Reklama

Reklama

Cesty domů

(seriál)
Rodinný / Drama
Česko, (2010–2015), 345 h 15 min (Minutáž: 51–67 min)

Hrají:

Alois Švehlík, Miroslav Etzler, Petra Horváthová, Milan Bahúl, Petr Konáš, Ladislav Hampl, Miluše Šplechtová, Jan Zadražil, Stanislav Havrda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(359)

Obsahy(1)

Nová moderní rodinná sága Televize PRIMA autorů Barbary Bulvové a Jana Coufala v režii Jiřího Adamce zavede diváky mezi dvě znepřátelené rodiny. Cesty domů vyprávějí silný emocionální příběh o jejich nepřátelství. O nepřátelství na život a na smrt. Kořeny rodové nenávisti sahají do temné minulosti; příběh, který se divákům otevírá, se ale odehrává právě teď… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele mzop k tomuto seriálu (1)

Cesty domů (2010) 

Jak může mít tento seriál nižší hodnocení než Ordinace v růžové zahradě?!! Všichni, kdo uvažujete, že byste se na tento seriál chtěli mrknout, stáhnout si několik prvních dílů a třeba shlédli alespoň první řadu, určitě to stojí zato. Prvních pár dílů Vás přesvědčí, ať už o jeho kvalitách či nekvalitách. Tento seriál však nejde srovnat s typicky trapnou dnešní moderní, především nováckou, scénou. Seriál se pyšní dobrou hudbou, režií (Adamec, na kterého zde někteří kritikové nasazují, ostatně stojí za celou řadou úspěšných a zde vysoce hodnocených počinů - např. Dlouhá míle, Sluníčko na houpačce, Sanitka, pohádky Co takhle svatba, princi, Až přiletí čáp, královno, Chybná diagnóza, a mnoho dalších), kamerou, střihem, scénářem, dramaturgií i skvělým hereckým obsazením. Divákovi zároveň nabízí širokou škálu toho, co si může přát. Sví si najdou milovníci plytkých seriálů, kteří očekávají drama na poli lásky (možná proto tak nízké hodnocení???), příznivci milovaného tématu lékařství, nadšenci seriálové kriminalistiky i náročnější diváci, kteří nečekají, že vše vždy dopadne za každou cenu dobře, záporní hrdinové zemřou a kladní budou bohatí a navěky šťastní. Ano, tento seriál Vás dokáže i překvapit, MILE!!! Navíc charaktery hlavních postav jsou propracované a drží si fazónu (záporní hrdinové se nestanou pro nic za nic kladnými a naopak, namění se jen proto, že by to divák snad očekával, když už se vůbec mění). Jednu hvězdičku sebrala, a to je dle mého hlavní zápor seriálu, propagace několika značek, která se ve třetí řadě, víceméně nenápadně, vyskytla. Zkrátka jde o seriál DIVÁCKY ÚSPĚŠNÝ, A PŘITOM NE PLYTKÝ A STUPIDNĚ JEDNODUCHÝ!!! ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama