Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Co napsat k tomuto homevideu, který má už kultovní charakter zejména kvůli autentickému náhledu do života našich závislých spoluobčanů? Asi má smysl vidět aspoň pár záběrů, které by mohli působit jako memento toho, kam bychom se nechtěli dostat. Ale o jiné hodnotě uvažovat nejde, a proto mu nedokážu dát jinou než známku než vypitou hvězdičku, ani kdyby to byl vážně míněný experiment od Věry Chytilové ;-))). Přesto jsem neodolal si přečíst nějaké blogy o přítomných aktérech, na nichž jsou odkazy v diskuzi, takže nějaký dopad to na mě mělo. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: X /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Ako "nečechovi" mi pravdepodobne uniká plný, stopercentný kultúrny význam tohto kultu, ako verný meliškológ si však podobnú "poéziu ulice" navždy zachytenú na skorom internete, nemôžem nevážiť celým svojím srdcom. S Meliškom ho pritom spája nie len sociálna vrstva a famózna bezprostrednosť, ale najmä invenčnosť v tvorbe nových nadávok a ich spojení. Svatba Jiřího Káry je fenomén a oplýva takým množstvom fantastických detailov, až sa mi nechce veriť že nie je inscenovaná. Karneval lowlifu. Fascinujúca je aj vo svojim vytrhnutí z kontextu, pozadie jej vzniku je rovnako zaujímavé, ako samotný záznam. ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

"Můžeme si zahajlovat?" Jedinečný klenot, který se díky bohu podařilo zachovat a mně dokázal ukojit natolik, že po zhlédnutí se Jiří Kára stal mým národním hrdinou. Děkuji SS Division Valonie. ()

Attta

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem viděl před pár lety a netušil jsem, že na to někdy narazím i tady na csfd. :D Jako veselka velice na úrovni, ale nějak nechápu smysl zdejšího hodnocení. Asi si taky potřebuju zahajlovat nebo co. :D :D PS: Ovšem nálepka "dokumentární film", uráží vynikající dokumenty jako STAR WARS apod., a to mě nějak smrdí. :D :D PPS: Fascinuje mě jak všichni tady nechápu co to tady dělá, ale stejně si neodpustí tohle nehodnotitelné "cosi" ohodnotit.... to je fakt čím dál větší groteska tady. :D ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Zařazení tohoto snímku (zdráhám se odhadnout, o jaký žánr se jedná) je velice diskutabilní - nemluvě o jeho vysokém (pro mě velmi překvapivě) hodnocení. Svatbu dvou bezdomovců doprovází podobně vyhlížející skupina svědků a dalších účastníků seance. Troufám si odhadnout, že nikdo z diváků neměl možnost na vlastní oči zhlédnout takovouto komedii či tragédii (každý tomu říkáme jinak). Film zachycuje skutečné události, které jsou mnohdy až k neuvěření. Pokud bych měla hodnotit kvalitu dokumentu, dala bych jednoznačně odpad, na druhou stranu beru v úvahu, že jsem měla možnost vidět něco, co už asi dlouho (možná nikdy) neuvidím, z tohoto důvodu trochu v nadsázce hodnotím 3*. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Tak jako film bych to rozhodne nenazval, ani to s tim ucelem nebylo toceny. Nicmene je to nahled do realne lidske retardace a snimek se stal u nas fenomenem (co to vypovida o nasem narode necham ciste na vas). Jednu hvezdu davam za zajimavosti, ktere mi prisli spise jako cerny humor. Ale pokud uz lidi muzou hodnotit tohle jako film, tak myslim, ze ja to muzu hodnotit z hlediska zajimovosti. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

''Co jako, vole? Mrdam to, vole. Mam to v píči, vole. Je to tak?'' ''SS divize Wallonien.'' ''SS, volé. Hajl, vole.'' Kultovní záležitost. Unikátní veledílo. Vysněná svatba všech chlapů. Já se na tu svou taky vyfetuju a vyleju. Snad i to cígo si dam, dopíči, vole. Přece nebudu slušnej jak nákej zkurvenej Kelt či čůrák, vole, vydlážděnej. ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

"kde máš sako?" "tamhle sem ho vyfakoval do prdele voe".. po zralé úvaze zvyšuju na absolutorium, páč takovou prcárnu fakt žádnej scénárista nevymyslí. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Totálně anarchistická záležitost. Tím myslím nejen svatbu samotnou, ale i umístění takového home videa v databázi ČSFD. Na druhou stranu jsou tu i větší hovadiny. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

legendarni klasika ceskeho internetu. nehledejte v tom zadnou hloubku; hlavne tam jde o ty (mega vtipny) hlasky. — po tomto profesionalne natocenem svatebnim videu jsem si uvedomila, jak spatne na tom muzou nekteri jedinci byt.. - “Hele ja jsem ztratil prstynek jo, pico.” - "Hlavne ze mas pivo, vole! ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Tak špatný, až je to vlastně strašně dobrý. Hlášky z tohoto počinu se krásně využijí v běžném životě a konverzaci, díky čemuž je s Jiřího Káry opravdu legenda. ♥ ()

Reklama

Reklama