Reklama

Reklama

Invention of Love

  • Rusko Изобретение любви
Krátkometrážní / Animovaný / Romantický / Drama
Rusko, 2010, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh režiséra a scenáristu Andreya Shushkova predstavuje klasický život dvoch do seba zamilovaných osôb. Pár si šťastne užíva život, až kým nepríde tragická smrť ženy, ktorá zmení mužov pohľad na svet. (Dever)

Recenze (52)

whack 

všechny recenze uživatele

Kde stroje nahradia život, nie je miesto pre lásku. Toto je ďalšia sympatická, ale pochmúrna eko agitka, o čom svedčí už začiatok, keď chlap na robotickom koni nabehne na stráň obklopenú stromami, kde žena pozerá na mesiac. Neskôr ju berie ku sebe do mesta, no ona už pri prvom kontakte s mestským smogom sa rozkašle... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si přesadíte nádherný divoký hořec rostoucí v čisté tatranské přírodě a přenesete ho domů do květináče ve městě ... umře tam. Velmi působivě natočené drama o lásce a technickém pokroku, který přesáhl hranici ... nic na světě prostě nemůže milovanou bytost nahradit. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kde jsou kritická slova napadající zelené poselství Vynálezu lásky v té záplavě komentářů vynášejících Avatar? Nemluvě o tom, že tohle má zajímavější animaci, lepší hudbu a méně užvaněné hrdiny. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

ultra romantická esence vše-romantiky v modravém hávu Steampunku v animaci plné mecha - siluet? Jo, tady někdo ví, jak na mě, animace je prostě nádherná a příběh příjemně melancholický a topící se v brutálně hutné atmosféře nezměrné velikosti. Video je zde. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborné! Takové zpracování jsem ještě nikde neviděla a ani nevím k čemu bych ho přirovnala, vážně úchvatné. Spojení obrazu a hudby je geniální jako celá myšlenka, je vidět, že láska a život se nedá nahradit stroji.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Já nevěděl co je steampunk , už jsem se poučil, nicméně nepřijde mi to v souvislosti s tímhle snímečkem vůbec podstatné byť je zřejmě jeho jasným zástupcem. Označit to za steampunk a tím defacto uzavřít svůj komentář by bylo stejné jako napsat o Máji, že je to báseň ( to sice není dobře, ale zhruba se to říct dá, že:). Invention of love je smutným příběhem o lásce mezi mužem techniky a ženou přírody..příběh, který tak dobře známe z pohádek o mořských pannách a vílách, kde muž obvykle pro svou zvědavost či nevědomé racionální činy( opět perlím ve slovních spojeních:) přijde o ženu svého života. V tomhle krátkém příběhu, který okouzluje i nádhernou hudbou a nekonvenční animací nejde vlastně o nic jiného, chlapík najde svou vílu a když jí zničí poslední spojení s jejím světem, tragédie je na světě.. Trochu mne zklamal "frankensteinovský" konec i přes jeho zjevovanou marnost..čekal jsem asi jednodušší a definitivnější zakončení, ale hrdina si vybral bolestivější cestu.. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velice zajimavý krátkometrážní animák. Místo mluvení jsme slyšeli krásný klavírní doprovod, který perfektně vystihoval a nahrazoval právě ony mluvené scény. Tragický příběh, ve kterém se většina z nás našla. 80% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný animák o vynálezci a jeho ženě, která umře (na tuberkulózu?). Animace je rozhodně netradiční, ale originální a skvěle vystihuje celou atmosféru filmu. Růže pod poklopem mi připomněla růži malého prince. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchý, ale krásný příběh. Beze slova toho řekne tolik... A hudební doprovod je vskutku nádherný :) 4* ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Nápaditá animácia, skvelá myšlienka a k tomu krásna klavírna hudba. Som unesená a o to viac sklamaná tunajším nízkym hodnotením. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Soundrack tohoto snímku je naprosto bezchybný, až mi místy běhal mráz po zádech. Zajímavé bylo i to zpracování, příběh byl smutný, to by nevadilo, pointa jasná, ale nějak mě to až tak moc nechytlo. Asi 2,5-3*. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Poněkud děsivý krátký film o lásce s výborným hudebním doprovodem. V dnešní době počítačů a robotů docela aktuální. Zaujem určitě jednoduchou, ale velmi vhodnou animací. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příjemná hudba i animace, ale žádný extra nápad. Možná tak na lepší 3*. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Tak toto je opravdu nádherné. Tajemná atmosféra a skvělá hudba zážitek pouze umocňují. Netřeba ani žádných slov. ()

Reklama

Reklama