Reklama

Reklama

Šťastní až do smrti

(seriál)
  • USA Happy Endings
USA, (2011–2013), 20 h 33 min (Minutáž: 20–22 min)

Tvůrci:

David Caspe

Hrají:

Eliza Coupe, Elisha Cuthbert, Zachary Knighton, Adam Pally, Damon Wayans Jr., Casey Wilson, Nick Zano, Sasha Jackson, Seth Morris, Stephen Guarino (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(57)

Obsahy(1)

Zabudnite na to, kto si nechá prsteň, pretože keď sa raz rozíde pár, skutočnou otázkou je - kto si nechá priateľov? V modernej komédii rozchod skomplikuje život všetkým spoločným priateľom a postaví ich pred ťažkú otázku - ktorú stranu si vybrať? Dave (Zachary Knighton) a Alex (Elisha Cuthbert) boli dlhé roky vynikajúcimi priateľmi a držali celú partiu pokope. Kto ich stmelí teraz? Dokážu si snáď Max (Adam Pally), Brad (Damon Wayans Jr.), Jane (Eliza Coupe) a Penny (Casey Wilson) vybrať, na koho stranu sa postavia? Zrazu sa každá udalosť mení na vyjednávanie, ako napríklad to, kto pôjde na každoročný lyžiarsky výlet. Mnoho otázok ostáva nezodpovedaných, avšak partia bola spolu tak dlho, že aj rozpad ich centra dokážu kúsok po kúsku zvládnuť. A to najmä preto, že Dave a Alex sa rozhodli zostať priateľmi. (U_S_O)

(více)

Recenze (37)

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase. Komediální seriál o partě mladých kamarádů z amerického velkoměsta, a o jejich každodenních více či méně vtipných příhodách. Takhle to zní až příliš ohraně a trochu nezáživně. Skutečnost je ale naštěstí o něco jiná. Už první scéna seriálu je tak trochu naruby. Začíná svatbou, která ovšem nekončí klasickým a očekávaným „ano“... O hlavní myšlenku je tedy postaráno. K tomuto si připočtěte sympatické postavy, někdy hodně povedené vtipy (mimochodem, taky se vám zdá, že seriály, které nemají „umělý“ smích jsou ve skutečnosti vtipnější než ty pseudovysmáté sitcomy?) a máte příjemnou podívanou. No zkrátka, ač nejde o žádný přehnaně originální počin, poskytuje nadprůměrnou nenáročnou zábavu. Už se těším na další sérii. Aktualizace: Po části další série už se na další sérii netěším. Žádný velký odvaz to není a dochází tomu šťáva... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Castingově opravdová pecka a scenáristicky postupem času také. Ale když se sejde vražedně krásná dvojce Elisha+Eliza se sympaťákem Zacharym Knightonem, tak ani nelze čekat nic jiného. A když se z Maxe v podání takřka debutujícího Adama Pallyho stane hlavní tahoun, vznikne nenápadný, ale o to spolehlivější sitcom. Takovéhle slovní přestřelky se konkurenci překonávají jen velmi těžko a jde jen o to, jestli se přesně vybalancovaná over-the-top nálada nepřekotí postupem času v sebeparodii. Nestalo se. Tvůrci naopak postupně brousili humor až k naprosté špičce a je proto velká škoda, že seriál odchází sice na svém vrcholu, ale bohužel i s několika nikdy nevytaženými trumfy. S větší návazností jednotlivých epizod by nejvyšší hodnocení bylo nevyhnutelné. I takhle ale zůstává po nahláškovaných třech letech velmi výrazná spokojenost a do stáje Davida Caspeho pak míří absolutní uznání za to, že se ani na chvíli nezačalo vařit z vody. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sitcom, který se asi nejvíce přiblížil fenoménu Přátel, jen ti diváci tady chyběli. Bláznivé příběhy party přátel plné odzbroujících scén a gagů, které jen tak z hlavy nevymažete. Hlavně však ve zdejší partičce nenajdete ani jeden slabý článek, naopak jen těžko vypíchnete váš nejoblíbenější charakter. Elisha Cuthbert je cute, Damon Wayans se postupem času mění v tahouna seriálu a Adam Pally je prostě gay k pohledání. Navíc i přes všechnu tu ulítlost vám postavy přirostou k srdci a získáte pocit, že s nimi máte vlastně hodně společného. Je proto škoda, že sitcom se žádné šťastného diváckého konce nedočkal. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mezi záplavou sitcomů solidní nadprůměr s dobře napsanými postavami. Je to čistý mainstream, ale baví. 7/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jako U_S_O - důvod sledování seriálu byla Elisha. Je to průměrný seriál se slabým humorem. 4. díl 1. řady s Hitlerem byla bomba; 2. řadu sleduju, ale je to spíš nouzovka, když nic jiného není. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná, nejednoznačná (či mnohoznačná) tématika dílů, která pak způsobuje zmatečnou (nebo radši nijakou) návaznost jednotlivých gagů; přehnaný stavění na ujetosti některých postav (vlastně všech až na ústřední dvojku, kolem který se má všechno točit); slabě, skoro až děsně předvídatelně pointovaný fóry; a ve finále žádnej smích, žádná silná pasáž v úvodních dílech -> po první sérii nepokračuju, ani kvůli Elishe (která tu mimochodem potvrzuje, že hereckym talentem rozhodně oplývá, jen bohužel skoro netočí). ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Seriál som začal pozerať iba kvôli Elishi ale hneď v prvej časti som si rýchlo obľúbil aj ostatných členov party. Rozbehlo sa to naozaj zaujímavo a vtipne a vyzerá to na kvalitný seriál na zabitie nudy. I keď druhý diel neponúkol toľko vtipných situácii, na ďalšie časti sa teším a dúfam, že si to udrží aspoň takú kvalitu ako doteraz. [--] Ďalšie dva diely videné, situácia sa trochu ukľudnila a priestor dostali aj ďalší členovia tejto šialenej družiny. Kvalitu si to stále drží... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Další super povedená partička, tentokrát šesti kamarádů. Ovšem tentokrát začíná tak trochu nečekaně. Slušná oddechovka, která boduje nejen vtipem, ale i poměrně podařeným obsazením. Zachary Knighton je obrovskej sympaťák, dvojice holek Eliza a Elisha jsou krásný a velmi dobře je doplňuje i Damon Wayans a pro mě neznámej Adam Pally. Jen ta Penny mi moc nesedí. Výborně pobavila malá rolička pro Maxe Greenfielda - stačí jí porovnat s jeho postavou v New Girl. První série pěkná - 75 %. *** Obliba partičky roste a další díly mě baví víc a víc. Spousta odkazů na seriály, filmy a americkou kulturu z toho dělají vtipnou záležitost. Postavy jsem si opravdu oblíbil, kromě Penny, ta mi prostě pořád nesedí. A největší lídr je Max v podání Adama Pallyho. Zařazuji na seznam pravidelně sledovaných seriálů. 80 %*** Bohužel, třetí série se nakonec ukázala jako rozlučková. I přesto však na tuto partičku budu vzpomínat jen v dobrém a budu se těšit na to, až je uvidím v jiných projektech. Seriál po celou dobu své existence utíkal velmi příjemně a vážně jsem si postavy a jejich charakterové rysy oblíbil. Nejvíc mi bude chybět postava Brada, protože ten byl úžasnej, ale rád jsem je měl všechny. 80 % ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Happy Endings se pro mě stalo srdeční záležitostí jako Přátelé. Nevím čím to je. Jestli rozvitými charaktery postav, které jsem si prostě zamiloval, nebo tím humorem. Humor v HE je mi hodně blízký a vždy se skvěle pobavím. A když (bohužel) odehrává jednou za čas scéna s trapným dialogem, ihned odpouštím. Miluju pravidla, které se v tomto seriálu odehrávají. To znamená pro každý díl jiná úplně stupidní zápletka. Charaktery postav se stále více otevírají. I když je prostě nejlepší Max, mám hrozně rád i ostatní postavy a žádná mi nevadí. Třeba v HIMYM mi neskutečně vadí Lily, už od začátku. Tady je vše hrozně v pohodě. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zdařilý sitkom á la Přátelé, který mi seděl humorem (tedy většinou - od S2 se nějak víc přehání ad absurdum a přibývají nepřeložitelné slovní patvary) zhusta využívajícím popkulturní reference (od S2 opět přemnoho a neameričanům dost nesrozumitelných) a takový ten styl nedomyšlených, nevhodných či rovnou urážlivých vtípků / poznámek, což si jejich pronašeč záhy uvědomí a snaží se to nějak zamluvit / shodit. Celý já. :-) Samozřejmě by to nešlo bez naprosto libového obsazení šestice sympatických, zábavných, trhlých a nedospěle dětinských postav. S1 4*, S2-S3 3* ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že nakonec bude největším tahounem seriálu ten obézní homosexuál. Přes slabší rozjezd se z Happy Endings vyklubala slušná oddychovka se spoustou popkulturních odkazů a já hodnocení díky nadprůměrné druhé polovině druhé série nakonec zaokrouhlím nahoru. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Asi tak 3/4 celého seriíálu přemýšlím proč ho zrušili, ale ke konci to docela chápu. Kéž by tolik talentu předvedli i tvůrci seriálu jako dvojice E+E. Seriál neví čím chce být. Na sitcom je málo zábavný a ujetý. Na komedii typu Přátelé zase málo propracovaný do hloubky. Seriál, který by podle začátku měl být o hlavní dvojici Alex a Dave o ní vůbec není. Dvojici chybí chemie i hloubka dvojic Rachel a Ross, Huddy nebo Jim a Pam. Ale to neznamená, že se u seriálu nepobavíte, z velké části je skvěle obsazený a hlavně nepůsobí tak křečovitě trapně jako některé dosud vysílané seriály. Ale po nějaké době seriál začne nudit, zápletky se začínají opakovat a jejich konec je předvídatelný. Postavy jsou sympatické, seriálově nestereotypní gay vyloženě potěší, jediný kdo mi tam vyloženě vadí jen Penny, ale za to může její představenkyně, ta je mi tak nesympatická, že bych jí při každým slově nejraději fláknul. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách jsem závislý a už se těším, až si pustím další epizody. S klesající kvalitou HIMYM je Happy Endnings můj nový favorit. Nejvíc chválím sympatické postavy! ()

York 

všechny recenze uživatele

Chtel jsem neco stejne dobreho, jak (prvni serie) HIMYM a bylo me doporuceno tohle. Jednotlive dily byly zabavne, nektere dokonce velice, ale nejak jsem se za cely serial nemohl prinutit se s tema lidma szit. Porad to bylo jakesi takove neosobni, clovek se ani poradne nezdozvi, cim se jednotlivi hrdinove zivi (ale porad jsou pri penezich...). Taky se nikdo nikam nevyvyji, kdyz se Penny POZOR SPOILER tesne pred svatbou rozhodne nevdat (z nejakeho hloupeho duvodu) pusobilo to strasne umele..., proste mela roli te, co porad hleda vhodneho zenicha a porad ho nemuze najit...(takze i kdyz ho nasla, musela se s nim rozejit, protoze to proste byla jeji role). Stejne tak me v dalsich seriich vadilo, ze Elisha dostala roli hloupe blondyny, i kdyz v prvni serii byla uplne normalni. Nemusel to byt spatny serial, kdyby ho trochu vic vyladili, takhle je to na 70% a dobre ze ho zrusili. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Po prvnich dvou dílech 4*... po 5 shlídnutých dílech snižuju už na 3. Seriál má potenciál se solidním scénářem, ale nevím jeslti herci přehrávají nebo jsou některé role opravdu tak absurdně napsané. V komedii to jistě musí být,a le todle je až někdy na škodu, co se tam děje. Přesto je seriál zábavný a vůbec ne špatný. Rozhodně náhrada za upadající HIMYM. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Bez okolků, hlavní klady tohoto seriálu jsou rychlé dialogy, zdatní herci a samozřejmě scénář. Což ovšem není poprvé a rozhodně naposled, co tohle někdo řekl, a pak se dílko nedočkalo ani druhé série, ptž prostě nebyly nápady. Po druhém dílu nemůžu soudit, takže budu pouze držet palce. Základní zápletka "rozpad páru v partě a co s tím" se naštěstí neudržela moc dlouho (to bych asi nevydejchal) a už se spíše drží skupinky kamarádů a jejich denních trampot...neříká vám to něco? :) ()

Související novinky

Bratři Russovi chystají vlastního Bournea

Bratři Russovi chystají vlastního Bournea

01.06.2014

Tomu se říká skok do první ligy. Bratři Russovi se dlouho drželi v televizi, kde pomáhali se sitcomy jako Community, Happy Endings nebo Arrested Development. Pak ale dostali velkou šanci od Marvelu,… (více)

Captain America 2 jako komedie?

Captain America 2 jako komedie?

08.06.2012

Tak to zřejmě ne, ale nadhled mu rozhodně chybět nebude. Do finálních rokování o režii (Joe Johnston se nevrátí) totiž vstoupili bráchové Joe Russo a Anthony Russo. Ti jsou známí především jako… (více)

Reklama

Reklama