Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

JamesSi

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelné. Příšerný záznam z příšerné svatby nacistických feťáků. Video se náhle objevilo na internetu (buď nahráno pracovníkem vyvolávací agentury nebo zlodějem kopie z bytu svědka). Většina lidí na záznamu je již po smrti díky nejrůznějším okolnostem. Samotný Jiří Kára je však možná ještě naživu, bloudíc pošedlou Prahou. ()

DonFrolimo

všechny recenze uživatele

Kdybych se snažil udělat kariéru sociologa, napsal bych práci s názvem "Nacistická symbolika v drogové subkultuře osmdesátých let" nebo "Úřední způsobilost lumpenproletariátu." Hehe. Komedie života... Komediální už moc není to, jak za nedlouho většina zúčastněných dopadla. Stojí za shlédnutí - zejména ze stran zájemců o onu šťastnou životní událost, jíž je svatba. ()

Reklama

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Domácí video ze svatby totálních životních ztroskotanců a jejich neméně tragických přátel, které ukazuje, kam až může člověka zavést alkohol, zahálka a zřejmě i jistá mentální retardace. Je to zjevení, které se stalo pro pár internetových nadšenců fenoménem. Ale hledat v tom nějakou hodnotu, ať už lidskou nebo dokonce filmařskou, je vyloženě hloupé. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Tak jako film bych to rozhodne nenazval, ani to s tim ucelem nebylo toceny. Nicmene je to nahled do realne lidske retardace a snimek se stal u nas fenomenem (co to vypovida o nasem narode necham ciste na vas). Jednu hvezdu davam za zajimavosti, ktere mi prisli spise jako cerny humor. Ale pokud uz lidi muzou hodnotit tohle jako film, tak myslim, ze ja to muzu hodnotit z hlediska zajimovosti. ()

Hanz_knife 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě perla vy kelti. Chápu i lidi, kteří tomu dávají odpad, ale já prostě musím dát plnej počet hvězd. To jak z obyčejného snímku svatby ihned vznikne kultovní záležitost s kvantem neotřelých hlášek. Je to snad ten nejpřirozenější vhled do kultury opilých bezdomovců, má to podle mně daleko větší vypovídající hodnotu než nějaké dokumenty snažící se přiblížit život opilců, feťáků a bezdomovců. A vůbec nejde o nějaké sympatie k vulgárním ušmudlancům jak se někdo snaží naznačit. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (12)

  • Na Google Play je k dispozici aplikace s názvem „Prcárna“, která je plná hlášek z této legendární svatby. (Stibak)
  • Jiří Kára, jeden z posledních přeživších své bizarní svatby, zemřel v prosinci 2014. Podrobnosti nejsou známy. (L_O_U_S)
  • Jiří Kára tvrdí, že kvůli zveřejnění videa přišel o zaměstnání v knihkupectví Luxor, kde pracoval jako člen ochranky. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama