Reklama

Reklama

Kůže, kterou nosím

  • Španělsko La piel que habito (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvanáct let po smrti manželky, jež zahynula v explodujícím autě, se renomovanému plastickému chirurgovi Robertu Ledgardovi (Antonio Banderas) podařilo vyvinout odolný typ kůže, který by byl býval jeho milovanou zachránil. Šarmantní muž posedlý ideou, jež sahá za hranice bioetiky, se nenechá spoutat skrupulemi ani v okamžiku, kdy se rozhodne svůj vynález testovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (662)

pm 

všechny recenze uživatele

Večer jsem odmítla zdánlivě neodmítnutelnou silvestrovskou nabídku zajet si v noci do centra Vídně, nakonec rámusu bylo dost i tady. Dala jsem přednost Davidovi a Toníkovi, i když v obráceném pořadí: Bordwella jsem obratem zase zavřela a Banderase jsem dala celého. Takže poslední film, který jsem viděla v roce 2011, není otřesná blamáž s otřesnou, sebe sama parodující Sarah Jessicou Parkerovou "Nechápu, jak to dokáže", ale elegantně natočený, almodovarovsky vtipný, morálně zvrhlý, studený španělský kýč. S hodnocením si nejsem jistá. A asi nejsem jediná, kdo se měl chuť po skončení filmu podívat na "Spoutej mě!", alespoň na tu krásnou scénu "budu ti dobrým mužem a dobrým otcem našich dětí". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tradične netradičný Almodovar. Vo filme krásne, nekonvenčne a bez zábran kombinuje viaceré filmové žánre ako psychologickú drámu, trhiller, či dokonca horrorové prvky. Garantujem vám, že neodtrhnete od obrazovky oči až pokiaľ nenabehnú záverečné titulky. Dôvodom je úžasný timing dávkovania informácií, po ktorých divák tak neskonale prahne, pretože námet je skutočne pútavý a netradičný, takže rutina, či nuda nehrozí. Herecké výkony špičkové, prešpikované skvelými výstupmi a dialógmi. Samozrejme treba byť asi trošku náročnejší divák, aby ste si film vychutnali do poslednej scény. Ak považujete za vrchol kinematografie sériu 'Prci, prci, prcičky', radšej sa filmu vyhnite, zbytočne mu budete strhávať percentá. 95%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Další Pedrova genderová transgrese prostoupená destilovaným melodramatem a okázalou vizuální pózou. Poprvé jsem se u jeho filmu smrtelně nudil a odcházel s dutým pocitem, že po výtečné sebereflexi v podobě Rozervaných objetí se Almodóvar zase propadá do své obsese prázdnými pózami a fetiši, které jsou sice zajímavé samy o sobě, ale z hlediska jakékoli reflexe jsou vytěženy právě jen svou okázalou jinakostí a přehnaností. Chápu, že tenhle teatrální obraz mužské touhy po neexistujícím dokonalém těle i splývavosti sexuální touhy může být teoreticky působivý, ale mne zcela minul. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po pár dnech se mi to rozleželo v hlavě a dám jen 3 hvězdičky. Prostě to ve mně nezanechalo stopu. Almodóvar není režisér pro mě, nikdy mě ničím neoslovil a jeho pojetí filmu mě nudí. Je sice pravda, že tento film nemá vůbec špatnou myšlenku, je fantasticky odehraný, ale nebavil jsem se. Ty dlouhé záběry a nevýrazná hudba...achjo...no Almodóvar no. 65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM TVOJE. UŠITA NA MÍRU“....... /// Často přemejšlím, jakej vliv by měla aplikace transgenetický terapie na lidskej organismus a jestli Pedro Almodóvar dokáže natočit film, kterej by mě jako člověka ,,vylepšil“, protože bych ho nejen pochopil, ale i doporučil svým zvrhlým přátelům. Napsat, že jsem ,,dospěl do stadia bezbřehýho obdivu režisérovi geniality“ si netroufám (a nejsem přesvědčenej, jestli se TAM vůbec kdy dostanu...). Přesto smekám (a taky hodnotím) geniálně napsanej scénář, plnej překvapení, šílenosti i šíleností. Příběh má emoce, napětí, spoustu tajemství..., ale hlavně – ve svý nádherný úchylnosti JE I SROZUMITELNEJ!!! ,,...A TVÁ KŮŽE BUDE DOKONALE ZAHOJENA“.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Mygale“, kterou napsal Thierry Jonquet v roce 1995 číst nebudu. 2.) To jsem se takhle jednoho dne probudil s vaginoplastikou. 3.) Thx za titule ,,ni.na29“ a ,,NewScream“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Muž, který příjde do obchodu prodat věci své ženy, která jej opustila, je Agustín Almodóvar, producent filmu a bratr režiséra Pedra Almodóvara. (Avalon820)
  • Snímek byl natočen na motiv románu „Tarantule“, který napsal Thierry Jonguet. (Terva)

Související novinky

Festival španělských filmů již podesáté

Festival španělských filmů již podesáté

13.02.2015

Provokativní a aktuální témata, naturalistické pohledy na současnou společnost i odhalování historie, bláznivé komedie, dramata, autorské snímky, ale i hudební film či dokumentární road movie.… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama