Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film podľa rovnomenného románu Petra Jilemnického.  Zachytáva obdobie tesne pred vypuknutím SNP. Dejiskom filmu je horská dedina na Horehroní. V živote jej obyvateľov sa odrážajú udalosti, ktoré priamo alebo nepriamo doliehajú aj na obyvateľov priľahlých samôt. Všetkými udalosťami nás sprevádza horár Gondáš. Miestni komunisti - Bezák, Urban, Pančík a ďalší hrdinovia románu tvoria jadro, okolo ktorých sa sústreďujú všetky protifašistické sily v okolí.
Jednotlivé časti:  1.-Nádej
2.-Istota (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jediná zajímavá věc na filmu bylo spojení hlavní postavy s osobou vypravěče. Jinak spíše slabé, plné divných scén a obrazů, na nichž je znát, že aktéři hrají jakoby s nechutí. Bojové scény tradičně jako z dílny amatéra. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

"Čudné. Vždy keď ma prekvapí nečakaný výstrel, zablůdim v mysli do dní..." začíná vyprávět myslivec-partyzán v podání Ivana Rajniaka, který vypadá po válce stejně jako během ní. I uniformu má totožnou. Televizní výprava sedmdesátých let je příliš zřetelná a rušivá, včetně účesů všech zůčastněných. Němci a partyzáni klasicky jednorozměrní, lehké pozitivum je nepřílišné ideologické vyhranění. Válečné scény za zmínku nestojí, co je však nadprůměrné je hudba od Svetozára Stračiny. ()

Zajímavosti (1)

  • Film vznikl podle stejnojmenného románu Petera Jilemnického, spisovatele, novináře, učitele a komunistického politika. Sám se událostí SNP neúčastnil, od října 1942 do konce války byl internován. (Všežrout)

Reklama

Reklama