Reklama

Reklama

Legendární boxer Roberto Duran neměl právě jednoduché začátky. Pocházel z chudé rodiny a protloukal se, jak se dalo. Vše se změnilo v okamžiku, kdy ho začal trénovat věhlasný trenér Ray Arcel, a první úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat... (TV Prima)

Recenze (33)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nauč vypatlanou cigánskou poloopici boxovat a rázem je z ní agresivní vypatlaná cigánská poloopice. Je rozhodně velmi civilizované a kulturní přeplácet a uctívat negramotné jednomuňky jen proto, že párkrát v životě dobře trefí nějakého neméně vyrachtaného negra, způsobí mu otřes prázdného konce míchy a pohmoždění vakua a dostanou páseček mistra světa v kokotím fistingu, načež se na fotografii stejně inteligentního a vyspělého funouška podepíšou křížkem. Plýtvat ještě na takové zbytečné mentály výpravnými, dobře natočenými a skvěle zahranými filmy s De Nirem a dělat z nich pomalu vynálezce léku na rakovinu, to je přinejmenším morálně diskutabilní. Ale co chci po světě, kde bratr se sestrou vydělávají balík jen na tom, že nechávají ohyzdný a retardovaný potrat své zakázané lásky hrát Pokémongou a natáčejí to na kameru. A Mistrovství světa ve vytírání hajzlů, kopání kanálů nebo sběru železného šrotu v Medyznskvérgárdn asi taky jen tak nebude. Je však opět veliká lekrace, jak z toho ti kluci vybouchaní zase dělají klišovitými poučkami málem astrofyziku: "Box není o tom, co máš v rukách, ale o tom, co máš v hlavě, a samozřejmě o strategii." Velmi erudované, zvlášť, máte-li v hlavě nasráno a za život jste ohryzali leda tak leporelo čínského filosofa SumTze - Umění demence. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrné boxérské drama, které má hodnoty a kvality nejprůměrněji natočeného piva ve Vaší oblíbené hospodě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemusím byť majster sveta. Ale musím zápasiť.“ 40%? 60% Niečo medzi. Vlastne ani poriadne neviem, prečo som si to pozrel, veď boxerské drámy, česť výnimkám (nazdar Rocky), nijako extra v láske nemám. No nakoniec ma to celkom bavilo. Bolo to dosť dlhé, ale zároveň to obsahovalo vcelku zaujímavý politický presah, Édgarovi Ramírezovi sa dali držať palce (hoci občas to bol poriadny kretén so samo deštrukčnými sklonmi, ale nakoniec, zdá sa, našiel tú správnu cestu životom) a dokonca aj Robert De Niro (ktorý je v posledných rokoch synonymom pre unudenú rutinu) sa mi páčil. A aj John Turturro ako mega-mafián v tri a pol scénkach. Boxerské scény hodnotím ako priemer a v dialógových scénach to občas strácalo šťavu, ale inak ma to ako celok bavilo. A na konci jemne dojalo. Jemne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle se mě líbilo určitě více než nedávný zbytečně nadhodnocený a ufňukaný Bojovník. Sice se zde opět čerpá z Rockyho, Zúřícího Býka a kdoví z čeho ještě, ale vůbec to nevadí, protože Edgar Ramírez má přece jen charisma a záda mu kryje po čase ukázkově hrající De Niro. Ana de Armas navíc dodá nějakou tu odhalenou scénu navíc a i souboje v ringu to úplně neshodily. Ali to sice není, ale i tak 60%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak už Stallone není jediný člověk, který si zkrotil opičku. Přidal se k němu De Niro, který si zkrotil dokonce reálnou opičku. Očekával jsem snímek podobného ražení, tudíž jsem byl připravený na nesledovatelnou sračku pro pacienty lobotomického oddělení. Rád jsem se tedy nechal příjemně překvapit. Život Durana byl velmi zajímavý. Překvapil mě Édgar Ramírez, který jej ztvárňoval. Nikdy bych neřekl, že člověk s takovým ksichtem se může stát hercem. Chováním mi hrozně připomínal Pabla Escobara. Zápletkou jsou ve filmu drogy, které mají zejména boxeři z ulice neskutečně rádi. V tomto snímku si ovšem největší pochvalu zaslouží střih. Duran byl pro mě naprosto neznámá osoba a tvůrcům se podařilo mě s ním během necelých dvou hodin velmi dobře seznámit. Jeho osobnost i motivace jsou každým okamžikem zřejmé. Kvalitní záležitost, kterou docení zejména lidé milující box. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Plamenný příběh horkokrevného boxera, který jako jediný porazil Sugar Ray Leonarda. Nádherná historická vsuvka do psychologie boxera, který nejspíše díky šílenému životu v područí chudoby a okupace USA vojsky (a taky talentu a dřiny) dokázal takto zdolat vrchol boxu. Turbulentní život plný emocí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy jsou prostě na hraně ringu, tady se celkem k ohromení dost nepovedlo bohužel slabé a nezaživné jednou stačí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takové nic proti ničemu. Hands Of Stone je rutinní boxerské drama, které v sobě míchá osvědčené žánrové značky, aniž by přineslo něco nového. Na druhou stranu je potřeba ocenit, že je to zručně natočené a solidně zahrané, ačkoliv Durán je tu v Ramírezově podání docela dost na pěst. Koukat se na to dá, ale kdyby se ty finance vrazily do nějakého filmu pojednávajícím o nepokojích kolem Panamského průplavu, bylo by to asi lepší. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Viac zivotopisny film ako boxersky, kedze boxerske zapasy su dost fadne natocene a film sa viac venuje sukromnemu zivotu Roberta Durana. Duran vo filme pôsobi ako nesympaticky tupec, ktoremu to nahodou dobre boxovalo. Jeho pribeh nepôsobi ani prilis zaujimavo. Pochadzal s chudobnych pomerov a postupne sa vypracoval hore. Tato cast je podana prilis pohodovo. Kriza, ktora pride v druhej tretine nie je nejak extra drsna. Proste mal v tej chvili vsetkeho po krk a tak to vzdal. Chvilu sa lutoval a znova sa dostal na vrchol. V realy mozno prezil drsnejsie veci, ale vo filme to pôsobi dost obycajne. Herecke obsadenie dopadlo dobre. Nesympatickeho Durana si zahral nesympaticky Ramirez, takze tentokrat som ho bol schopny akotak akceptovat. Ovela viac ma bavil pribeh jeho trenera v podani De Nira, ktory tu ma co hrat a predvadza, ze este nepatri do stareho zeleza. Az mi bolo trochu luto, ze nehra trenera nejakeho zaujimavejsieho boxera. Alebo este lepsie by bolo, keby bol film hlavne o nom. Za neho davam 2* a tretiu davam za nadhernu Ana de Armas, ktora sa znova predvedie hore bez, co som ocenil v pozore so vsetkymi mojimi údmi. Vzhladom na to, ze nemusim filmy o boxeroch, tak som sa bavil viac ako som cakal. 5/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

V poslední době se roztrhl pytel s boxerskými dramaty. Příběh opět mapuje jednoho z šampionů v boxu Roberta Durana, jeho problematickou morálku, trnitou životní cestu za úspěchem a klíčové momenty v kariéře. V podstatě není příliš, co snímku vytknout, podařené obsazení a skvělá výprava. Nicméně pokud bych měl sáhnout po této látce nebo srovnávat s kousky Rockyho, Ali, Boj a podobně, asi bych si vybral je. Přece jen příběhu chybí ty emoce, které sportovní dramata potřebují a samotný osud boxera není tak vyhrocený a zajímavý. Ani ringové scény nepředčí zmiňované kousky a mnohdy mi připadal střih stejný. Možná zbytečný životopis, který zapadne mezi boxerskými filmy v zapomnění.......6/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Naprosto tuctové boxerské drama bez většího nápadu. Hands of Stone mění jednoho z velikánu boxu v nezajímavého rozmazleného fracka, který vám bude po dobu dvou hodin v kině úplně volný. Po všech ohledech průměrný film, který se k velikánům žánru ani zdaleka nepřiblížil. A nezachránil to ani znuděný Robert DeNiro. [55%] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to boxerský film, tak budu trochu hodný, ale přece jen je to spíše průměrné, než jakékoli jiné. Roberto Durán je určitě zajímavou postavou, ale v tomhle podání vypadá jednoduše jako zlobivé dítě, které se napravilo, nebo spíš které mělo svoje problémy a vyřešilo si je. Robert De Niro fajn, ale jinak nikdo moc neexceluje. ()

milicjant 

všechny recenze uživatele

Nesympaticky obsazená fall and rise story s místy přehnaným vizuálem a instantní atmosférou Latinské Ameriky. Duránův život ovšem zajímavej. No más. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Boxerské filmy mám moc ráda. Box jako rakový ale už nemusím, rozhodně se na to nedívám v televizi, je to na mě moc surové a agresivní. Jako filmové téma mi to ale nevadí, zřejmě mám pocit, že se protagonisté opravdu nezraní a neublíží si. Hands of stone je fajn boxerské drama, ale hodně průměrné. Viděla jsem daleko lepší boxerské filmy. Tomuhle velí skvělé obsazení včetně Roberta De Nira a Edgara Ramireze. Obsazení je opravdu na jedničku, příběh už tolik ne. Místy je to hodně utahané, možná až zbytečně moc dlouhé. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"CIT PRO BOJ V RINGU JE UMĚNÍ. DAR OD BOHA, CO VYCHÁZÍ Z BOXERŮ STEJNĚ JAKO MALBA Z UMĚLCE. BUĎ JSTE TÍM POŽEHNÁNI OD NAROZENÍ.....NEBO PROKLETI JEHO ABSENCÍ AŽ DO SVÉ SMRTI." Já se rozhodl být požehnán krásou kubánské seňority Aničky a jen kvůli ní do toho filmu šel a k velkému překvapení jsem byl požehnán hned nadvakrát, nejen tou sexy kočenkou a její odhalenou krásou, ale i nečekaně výborným životopisným dramatem o mně do této doby zcela neznámém latino hrdinovi zpoza boxerského ringu. Asi je to mou láskou k LatinoAmericano nebo nevím, ale tuhle zajímavou boxerskou životní dráhu jsem si užíval se vším všudy. Tenhle film je plný latino nádechu a atmosféry, přiměřeně antiamericano (člověk se dozví i něco málo o komplikovaném vztahu mezi Panamou a USA). Emoce jsou cítit v ringu i mimo něj a De Niro jako trenérská legenda je taková pomyslná třešinka na dortu. Absolutně nechápu to vlažné přijetí tady....tohle je fakt dobrý boxerský film a mě zaujal i svou komplexností mnohem víc než třeba lépe přijímaný a hodnocený Ali. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný boxerský film. Co nezvládl Jakubowicz jako režisér, dohnali De Niro a Ramírez, protože oba byli fakt výborní. ()

filokk 

všechny recenze uživatele

Roberto Duran to byl pán, jeden z nejlepších boxerů na příč váhami. Panamská legenda si ovšem zasloužila trochu kvalitnější zpracování škoda ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Film Pěsti z kamene u mě selhal ve dvou zásadních pohledech, a to dokonce takovým způsobem, že si obě tyto výtky dovolím v rámci životopisných filmů dokonce označit za Nej. Jednak se zde tedy tvůrcům podařilo stvořit snad tu nejnesympatičtější postavu daného žánru vůbec, jelikož vážně ještě nikdy na mě žádný reálný hrdina nezapůsobil tak negativním způsobem, jako právě zde zpracovaný panamský boxer Roberto Duran. Od první chvíle mi totiž ta jeho arogantnost, povýšenost a popudivost lezla na nervy, a v souladu s jeho primitivností a tvrdohlavostí šlo pak o tak odpudivou figurku, že jestli byl takový i ve skutečnosti, tak bych mu přál v každém zápase tak akorát pořádnou nakládačku. No a druhá výtka směřuje k samotnému zpracování Duranova života, kdy se jedná o nejzkratkovitěji zfilmovaný životopisný příběh, kdy se zde tvůrci naprosto neobtěžují zabíhat do jakýkoliv podrobností a prostě jen do diváka bezhlavě sypou jednotlivé události, ovšem z tohoto způsobu lze skutečně jen těžko poznat, buď ať už jaký opravdu Duran byl, nebo co ho k jednotlivým činům vedlo, takže styl vyprávění: ,,šel kluk po ulici, viděl někoho boxovat, líbilo se mu to, řekl náhodnému trenérovi, nauč mě boxovat, hup a byl v ringu a boxoval o titul mistra světa´´, tak to vážně příliš přesvědčivosti a informací neposkytuje, případně: ,,jde Duran po ulici, potká holku, řekne jí, ty se mi líbíš, hup a mají pět dětí´´, a tak bych mohl pokračovat až do konce, takže zkrátka celá tato podívaná je tak zcela bez jakéhokoliv pohledu do nitra jak veškerých postav, tak jednotlivých událostí, čehož výsledkem je tedy jen naprosto odtažitý, nepřesvědčivý a zcela prázdný a povrchní pohled na jednu z největších sportovních osobností, a s něčím takovým nemohu být prostě ani trochu spokojen. Navíc alespoň k mírnému vylepšení výsledného dojmu nepomohlo ani poměrně hvězdné obsazení, kdy Ramírez nikdy příliš hereckého talentu a ani sympatičnosti nepobral, a i kvůli tomu na mě možná Duran působil tak jak působil a De Niro tu pak vyznívá dost utlumeně a nevýrazně, což se jen tak v jeho případě též nevidí. O Usherovi pak ani nemluvě, otřesný týpek a Ana de Armas je sice opět neuvěřitelný kotě, ale tím toho moc nezachrání. Pochvalu si jinak nezaslouží ani atmosféra a ani vizuální pojetí filmu, takže za mě se tento životopisný snímek vážně hodně nepovedl a pokud mají být tyto film považovány za poctu svým reálným představitelům, tak tvůrci by se měli mít před Duranem na pozoru, aby je někde nepotkal a nedal jim za tento jejich počin nějaký ten hák. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama o vztahu mezi talentovaným boxerem a legendárním koučem s nic moc natočenými zápasy. Duran byl asi dost zvláštní týpek, ale z filmu mi nejvíc zůstane v paměti jaký byl Sugar Ray kliďas a pak ehm...zadeček Any de Armas, která začiná mít docela slušně našlápnuto. ()

Reklama

Reklama