Reklama

Reklama

Dítě mi zničilo život

(TV film)
  • Velká Británie Child Ruined My Life
všechny plakáty
Velká Británie, 2005, 48 min

Obsahy(1)

Rodičovství má mnoho stránek: knihkupectví nabízejí spoustu knih s nejrůznějšími radami pro nastávající rodiče, jak pro matky, tak i pro otce. Můžete si také vybrat z nepřeberného množství aktivit pro své budoucí děťátko od terapie hudbou už ve stadiu plodu až po power jógu pro kojence. Jenže všechna tato teorie vás stejně nepřipraví na každodenní realitu, která s narozením nového člena domácnosti zákonitě přijde. Rodičovství zvládá každý jinak – a někomu se také může stát, že mu dítě dosavadní život zcela rozmetá. Na světě možná i proto přibývá lidí, kteří se dobrovolně vzdají radostí, jež dítě přináší, a raději zvolí život zcela bez dětí. Jiní zase rodičovství posouvají na pozdější a pozdější dobu, což ovšem přináší nejen menší šanci na otěhotnění, ale také mnohem větší zásah do již dlouho zaběhnutých, a tudíž hluboko zakořeněných zvyklostí. V dnešním dokumentu prozkoumáme tuto problematiku na nejvíce extrémních příbězích, které varují před tím, co knihy zamlčují. Rodičovství není procházka růžovou zahradou a nese s sebou spoustu možných problémů, ať už se týkají např. změny libida, náhle drasticky omezených finančních příjmů, psychických problémů, ztráty „normálního“ životního stylu, některých přátel... Takové příběhy se málokdo odváží vyprávět. Tento dokument vám ukáže holou a nevyslovenou pravdu o tom, že ne každý, kdo se rozhodne pro reprodukci, je pak automaticky šťastný. Někteří lidé z toho dokonce šílí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Spíše ukázka těch, kteří děti moc nechtěli, netěšili se na ně a příchod na svět, jim změnil jako komukoliv jinému život. Pravdou je, že je to ze života bez žádných přetvářek a prostě jak to rodičové cítí! Ale slova typu: nevím jak se na něj budu dívat až ho porodím, bude to mezi námi uplně cizí človíček, snad k němu budu něco cítit.. potvrdilo jen jaké lidi v pořadu vystupují! Samozřejmě na vyjímku rodiny se 4 potomky atd.... Díky samým negativním věcem a taky i tím, že nastávající rodičové, kteří se na dítě těší a shlédnou tento pořad, dávám 2* ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

To, že se tu nad tim většina tak pohoršuje je trochu absurdní. Účinkující v tomhle dokumentu se s námi dělí o to, co prožívaj, co cejtěj... oni si nevymejšlej, nelžou... prostě jen říkaj svou pravdu, kterou asi spousta lidí neskousne. 45 % ()

cielle odpad!

všechny recenze uživatele

Po deseti minutách toho blábolení ufňukaných ženských se mi udělalo zle a musela sem to přepnout. Já vůbec nechápu, jak někdo může vůbec něco takovýho natočit. Všechny ty rodiče, co v tom pořadu vystoupili, by měli jít do cvokárny. Jak může matka před svym vlastním dítětem říkat věty jako: "Mít dítě bylo to nejhorší rozodnutí, je to katastrofa." nebo "To, že jsem se rozhodla pro dítě mi zničilo život." Je to fakt odporný, vždyť nikdo je nenutil mít děti a oni tam o výchově dítěte mluvěj jak kdyby to byl životní trest a nepředstavitelná muka..Krista boha!!! NO DĚS!!! ()

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Divný. Snažila jsem se na to koukat s pochopením, co ty matky cítí, ale je to opravdu divné. Nevím, jestli jsem dostatečně objektivní, protože děti vyloženě miluju a div ne uctívám, ale tohle je opravdu bizardní dokument, s takovými názory jsem se ještě nikdy nikde nesetkala. Mají to těžké, ale být jejich dítě a nedejbože jednou ten dokument vidět.... Skoro lepší je dát na adopci, než říkat "Yes, yes, sometimes I really hite him. Well... it's daily when I say this. He all day only cry. Do you understand? CRY! He ruined my life. Before Jack I lived, nowadays I only take a breath" Ale kdoví, dobře se mi to kecá. ()

ill 

všechny recenze uživatele

Všichni zde účinkující nakonec přiznali, že své děti milují a rozhodně by neměnili. Je nad slunce jasné, že drtivá většina hodnotících jako odpad! neviděla pořad celý. A nemá děti. ()

Ilus 

všechny recenze uživatele

Komentáře typu: "Jak to může někdo říct?" mi přijdou ubohé. To se zase někdo snaží moralizovat. Prostě se ti lidé tak cítí a přiznávají to. O děti se starají, tak nevím, proč by k tomu měli ještě tvrdit, jak je to naplňuje. Naopak ten konec mi přišel takový nucený, měl asi trochu obměkčit celkové vyznění dokumentu. Samozřejmě, že ti rodiče své děti mají rádi, ale ty sladké řeči nakonec mi prostě moc neseděly. ()

Bragesson 

všechny recenze uživatele

Upřímně já se na daný pořad vydžel dívat jen asi 15 minut. Přišlo mi, že se zde nejedná o nic jiného než o fňukání lidí, kteří buď neměli představu co dítě obnáší a nebo nevědí co chtějí. Ano na jednu stranu májí Ti lidé pravdu v tom, že v případě že se člověk rozhodne mít děti a chce se jim opravdu věnovat, tak na určitou dobu ztratí společenský život, sex se scvrkne na pusu na dobrou noc, aby se člověk trochu vyspal a vlastní já ustoupí do pozadí, protože se život točí jen kolem toho málého človíčka. Prostě mít dítě je fakt náročné. Ale ti lidé vypadali dost inteligentní, aby si to aspoň trochu dokázali představit. A mi není vůbec jasné proč Ti lidé děti vůbec mají a nebo proč je nedají k adopci, když si tohle myslí. A u té maminky těch 4 dětí, jsem to pochopil nejméně. Když je to tak náročné,tak proč si nedá pozor a má 4... :-) Dávám 1* proto, že ten dokument má v něčem pravdu, ale je pro mě extrémně negativní. ()

Reklama

Reklama