Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film podľa rovnomenného románu Petra Jilemnického.  Zachytáva obdobie tesne pred vypuknutím SNP. Dejiskom filmu je horská dedina na Horehroní. V živote jej obyvateľov sa odrážajú udalosti, ktoré priamo alebo nepriamo doliehajú aj na obyvateľov priľahlých samôt. Všetkými udalosťami nás sprevádza horár Gondáš. Miestni komunisti - Bezák, Urban, Pančík a ďalší hrdinovia románu tvoria jadro, okolo ktorých sa sústreďujú všetky protifašistické sily v okolí.
Jednotlivé časti:  1.-Nádej
2.-Istota (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Všežrout 

všechny recenze uživatele

"Čudné. Vždy keď ma prekvapí nečakaný výstrel, zablůdim v mysli do dní..." začíná vyprávět myslivec-partyzán v podání Ivana Rajniaka, který vypadá po válce stejně jako během ní. I uniformu má totožnou. Televizní výprava sedmdesátých let je příliš zřetelná a rušivá, včetně účesů všech zůčastněných. Němci a partyzáni klasicky jednorozměrní, lehké pozitivum je nepřílišné ideologické vyhranění. Válečné scény za zmínku nestojí, co je však nadprůměrné je hudba od Svetozára Stračiny. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jediná zajímavá věc na filmu bylo spojení hlavní postavy s osobou vypravěče. Jinak spíše slabé, plné divných scén a obrazů, na nichž je znát, že aktéři hrají jakoby s nechutí. Bojové scény tradičně jako z dílny amatéra. ()

Zajímavosti (1)

  • Film vznikl podle stejnojmenného románu Petera Jilemnického, spisovatele, novináře, učitele a komunistického politika. Sám se událostí SNP neúčastnil, od října 1942 do konce války byl internován. (Všežrout)

Reklama

Reklama