Reklama

Reklama

Kůže, kterou nosím

  • Španělsko La piel que habito (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvanáct let po smrti manželky, jež zahynula v explodujícím autě, se renomovanému plastickému chirurgovi Robertu Ledgardovi (Antonio Banderas) podařilo vyvinout odolný typ kůže, který by byl býval jeho milovanou zachránil. Šarmantní muž posedlý ideou, jež sahá za hranice bioetiky, se nenechá spoutat skrupulemi ani v okamžiku, kdy se rozhodne svůj vynález testovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (662)

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologicky silný, dráždivo úchylný námet, podaný čoby bezemočné, vznešené filmové umenie. Šokový dopad na diváka, jeho precítenie príbehu a následné psychické vykolajenie sa preto nekoná, a ostáva "iba" nadšenie z obdivuhodného filmárskeho perfekcionismu a elegancie. Banderas ako temný doktor bez štipky medicínskej či ľudskej etiky je brilantný, Elena Anaya je krásna. Pozoruhodné, istým spôsobom výnimočné dielo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pedro Almodóvar, dávno vybouřený rebel, který vystoupal z madridského undergroundu na festivalové výsluní, si dovolil být trochu výstřednější než v posledních filmech, a protentokrát vzal doslovně myšlenku Barbary Creed (z knihy The monstrous-feminine) o ženách coby hororových monstrech. Jak se na postmoderního autora sluší, máloco je jednoznačné a zřejmé, ze všeho nejméně, kdo tenhle multižánrový souboj (s) pohlaví(m) nakonec vyhraje. Kůže, kterou nosím představuje vzorový příklad otevřeného textu. Některé otázky jsou ponechány bez odpovědi, jiné zodpovězené s takovou přímočarostí, že to vyvolává podezření. Od vážných témat voyerismu a sebeidentifikace se odbíhá k přízemním laskominám pro diváky znalé italských giallo filmů (k jejichž vizuální opulentnosti měla Almodóvarova tvorba vždy blízko). Vyprávění je mnohem utlumenější než chování postav a jako celek působí Kůže i díky „jemným“ přechodům mezi scénami radikálně odlišného obsahu a pozvolnému tempu vyprávění překvapivě vyrovnaně a sevřeně, bez prostoru pro skutečně znepokojující obsah. Bohužel i bez prostoru, který by nám umožnil dostat se postavám pod kůži, udělat si jasno v tom, nakolik zaslouženě kdo trpí. Zůstává na nás, koho budeme litovat, což může být součást hry bez jasných pravidel. Ale taky nemusí. 80% Zajímavé komentáře: J*A*S*M, FlyBoy, Vančura, Vencisak, tomtomtoma, frbulka ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pana Almodóvara jsem potkal dost pozdě, ale zase je výhoda, že si jej teď můžu mnoho užívat... NÁVRAT DO SOUČASNOSTI. Stejně jako zákruty lidské mysli jsou jeho filmy rozmanitým místem, plným nejroztodivnějších zvratů. Plastická chirurgie ošálí tělo, duši ne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Námět pro exploitation horor v rukách artového režiséra. Výsledkem je pozoruhodný film, při jehož sledování jsem přešel od mírných rozpaků až k absolutnímu nadšení. Krásně natočené, chytře zrealizované co se týče dávkování informací (chvilku jsem se obával, aby to, co je jasné od poloviny stopáže, nebylo v závěru odhaleno jako šokující pointa - Almodóvar ale své diváky naštěstí nepodceňuje) a bez problémů vzbuzující celou škálu emocí. Už dlouho jsem neviděl film, v němž by se jednotlivé žánry střídaly a prolínaly tak plynule a s takovou lehkostí. Z La Piel que habito by se dal úplně bezproblémově sestříhat trailer na horor, komedii, drama, sci-fi i romantický film - a nepochybuju, že se časem takové sestřihy někde na youtubu objeví. PS: Pokud chcete vidět undergoundové hororové zpracování téhož námětu, zkuste tento film (ale neklikejte na ten odkaz dřív, než zhlédnete Kůži, zkazili byste si zážitek). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pedro Almodóvar není můj režisér. Cokoliv jsem od něj viděl, tak se jednalo o dost silné téma, které od reality lehce přehání, ale to je právě podstata jeho filmů. Nicméně mě to nebavilo a to i přesto, že Antonio Banderas byl boží. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Další Pedrova genderová transgrese prostoupená destilovaným melodramatem a okázalou vizuální pózou. Poprvé jsem se u jeho filmu smrtelně nudil a odcházel s dutým pocitem, že po výtečné sebereflexi v podobě Rozervaných objetí se Almodóvar zase propadá do své obsese prázdnými pózami a fetiši, které jsou sice zajímavé samy o sobě, ale z hlediska jakékoli reflexe jsou vytěženy právě jen svou okázalou jinakostí a přehnaností. Chápu, že tenhle teatrální obraz mužské touhy po neexistujícím dokonalém těle i splývavosti sexuální touhy může být teoreticky působivý, ale mne zcela minul. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM TVOJE. UŠITA NA MÍRU“....... /// Často přemejšlím, jakej vliv by měla aplikace transgenetický terapie na lidskej organismus a jestli Pedro Almodóvar dokáže natočit film, kterej by mě jako člověka ,,vylepšil“, protože bych ho nejen pochopil, ale i doporučil svým zvrhlým přátelům. Napsat, že jsem ,,dospěl do stadia bezbřehýho obdivu režisérovi geniality“ si netroufám (a nejsem přesvědčenej, jestli se TAM vůbec kdy dostanu...). Přesto smekám (a taky hodnotím) geniálně napsanej scénář, plnej překvapení, šílenosti i šíleností. Příběh má emoce, napětí, spoustu tajemství..., ale hlavně – ve svý nádherný úchylnosti JE I SROZUMITELNEJ!!! ,,...A TVÁ KŮŽE BUDE DOKONALE ZAHOJENA“.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Mygale“, kterou napsal Thierry Jonquet v roce 1995 číst nebudu. 2.) To jsem se takhle jednoho dne probudil s vaginoplastikou. 3.) Thx za titule ,,ni.na29“ a ,,NewScream“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující a Mocný Almodovar! Tenhle film se vám jednoznačně zaryje pod kůži! Pouze Španělé v poslední době dokážou vytvořit film,který zvládne šokovat a vyvolat úctu k divákům. Jestli chcete vidět provokativní, krásně zrežírovaný film ,v naturalistickém pojetí a s černým humorem který vás nechá hádat a přemýšlet po celý film, zatímco jste přilepeni k židli, tak tohle je to pravé ořechové ! 90% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, zvláštní a zajímavý příběh, výborně natočené, úžasná hudba... a přesto mi to jako celek úplně nesedlo. Zasloužilo by to možná lepší hodnocení, ale tohle bohužel nebyl můj šálek vagín. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost plná samoúčelného sexu, nahoty a podobných "ptákovin". Film naprosto o ničem, poslepované částečky nesmyslných scén a nesmyslného děje. Samoúčelné, trapné, do poloviny nesmyslně vtipné, od poloviny nesmyslně se beroucí vážně. I tak ale na tento film nikdy nezapomenu, protože jsem na něm byl v kině s nejhezčí holkou, jakou jsem v životě poznal ... :-)) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejúchylnější Almodóvar co sem viděl. A první film s Banderasem co jsem viděl od dob DESPERADO. Docela originální myšlenka, obsadit ho po 20ti letech do kvalitního filmu. Pačilo se. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pedro Almodóvar má nesmírný dar, který vyzařuje ve svých obrazech. Námětově geniální. Když jsem připravoval tenhle film pustit, měl jsem podobné pocity jako u filmařské esenci Parfém: Příběh vraha - tajemně neočekávané, po skončení díla naprosto úchvatné. Almodóvarova KŮŽE vnitřně zobrazuje nádhernou poetiku ženského půvabu, podobně jako Tykwerův Parfém. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč mě holíte?“ - „To je dobrá otázka.“ Od Almodóvara jsem snad ani nic normálního nečekal, ale i tak film docela předčil moje očekávání. S postupujícím dějem, s každou další publiku nabídnutou informací, je snímek stále zvrhlejší, ale také zajímavější a napínavější. A z hlediska herectví (hlavní pár) je to opravdová lahůdka. Elena Anaya působí skoro až nadpřirozeně, a co dokáže uhrát jen těma (nádhernýma!) očima, to se nevidí každý den. Ale hlavní hvězdou je určitě Banderasův psychopat. Doktorova fascinace a posedlost „jeho dílem“ a též důvěra a propadnutí v iluzivní představu, to je radost pozorovat. Řada scén je opravdu uhozených, a to s různou intenzitou (na jedné straně vysavač, na druhé třeba vyrovnávání obsahu kufříku). S tím souvisí i černočerný humor, ten bych tu nečekal. A korunuje to zlomyslně useknutý konec (jaké bude přijetí?). Asi budu potřebovat druhou projekci k plnému docenění (hlavně postavy Very), zatím to budou silné 4*. „Už můžu jít?“ - „Kam?“ - „Domů.“ - „Vždyť jsme sotva začali.“ ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Děsivé, uhrančivé, zábavné, zvrhlé – často zároveň. Almodóvar uchopil témata pomsty, bolesti a touhy po utišení stejně osobitě jako svého času Park Chan-wook, přičemž se vytasil s příběhem a jeho vystavěním tak nezvyklými, že prozradit něco o způsobech, jakým se k těmto tématům vyjadřuje, o cestách, kterými se ubírá či o postavách, jejich vývoji a působení na diváka, by bylo mimořádně neslušné. (46. MFF KV - 2.7.11) ()

Související novinky

Festival španělských filmů již podesáté

Festival španělských filmů již podesáté

13.02.2015

Provokativní a aktuální témata, naturalistické pohledy na současnou společnost i odhalování historie, bláznivé komedie, dramata, autorské snímky, ale i hudební film či dokumentární road movie.… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama