Reklama

Reklama

Invention of Love

  • Rusko Изобретение любви
Krátkometrážní / Animovaný / Romantický / Drama
Rusko, 2010, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh režiséra a scenáristu Andreya Shushkova predstavuje klasický život dvoch do seba zamilovaných osôb. Pár si šťastne užíva život, až kým nepríde tragická smrť ženy, ktorá zmení mužov pohľad na svet. (Dever)

Recenze (52)

Aljak 

všechny recenze uživatele

S tými siluetami to bolo krásne prepracované, ale inak príbeh bol nesmierne depresívny. Ale zato dosť symbolický pre dnešný svet, kde technika pomaly ale isto nahradzuje úplne všetko. A či sa dá nahradiť technikou aj Láska a milovaná osoba? Reálne nie. Určite nie. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Štýl animácie mi sadol. Príbeh mi pripadal až príliš strnulý, chýbali mi zvraty a prekvapenia, ktoré by ho oživili. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Kam až může technika v našem životě, to záleží na nás. Steampunková balada, vizuálně podobná starší animované lahůdce The Mysterious Explorations of Jasper Morello. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

U tohoto krátkometrážního filmu musím vyzdvihnout působivé animované zpracování, kdy se do dvourozměrného prostoru vkládá "rozměr třetí", ačkoliv se jedná stále o 2D. Líbí se mi též černo - barevné schéma jež umocňuje atmosféru steampunkového světa. Krátký příběh má myšlenku. Je podán s jistou ekologickou výzvou, což mě ani nepřekvapuje a do tématiky to zapadá. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Úchvatné zpracování ve formě stínového divalda, a hlavně film protkaný tolika zajímavými myšlenkami a to dokonce s absencí dialogů. Zdvižený prst směrem k technické revoluci, industralizaci a urbanizaci, která se tak rozšiřuje. Beru film jako upřímné vyznání myšlenek tvůrců, které mají potenciál, a navíc přesně vystihující i můj osobní názor. Upřímnost nade vše... ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Asi mám pro tyhle "silueťárny" slabost. :-) Invention of Love je originální animace se smyslem pro detail (já když viděl toho motýla…), skvělým příběhem, postelstvím (fakt jsem se trošku zděsil, když jsem toho motýla viděl) i skvěle padnoucí hudbou. Snad by se jenom film mohl jmenovat jinak – zvolený název je přecijen lehce spoilerový (stejně tak jako obsah filmu uvedený tady, na ČSFD). Jestliže máte rádi podobný styl, mrkněte na Pohádky noci od Michela Ocelota. ()

Reklama

Reklama