Reklama

Reklama

Dr. Blake je první rok na praxi. Bojuje s osamělostí, trápí ho pochybnosti o sobě a ještě má spory s vrchní sestrou. Když se setká s krásnou pacientku, která je k němu neuvěřitelně laskavá, udělá Blake cokoli, aby zůstala v jeho péči... Orlando Bloom září jako Martin Blake, ambiciózní, ovšem velmi úzkostlivý mladý lékař, jenž se horlivě snaží zapůsobit na své nadřízené a kolegy: primáře Waylanse, sebevědomého internistu Dana a zdravotní sestru Theresu. Jenže okolnosti Martinovi nehrají do noty, navíc mladý lékař ze sebe nedokáže setřást nejistotu. Když je do nemocnice přijata osmnáctiletá Diane (Riley Keough) s infekcí ledvin, dodá Martinovi tolik sebevědomí, kolik jen může pobrat. Jenže když se její zdravotní stav začne zlepšovat, Martin se bojí, že ji ztratí, a tak začne manipulovat s její léčbou ve snaze udržet Diane nemocnou, hezky v jeho blízkosti... (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Půvabný, profesionální to neherec, se zajisté vehemetně snažil vymanit ze škatulky odpudivé blondýny se špičatýma ušima, co s koženým výrazem šípuje skřety. Proto přilepil žvýkačkou na zrdcadlo svého homokadeřníka v Malibu fotku kapitána Spocka a suše pronesl: "Takhle!". No, dle mého profesionálního názoru to nebyla ta nejšťastnější volba, zvláště, pokud svým novým lukem nezískal roli v "Priscile, královně pouště 2", nýbrž v unylém, tisíckrát omletém rádoby napínači, co se navíc táhne jako hornický chrchel. Tak to by nešlo, fešáku! S touhle jedinečnou mimikou bys měl zkusit spíš nejbližší Poker tour a havraní černí obarvený kastrol ti odradí i ten zbytek nostalgických transexuálů, co ti na Assbookách dělali tak rozkokošný fanklubík! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Časům, kdy jsem měla na žákovské knize nalepenou fotku Blooma z Pirátů naštěstí odzvonilo, ale v jeho herecký um věřím stále. V The Good Doctor dostal velkou šanci ukázat co v něm je, což se podařilo, jen ten film.. zkrátka neodsýpá tak rychle, jak by měl (a to je poměrně krátký) a dost pasáží působí nudně. Příběh je slabý. Navíc myslím, že některé doktory to opravdu nepotěší. Každopádně o žádný průser se nejedná, je to průměr. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Mnou opovrhovaný Orlando, ma v tomto snímku neskutočne očaroval. Civela som naňho ako zhypnotizovaná a keby bol moj doktor, tak by som bez váhania spolkla akýkolvek liek, ktorý by mi podal. Jasné, scenár trochu zadrhával, ale mne to bolo absolútne jedno. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Z Blooma se stal kupodivu sympaťák až s rolí psychopata, ačkoliv v ní není úplně přesvědčivý. Žánrově ale není snímek dost dobře vybalancovaný. To sice přidá na nepředvídatelnosti děje, ale zároveň z něj prosakuje opatrnost a snaha o preciznost, která hraničí až s nejistotou. Herecky ho drží nahoře Rob Morrow a hlavně dynamický Michael Peña. Ten zde odvádí pouze svůj standard, ale i díky tomu film nevyzní jako nějaká bakalářská historka z márnice. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dobrý doktor nie je ťažká nuda, pretože Blake nie je vyslovene dobrá alebo zlá postava: Je to na hovno, pretože to nie je ani presvedčivá postava. 4/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mrazivé. Pocit, ktorý ma sprevádzal počas celého filmu. Bloom presný, dej skvelý, aj keď predvídateľný. Povinne by som to púšťal všetkým medicom, nech si buď dobre rozmyslia čo študujú alebo nech sa v tom naučia chodiť ako on. Vážne, mrazivé. 4 z 5 ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se doktor zamiluje do pacientky a nechce se od ní odpoutat?....Etické to není a hezké také ne. Fascinující, jak moc zaslepený může být člověk "ve jménu lásky" a jaké to může mít fatální důsledky. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Bloom se snaží prosadit jako herec, ale vybral si až příliš šedivé a a nepříliš pro diváka lákavé téma. Lance Daly taky nevypráví moc poutavě, zjevně spoléhá na herce, ale kde není co hrát, herec nic nezachrání. Celkově je hlavní problém, že film má děje tak na 30 minut a trvá třikrát déle. Každopádně Orlando to ustál, zápletka myšlenku měla, atmosféra fungovala, ale holt to strhující nebylo... 50% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Pan " půvabný" jak už podotkl verbal má přespříliš pramale "ambice"..Přesto svou léčbu vzal za své a způsobil "závažnou situaci..Možná ten zakomplexovaný doktor nezná meze, ale možná by měl rozpoznat nějaký ten kodex..Byl, nebyl, způsobil a neuvědomil...a zůstal stále v průniku,..zůstajíc v nedomyšlenu.. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Dobrá zpráva je, že Bloom se jako herec zlepšil. Špatná zpráva je, že s tím počkal zrovna do filmu s nedotaženým scénářem. Jakkoli je námět zajímavý, autoři bohužel dostatečně nezvládli hlavní postavu, jejíž pohnutky občas nejsou úplně jasné - chvilku působí jako člověk, co trochu zblbnul z náhlého vzplanutí, pak zase jako psychopat, jehož epizodka s pacientkou byla jen spouštěcím mechanismem k řadě budoucích zločinů. Další charaktery nedopadly o mnoho lépe. Nemocnice je plná nesympatických zaměstnanců, sestřičky Bloomova doktora takřka šikanují, zdravotník (nebo jak se vlastně nazývá mužská sestra?) chce neustále souložit s pacientkami a ostatní lékaři ho buďto ignorují nebo si udržují chladný profesionální odstup. Paradoxem je, že prostředí se začne měnit k lepšímu až v momentě, kdy se do té doby bezúhonný hrdina zpronevěří veškeré morálce... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý „psychologický“ film o doktorovi, ktorý sa stal obeťou svojej lásky a vášne. Pád jednej „vyrovnanej“ osobnosti. Je až neskutočné, že ako sa dostanú na vrch všetky skryté vlastnosti jedinca. Aj tento film naznačuje známy fakt, že nášho „priateľa“ nikdy nemôžeme poznať dokonale. Po dlhšej dobe veľmi dobrý výkon od O. Bloom. PS.: R. Keough is a good patient! Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Instruktážní video pro začínající doktory, aneb proč si nenechat přirůst pacienty k srdci. Legolas tentokrát běhá bez dlouhejch, skoro bílejch, vlasů, ale za to v bílym plášti. Jeden den přijde sympatická pacientka, do který se zamiluje doslova k zbláznění. A tak se rozhodne, že její pobyt v nemocnici ještě trochu natáhne, aby měli víc chvilek jenom pro sebe. Pak se všechno zvrtne a mladej doktor se ze všech sil snaží ze všeho dostat. Průměrná filmařina s místy zajímavym příběhem, slušnejma hercema, hudbou a nečekanym koncem. Jako jednorázovka na volnej večer fim posloužil spolehlivě. ()

faraoon 

všechny recenze uživatele

Ale ono by to tak blbé zase nebylo. Námětem bylo spíše skoro dobré však provedením odfláknuté. Zcela nudný bloom to tak blbě zahrál nebo to tak zahrát měl ???? A nedotažené finále bylo schválně nepravděpodobné ???  Prostě účel světí prostředky Satanovy. A schválně jsem o pár dní odklonil hodnocení. Ale utkvělo. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Slovo dobrý je zde jistě myšleno ironicky. Náš ,,dobrý'' doktor (Orlando Bloom), který má na hippokratovu přísahu velice odlišný názor než je všeobecně známo, by rád získal srdce své pacientky. Jeho, ale místo klasického dvoření, které není jeho silnou stránkou, nenapadne nic lepšího než rozehrát nečistou hru, která si vyžádá cenu nejvyšší..... Lékaři by měli především pomáhat. Špatné je, když se najde někdo, kdo místo zdravý a života upřednostňuje své zájmy. Drama, které asi nikoho nenechá chladným.... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Nezáživné o jednom doktoru, který kvůli svému egu a své neschopnosti jako doktor, který nedokáže přijmout kritiku, pokud bych se měla v reálném životě potkat s podobnými typy lékařů, okamžitě bych se objednala k někomu jinému, docela děsivá představa,když je doktor psychicky labilní a neumí sám sebe přijmout aby ještě léčil pacienty a herec Orlando Bloom, naprosto nemastný, nudný herec, jeho kvality herectví jsou strašně slabé, pro mě jako samotný film je ztráta času, a pochybuji, že bych chtěla ještě se někdy na něj podívat, ()

Kimkong odpad!

všechny recenze uživatele

Kravina. Těch devadesát minut mě přišlo jako věčnost. Doktorovi se líbí pacientka, tak ji omylem zabije. Proč ne. Pak cíleně zabije potenciálního svědka a nakonec jako by se nic nestalo. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

K Dobrému doktorovi jsem se dostal zcela náhodou. Jedná se o jednohubku, kdy po závěrečných titulkách zapomenete o čem film vlastně byl a v hlavě vám utkví akorát půvab pacientky Riley Keough. Ale není to zas taková tragédie. Celkově klidné drama ve velice pozvolném tempu, které sice vyloženě nenudí, ale ani nijak extra nenadchne. Orlando Bloom, myslím, zvládl roli "psychopatického" lékaře poměrně přesvědčivě. Přidat hrst dramatičnosti, ubrat špetku předvídatelnosti, vykreslit do větší hloubky narušenou osobnost pana doktora a trošku si pohrát s vygradováním a závěrem filmu a byl by to prima dramaticko thrillerový zážitek. Takhle film jen prošumí a dosáhne s odřenýma ušima jen na průměr. ()

kikin01 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě k doktorům, co dokáže udělat jeden takový "narušený" Orlando Bloom. Nevěděl jsem, co mám pořádně čekat, ale postupně se z toho vyvíjela docela dobrá dráma, a nebudu lhát, zase tak špatnej Orlando nebyl. Doktor, který lpí na své pacientce, a snaží se pro to udělat cokoli, aby jí neztratil, a kvůli jeho posedlosti, osamělosti, a netaktnímu chování vůči své přísaze si nebere servítky. Nedostává se mu patřičného respektu jakožto doktorovi, ale to se postupem času také změní. Škoda jen toho zmařeného scénáře, ale jinak se na to dalo v pohodě koukat... i na Blooma. ()

Reklama

Reklama