Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (213)

JosefTomas

všechny recenze uživatele

Nakonec ruším hodnocení a nechávám jen komentář. Tohle totiž není film, to není dokument, to je prostě video, které se za zvláštních okolností dostalo na net v době, kdy nikoho netrápila autorská práva a bohužel se pro některé lidi stala svou bizarností modlou kultovního prožitku, k němuž někteří dokáží přistupovat bez jediné dávky empatie a rozumu. Sorry, ale nebudu se smát tomu, jak se spodina společnosti bez jediné dávky slušnosti a chování chová nepřijatelně, protože nevím, čemu se mám smát. A jestli jim, když jsou zřejmě všichni členové svatební párty mrtví (třeba manželku Káry někdo zabil), tak pardon, ale já si humor představuju jinak... Tohle je spíš smutná ukázka podivuhodných okolností a tomu se taky nehodlám nijak smát. ()

Hawaj

všechny recenze uživatele

Legenda dávno předtím než se zpopularizovalo slovo dezolát. Záznam ze svatby alkoholiků a polobezdomovců. Má to š´távu a koule, ale sledovat to je zároveň i utrpení. Todle je realita, tady není co hodnotit. ()

Stejšn

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně hrůzostrašné. Ale ačkoliv se jedná o domácí video, má to takovou obecnou vypovídací schopnost, že to sem vlastně právem patří. Link ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Bože to je kokotina. Bohužel takhle to zřejmě mezi naší spodní ligou chodí. Scénář tu napsal sám život a je to v celku kvalitní spisovatel :). Nejvíc mě zaujaly osudy hlavních postav po svatbě. Nevěsta zavražděná, svědek zabit pádem do světlíku, vcelku kvalitní drama nooo... ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Ano Jirka Kára, jeho kumpáni Floyd, Stránskej, kameník Hans atd. jsou prostě vymletý chudáci. Přesto sledovat kam až člověka mohou zavést závislosti a jak pak všechno ovlivňují má hodnotu dokumentární. To jak ti lidi serou na systém a konvence např. v podobě oddávajícího je krystalická svobodomyslnost. No a to hlavní...hlášky pronášené s typickou dikcí jako: to je prcárna ty voe, je čas klidu, kde je ten zkurvenej kelt a zejména ty seš čůrák vole vydlážděnej vole...jsou totálním zvedačem chmurné nálady. Svatba se odehrála L.P. 2000 a do roka byla polovina účastníků po smrti - pád do světlíku, umlácená, 2x otrava alkoholem,...Asi posledním přeživším, i když se to neví přesně, je kapitán ansámblu Jirka. Video tohoto "východního tažení divize SS Wallonien" na obřadní síň Prahy 7 se dostalo na internet velmi zajímavým způsobem. Jirkovi vykradli byt a pobrali i CD na nichž byla tato svatba, kterou pak zloděj s velkou dávkou smyslu pro humor a drzosti, umístil na net. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jako kdo má svoji apku na Google Play a je navždy zařazen po boku společnosti META. Ovšem kromě zlatého grálu tolika hlášek, je to dokonalý bizár a filmařské dno. Opilci se můžou vzít?.. Mně se o tom bude zdát po zbytek života. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Já snad blbě vidím, když čtu některé zdejší komentáře. Tohle přece nemůžete brát ani na chvíli vážně, magoři! :-D ()

Arigato 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejslavnější bizár českého internetu. V autentickém videu vystupuje panoptikum vydlážděných amatérských nácků a zvolávají jednu dnes již nezapomenutelnou hlášku za druhou. Nejspíš se zachovám jako zkurvenej Kelt, ale tvůrčí hodnota snímku je téměř nulová a nadhodnocovat jej mi přijde lehce neférové vůči tvůrcům, kteří se reálně o něco snaží. A teď je čas klidu. Duranga, voe! ()

DonFrolimo

všechny recenze uživatele

Kdybych se snažil udělat kariéru sociologa, napsal bych práci s názvem "Nacistická symbolika v drogové subkultuře osmdesátých let" nebo "Úřední způsobilost lumpenproletariátu." Hehe. Komedie života... Komediální už moc není to, jak za nedlouho většina zúčastněných dopadla. Stojí za shlédnutí - zejména ze stran zájemců o onu šťastnou životní událost, jíž je svatba. ()

Facik. 

všechny recenze uživatele

Snad nejsou informace o cestě Jiřího "na věčnou hajlovačku" pravdivé a můj vzor vole, do píči?! stále přináší štěstí do očí nejen bezdomovců. Pokud ano, posílám do onoho světa pár sieg hailů. ()

Hanz_knife 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě perla vy kelti. Chápu i lidi, kteří tomu dávají odpad, ale já prostě musím dát plnej počet hvězd. To jak z obyčejného snímku svatby ihned vznikne kultovní záležitost s kvantem neotřelých hlášek. Je to snad ten nejpřirozenější vhled do kultury opilých bezdomovců, má to podle mně daleko větší vypovídající hodnotu než nějaké dokumenty snažící se přiblížit život opilců, feťáků a bezdomovců. A vůbec nejde o nějaké sympatie k vulgárním ušmudlancům jak se někdo snaží naznačit. ()

HolyKeeper odpad!

všechny recenze uživatele

Jak je již známo, tak spousta snímků tady na ČSFD je hodnocena těžce mimo reálná měřítka hodna pro daný film. Svatba pana Káry na káry to dokazuje nejlíp jak může. Banda postarších alkoholiků ze sociálně slabších vrstev se rozhodla, že natočí naprosto amatérský záznam o svatbě jejich kamaráda. A koho to má vlastně zajímat? Nikoho! Člověk se občas pobaví nad demencí účinkujících, ale vůbec nerozumím, jak někdo může tuto snůšku ho*en ohodnotit hned několika hvězdama. Odpad který tady v databázi nemá co pohledávat. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Legenda youtube aka sonda do duše běžného pražského feťáka a jeho bandy. Hlášková stálice na úrovni Škopkové, co slovo, to perla. Nezapomenutelná záležitost. ()

Reklama

Reklama