Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

Borg 

všechny recenze uživatele

Navzdory povědomí většiny lidí byl Jiří Kára výborný a velmi slušný člověk. V tomto dokumentu zachycujícím jeho dojemnou svatbu je jen vidět, jak se může slušný člověk stát politováníhodnou obětí byrokracie a fašistických zákazů a nařízení ze strany úřadu a systému. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu napsal život. Určitě to má hodnotu, ale jakou a zda to patří i sem...no budiž - za tu absurditu a všechno kolem dávám hodnocení jaké dávám (ano, je to odpad, ale z jiného pohledu taková rarita...), ale je to smutné, možná se člověk chvílema usměje, ale nakonec - je to prostě "smutné". ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, Štikovy, Jiří Kára, Jaromír Soukup, Babiš, Kájínek, Jirka Pomeje…..i tohle je Česká republika, tohle jsou naši spoluobčané, tohle je jedna z forem reality všedního života. Svatební home video zadané firmě „Dám si sedm piv a jednu zelenou“ ukazuje jednu z podob lidského bytí….. podobu zavšivenou, neupravenou, čpějící močí a levným alkoholem. Ale jak už blahých let zpíval rakouský Opus: „Live is LIfe“ a mne nezbívá, než dodat: „Nanánanana“. ()

Ydrosten odpad!

všechny recenze uživatele

Cpalo mi to pod nos tolik lidí, že jsem se na to teda podíval. A byla to chyba. Není tady nic co by ospravedlňovalo byť jen třeba 5% v celkovém hodnocení, natož to šílené číslo které tam momentálně je. Netuším co tím chtěl kdo dokázat. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba a kult českýho youtube! Tohle by nedokázal zahrát nikdo! A taky by to nikdo nevymyslel, tohle může napsat jenom sám život. Jirka Kára by měl mít svojí talk show, protože jeho hlášky typu "Kelte zkurvenej", "čuráku vydlážděnej", "to je prcárna, co?" nebo "vstávej ty vokurko vožralej" a mnoho dalších jsou naprosto bezkonkurenční. Libový jsou taky scény, kde se řeší kdo je svědek, popíjení piva ve svatební síni, svatebčan v šusťákovce a mnoho dalšího. Tohle se nedá vyprávět, to se musí vidět. Kdo neuvidí, neuvěří! Bohužel však z účastníků svatby žije jenom Jirka Kára. Floyd spadnul do světlíku, nevěsta byla za záhadných okolností ubita k smrti a zbytek svatebčanů se (překvapivě) uchlastal. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

To snad ne! Ono už je to i na csfd! Jako není nad to si tohle shlídnout při pohodlném popíjení s přáteli. Při něčem takovém není větší humor. "UŽS TADY MĚL BEJT 4 MINUTY TY MAGORE!!!" :D:D:D:D:D ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

To je punk! Nehodnotím kameru, nehodnotím "obsazení". Hodnotím úžasnou autenticitu dokumentu. Jestli se toto zachová příštím generacím, opravdu se obávám, o jejich úsudek z toho vyvozený. Ale Svatba Jiřího Káry je jedinečná. Teda možná není - ale já ještě nic takového neviděla. ()

NotLikeThis 

všechny recenze uživatele

Jiří Kára, zvaný též prorok, mesiáš, popřípadě absolutně lepší verze Ježíše Krista, je naprostý génius a kráčející satira. Jeho “Svatbou”, krásně dává najevo jak jsme otroci dnešní konzumní společnosti a jak je většina lidí utlačovaná emočně labilními “soyboys”, kteří nám zakazují to, co jest na životě dobré, přece jenom, každý normální člověk musel někdy mýt nutkání si prostě, jen tak, zahajlovat, kdykoliv a kdekoliv, jen taková spontánní myšlenka. V díle jsou krásně vidět “svaté” činy mistra Káry, praví slovo boží kudykoliv jde a jeho apoštolové ho milují více než sebe sami. “Ty koště” “Jseš zasranej kelt” “Ty vokurko”, těmito slovy krásně dokazuje svoji nadřazenost nad jakýmkoliv smrtelníkem, bourá všechny sexistické spory, rasové rozepře/předsudky a v neposlední řadě miluje přírodu. Dle mého názoru, tento muž byl narozen ve špatné době, tudíž byl nepochopen tehdejší komunistickou stranou a její cenzurou. Budiž mu zem lehká 101% ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Jo, tahle partička, postrach LetnýKára, Floyd...Kromě Stránskýho, to byl bezvadnej kluk, než se vrhnul na drogy.Pak šel sedět, podruhý, potřetí a už je odepsanej.V hospodě U Jatek, která už samozřejmě neexistuje jsme vypili spoustu piv. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem toho moc nepochytil, ale nemohu za to, že na YouTube mají pouze automatické portugalské titulky a řečí dolních deseti tisíc pravděpodobně nemluvím. Tak či onak jde přes svoji bizarnost o zajímavý pohled na lidi, kteří žijí poněkud odlišně než většina z nás. ()

Reklama

Reklama