Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

Foxhound#1 odpad!

všechny recenze uživatele

Autentický záznam toho nejhoršího pražského odpadu. Ne to nejsou herci, ne to není dokument, to je čistá realita. Naštěstí všichni aktéři jsou už pod drnem. ()

Tydyt007 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkvalitnějších filmů nové vlny, z prvního pohledu. Velmi brilantní dialogy, které by nenapsal ani Steven Spielberg. Spousta dialogů zlidověla a používá se hlavně mezi mládeží. Duranga! ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už kult. Plno hlášek, které denně používám v rozhovorech a lidi, kteří svatbu neviděli, jen nechápavě zírají. Prostě Jirka Kára RULES !! ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Pokud si do Googlu hodíte jméno Jiří Kára a najdete si pár článků o tom, jak aktéři této vypečené taškařice dopadli, dostanete autentický obraz až antické tragédie s nádechem cigaret, piva a teplého rumu. Cituji: "Blanku Jiří našel po roce od svatby doma zmlácenou tak, že ji odvezli do nemocnice, kde za tři dny zemřela. Jiřího nestíhali, protože se našel svědek, který ji viděl zbitou ještě před Jiřího návratem domů. Floyd (SS Division Valonia) bydlel v bytě od kterého pravidelně ztrácel klíče a do kterého bylo možné vlézt přes světlík, i když bylo zamčeno. Když ztratil klíče naposledy, ujela mu při přelézání noha, spadl do světlíku a rozbil si lebku. Krátce poté v nemocnici zemřel. Kameník Hans zemřel také, ale Jiří nezná podrobnosti. Manželé Ouřadovi: paní (v paruce posazené na hlavu obráceně) si v opilosti rozbila hlavu a zemřela, pan Ouřada (močil před svatební síní) popíjel s kamarády, pak usnul a už se neprobudil. Více zde: http://ultrasg12chrudim.webnode.cz/news/jirka-kara-co-bylo-dal/ ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak silná káva, že se to snad ani dost dobře nedá popsat. Je to autentické, nonkonformní, bezprostřední a kurevsky zábavné. Znám osobně několik lidí podobného ražení, nicméně nikdo z nich se ani vzdáleně nemůže přiblížit levelu Jiřího Káry. Jako sonda do hlubin duší spodních 10 000 neocenitelné. 5* bez debat. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Existenciální drama, které jak vidím, málokdo pochopil. Celá "zápletka" (dá-li se tomu tak v tomto narativním experimentu říkat) se samozřejmě netočí kolem Jiřího Káry, Blanky Divišové a jejich do manželství vzetí. Existuje pouze jako kontrapunkt k hlavním otázkám, které si film snaží položit - kde je Stránskej? Proč je vyprcanej? Kým a jak je vyprcanej? Jaký má vliv jeho vyprcanost na současnou Evropu a její beztvárnost. V tom si myslím, že je Svatba nejsilnější a je obrovská škoda, že si toho na festivalu v Sundance nikdo neráčil všimnout. ()

Shamusss 

všechny recenze uživatele

Dnes už opravdu kultovní video. Při prvním přehrání jsem nerozuměl pomalu žádnému slovu, ale něco mě pořád nutilo si toto ''dílko'' pouštět znova a znova. Geniální hlášky a svérázné charaktery pražské feťácké a boverácké aristokracie dělají z tohoto homevidea poměrně neotřelou zábavu, která ovšem končí ve chvíli, kdy se dočtete o hodně brutálním osudu některých zúčastněných (nevěsta zavražděna, Flojd spadl opilý do světlíku a další). Mezi mé oblíbence patří dozajista inteligentní (!) Flojd a flegmatik Miloš. Ke konci záznamu je bohužel evidentní, že se kameramanovi vybíjí baterka v kameře, jinak bych snad šel do plnejch. Děti, neberte drogy. ()

pmftsc 

všechny recenze uživatele

říkal jsem si, že bych nemusel ty 4 hvězdičky dávat, ale poté co jsem si přečetl stížnost v kometáři jakéhosi místního uživatele "tvůrce" a další někdy spřízněné názory že tohle na čsfd nepatří, říkám si že proč vlastně ne, rád upřednostním před spoustou autorských zbytečností. Nakonec chvílemi ty hlášky stojí za to, no a celkově je to docela úlet, že... ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Damn it, opět jsem se dostal na odvrácenou stranu YouTube. U tohoto "dokumentu" jsem pociťoval jistý mráz po zádech a jen tiše pozoroval tragedií pěti, či více ztroskotanců..A nejednou se zrodil zájem o SS Division Valonie!! SIEG HEIL VOE! :D ()

Reklama

Reklama