá prcárna. O uměleckém rozměru to není, celé je to natočené jako polo-amatérský dokument. Ale takhle autentický vhled do života společenské sedliny jen tak nedostanete. Kromě Jiřího Káry, jeho novomanželky (kterou údajně o rok později zabil), přátel (vč. jednoho Sturmbannführera z valonské divize SS, který se pro změnu zabil, když spadl do světlíku) uvidíte také starou radnici Prahy 7 (dnes zde stojí OC Stromovka), spoustu lahváčů, fuckování policistů a hledání ztraceného prstýnku, za něž by se ani Frodo nemusel stydět. ()

GigaPudding

všechny recenze uživatele

No to si děláte srandu, že tohle už je taky zařazený mezi regulérníma filmama a ještě ke všemu dokumentárníma. Asi se budu muset zasadit o přidávání videí s vtipnýma zvířátkama z youtube do databáze csfd, protože očividně se tam může dostat úplně všechno :). ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

To je prcárna vole. Jsou to sice všechno ožralé okurky a špinaví zkurvení kelti, ale narozdíl od všech těch kreténů prezentujících se ve všech stupidních reality show si během necelé půlhodinky vulgarit, hajlování a nechutností stačí získat sympatie. Snad tím, že si naprosto na nic nehrají, narozdíl právě od těch hovad z televize. Celým videem se jako bonus táhne zásadní otázka: Kde je Stránskej? ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

„Krásná novověsta, novoueuhhh...“ „Starověsta. Johanka z Arku, která se nestačila ani namalovat.“ Boha jeho... Tak dobrou hudbu na svatbě už nikdo mít nebude. Nikdy. „Ty jo, já si potřebuju zahajlovat.“ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem se nerozhodl, jestli budu tomuto záznamu říkat film; jednu hvězdičku jsem dokázal přiklepnout jen za neoddiskutovatelnou autenticitu. Zážitek to tedy opravdu byl, jen byl z okruhu těch, které si už nechci zopakovat. Chápu, že si to mohou někteří lidé pouštět i několikrát denně, každý máme přece jiné chutě, a jsou jistě i dospělí, kteří ujíždějí třeba na Teletubbies. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

U oltáře to bylo nejvtipnější, robotický oddávající se nejdřív nasral, aby poté pronesl: "Z celého srdce vám přeji...". Jinak normální dobytčinec, kde hustota vzduchu neklesne pod tři promile, kdo z nás to nezažil? Jít v takovém stavu na svatbu, to už je slušnej vodvaz, bylo by ale hezký, kdyby to dotyční plánovali a před obřadem se vožrali NASCHVÁL ve stylu FUCK THE SYSTEM, jenže dle vizuálu je jasné, že byli naloženi v lihovém oparu nemlich. Dal bych o hvězdu víc, kdyby bylo aspoň chvílema něco pořádně slyšet a z obrazu nebolely oči. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Tak to koukám, že to tady je :-)) viděl jsem to před lety, několikrát to bylo smazáno, několikrát se to vrátilo, momentálně je k nalezení na youtubeu :-) Kultovka, která leckomu může připadat jako solidně připravené svatební video - opak je pravdou vše se událo, na internetu je i několik rozhovorů kdy sám Kára potvrzuje, že nic tam není nahrané. On sám si video nechal natočit od profesionálů pro svojí vlastní potředu. Existovali dvě kopie jednu vlastnil on sám a druhou jeho svědek (již zesnulý) Floyd. Hodně se spekulovalo jak se video dostalo na internet - buď bylo ukradeno Floydovi a nebo jej prostě někdo vynesl ze společnosti, které jej natáčelo. Ostatně není se čemu divit, kdo jej viděl ví. Jinak video bylo pořizeno kolem roku 1999-2000 sám Kára již neví přesně, jeho manželství mu vydrželo 4 měsíce, manželka byla za podivných okolností zavražděna sám Jiří byl obviněný, ale měl alibi několik jeho přátel mu dosvědčilo že několik dní v tahu pil, neveselý osud stihnul i svědka zvaného Floyda, který se opilý vracel z hospody a když zjistil, že ztratil klíče snažil se domu dostat skrz světlík kde propadl a zabil se na betonových schodech. Jinak sám Kára dodává, že mu video zkazilo život a mockrát díky němu přišel o práci. Takto končí osudy lidí jednoho veselého youtube Fenoménu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, sociologická časová kapsle. Nad celým záznamem visí napětí v podobě nevyřčené odpovědi na divákovu otázku: Proč? Jeden by ale asi byl moc smělý, kdyby za činy těchto bezcenných trosek hledal jakýkoliv racionální motiv. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Nejlegendárnější české video na všech těch internetech. A pokud něco dokáže zaručeně pobavit, jsou to hlášky ze svatby Jiřího Káry. Je škoda, že není záznam v lepší kvalitě, protože ač se jedná o naprosté ztroskotance, oplývají hláškami jako nikdo. ()

topi

všechny recenze uživatele

Toto se nedá hodnotit...to snad není možný...to musí být zinscenovaný...ale to snad ani nejde...Jednou by tak ale mohla vypadat svatba pana J. Š. a slečny P. M. Možná bych šel aji za svědka s panem L. T. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

"Mrdám to, mám to v píči, vole!" ... "Děléj! Už jste tady měli bejt čtyři minuty, ty magore!" ... "Hele, já jsem ztratil prstýnek, jó, píčo?" ... "Můžeme si zahajlovat?" ... "Ty jseš zkurvenej Kelt." ... "Protože jseš čurák, vole, vydlážděnej." Takové a jiné hlášky solí Jiří Kára a jeho hvězdná SS divize při svatbě zachycené na jednom z nejšílenějších videí na YouTube. A nepotřebuje k tomu ani Tarantina, stačí pár laciných lahváčů ze sámošky a léta destrukce mozkových buněk fetováním. Na jednu stranu proklatě vtipné, na druhou nepříjemný pocit vyvolávající, když si člověk uvědomí, že o těchhle lidech psal své romány Émile Zola (včetně příznačných konců jednotlivých ožralů). Bizarního Káru ale prostě nejde nemilovat. (796.) ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Ranec hlášek a neuvěřitelného počínání si, včetně bezútěšně vypadající atmosféry na Letné, zakonzervované v necelé půlhodince strašlivého home-videa dolních sto na které nemusíte být Praha 7 abyste nečuměli jak parma. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Co napsat k tomuto homevideu, který má už kultovní charakter zejména kvůli autentickému náhledu do života našich závislých spoluobčanů? Asi má smysl vidět aspoň pár záběrů, které by mohli působit jako memento toho, kam bychom se nechtěli dostat. Ale o jiné hodnotě uvažovat nejde, a proto mu nedokážu dát jinou než známku než vypitou hvězdičku, ani kdyby to byl vážně míněný experiment od Věry Chytilové ;-))). Přesto jsem neodolal si přečíst nějaké blogy o přítomných aktérech, na nichž jsou odkazy v diskuzi, takže nějaký dopad to na mě mělo. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: X /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Autorovi se odařilo natočit mimořádně rozpačitý film. Na jedné straně jde o to, kdy se flaška piva dostane na českou zástavu a na druhé o vrstvě obyvatel, která je aktruáně určena k zániku. "... oba manželé se budou solečně jmenovat Zkárovaní". ()

Reklama

Reklama