Reklama

Reklama

Cesty domů

(seriál)
Rodinný / Drama
Česko, (2010–2015), 345 h 15 min (Minutáž: 51–67 min)

Hrají:

Alois Švehlík, Miroslav Etzler, Petra Horváthová, Milan Bahúl, Petr Konáš, Ladislav Hampl, Miluše Šplechtová, Jan Zadražil, Stanislav Havrda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(359)

Obsahy(1)

Nová moderní rodinná sága Televize PRIMA autorů Barbary Bulvové a Jana Coufala v režii Jiřího Adamce zavede diváky mezi dvě znepřátelené rodiny. Cesty domů vyprávějí silný emocionální příběh o jejich nepřátelství. O nepřátelství na život a na smrt. Kořeny rodové nenávisti sahají do temné minulosti; příběh, který se divákům otevírá, se ale odehrává právě teď… (TV Prima)

(více)

Recenze (220)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Teror Jiřího Adamce, nestydatě prodávaný jako "POKRAČUJÍCÍ V NEJLEPŠÍ ČESKÉ TRADICI". No to promiňte, ale žaludek kohokoliv, kdo nepovažuje za onu nejlepší českou tradici OVRZ, Pojišťovnu a Rodinná Pouta - protože nic jiného než kompilát těchto "klenotů televizní zábavy" tento seriál není - musí protestovat a drát se se svými frustracemi na vyšší místa (ano, milí čtenáři, jakože se vám zvedne kufr;)). Podezřívám české komerční stanice z kartelové dohody, protože nahánět diváky do náruče ani náhodou Dokonalého Světa vytvořením takovéto zbraně jistého sebezničení jakž takž se vzmáhající vlastní seriálové prestiže (Přešlapy, byť zhuštěná a chudší kopie Cold Feet, mají své kvality, a omyl jménem Zázraky Života po krátkém experimentu z našich životů nezázračně odešel), to už chce zatraceně velkou motivaci. Prosím, tvůrci těchto....těchto záležitostí....poučte se, a - dámy prominou - vyserte se už na to. A pokud to neuděláte, vzchopte se, nastavte zrcadlo, a zpracujte pokud možno co nejabsurdnější hustopekelnou parodii na všechny ty příšernosti, kterých jsme my jako diváci museli být svědky. Možná vám pak bude odpuštěno jako tvůrcům Pytlákovy Schovanky. Update - po několika letech pokračování musím zvednout hodnocení. Dobový kontext vzniku, kterým bych si dokázal odůvodnit nula bodov, je už pryč, a zůstává jen pachuť mixu těch tří výše zmíněných "velkých televizních románů". Je to naprosto zbytečné, nepobavíte se u toho, je to jen (s)prostá mezireklamní výplň hlavního vysíracího času - tedy až téměř od půl deváté po VIP zprávách, žáno. 20% ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je to pocit cítit se doma? Takovýhle opravdu ne. Jiří Adamec se umělecky propadl na samotné dno... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Šel domu cestičkou, do lejna šláp, bulvy naň vyvalil, coufalej cap... A ty náš Adámku, co ty děláš, že všechny ty sračky rozmazáváš... %-[.. . . . Čokli vyjí, čudlárna jede dál... Howgh! - - - - - (Nahlédnuto ryze ze studijních důvodů, duševně odesláno kam je dáno, šmytec! - hovnocení 1880., komentsrář zde jako stopitý - 20.1.2012) ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Cesty Primy jsou nevyzpytatelné a tak se bohužel tým nějakých skutečných odborníků na masovou zábavu vrhl směle do další práce a dal stvořiti sitcom Cesty domů. O to je vtipnější, že domů nikdo nedošel, stále se ti lidé bincají po studiu a tvoří a tvoří. Nekonečně mnoho dílů nás ještě čeká a tak nezbývá, než stanici vymazat ze své televize a nahradit zábavu něčím hodnotnějším, třeba procházkou po střepech, přiškrcováním nebo plováním v septiku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Co se nám to zase urodilo jako jeden z nejambicióznějších hitů letošního podzimu na Primě? Nová rodinná sága Cesty domů vsadila na tvář Mirka Etzlera, den předem si ho posadila ke Krausovi a voila, nedělní primetimový závan pominul stejně rychle jako ranní opar na okně. Nikoli náhodou CD připomínají už na první pohled rozředěnou Pojišťovnu, vedle Mirka je za kamerou osvědčený Adamec. A jestli dalšími tahouny mají být taková jména jako Švehlík, Smutná nebo Potměšil, tak děkuji, nechci. Všechny ty další Jeníkové, Zadražily, Limry a Dolanské si také odpustím a patrně upřu právo na zaujetí těm novým starům. Ale tak co už, v momentě, když jsem při dosledováni úvodního dílu došla v dalším měsíčníku, který napsal sám život, k tak povznášejícímu tématu, jako je Buďte lepší v organizaci lednice, protřela jsem zrak a řekla sbohem a šateček i letošní nové a báječné soapce. Toto opravdu není šťastný výsledek zdravého konkurenčního prostředí, které nám bují již šestým rokem. ...a uplynulo pěkných pár týdnů a po testu dílu druhého jsem jen zalitovala, že jsem tomu dala šanci. Kam se na tohle hrabe trendy umělost nováckých serošů a sterilní zkostnatělost ČT. ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Prý se na ČSFD občas dívají i producenti, aby hledali inspiraci a otestovali momentální výkyvy diváckého vkusu. Mám tedy pro ně jistý vzkaz: jděte do prdele, svině svinutý. To poslední, co národu chybí, je další unylý blábol s plešaťícím zlitošem Etzlerem! Vypadá to, že většina dementnějících obyvatel této uplakané zemičky je plně spokojena s každodením vymýváním mozku růžovejma ordinériema, cestama do piči nebo pojišťovnama ulic, náměstíček a návsí. Podepisujete se tedy vědomě pod mizerný osud budoucích degenerací, neboť vlezou i díky vám do světa, v němž v práci otročící rodič po hektickém dni poskytne plodu tak maximálně informace a poučení o hovně. Lidi, fakt na to nemusíte čumět, není to povinný! To se vám nesevře žaludek i při náhodném zaslechnutí znělky tohoto a podobných televizních trapasů? ()

Ded@M@tes

všechny recenze uživatele

Blbost, Prima nemůže být pozadu a vymyslela tento seriálový hit. Škoda, že se Jiří Adamec ubírá tímto směrem. / Viděné epizody cca *4.díly / ( Hodnocení: 0/10 ) ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Chápu tvůrce i herce - doba je zlá: já bych taky šla radši pucovat hajzly a zevnitř omývat žumpy, než žebrat s morénama a notorama na sociálce, stát se dalším parazitem. Chápu i televize, že tyhle exkrementózní nekonečné seriály uvádějí: zaplácne se tím místo ve vysílacím čase, asi je to lacinější než gothajský salám a navíc se tím poskytne zaměstnání pár nepříliš talentovaným ochotníkům a zpola zapomenutým páprdům. Co ovšem nechápu a nepochopím dřív, než se mi mozek smrští na velikost nezralého hrášku: proč na to lidi čumí? Raději bych tu dobu strávila šoupáním prciny po struhadle, než vejráním na takový nehorázný opruz a krmení mozkožrouta pod mou řídkou, umaštěnou čupřinou! Donutit mě někdo hrubým násilím nebo lechtáním žeber alespoň jeden díl "Cest domů" očučet, dozajista bych rozhojnila zdejší bohatou úrodu odpadů. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodnocení si nechám na později, až uvidím víc dílů...Každopádně jde o klasický seriál, který zpracovává již mnohokrát ztvárněná témata. Nabídnout může dobrou hudbu a několik nadprůměrných hereckých výkonů (Švehlík, Etzler, Dolanský, Štěpánková). Ačkoliv nejsou Cesty domů převratné dílo a nijak nevyčnívají z dlouhé řady seriálů posledních let, vážím si na nich skutečnosti, že jde o českou tvorbu. Pro lidi, kteří tráví večery u televize (ať už sami nebo s rodinou), se jedná o dobrou výplň času, při níž lze vypnout. A o to taky jde, ne? Ne všichni máme denně náladu sledovat kvalitní a oduševnělá dramata. Obávám se však, že postupné prodlužování a dotáčení dalších sérií rapidně sníží aspoň tu kvalitu, kterou úvodní řada má. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Mám silný pocit, že Barbara Bulvová je, když ne pseudonym či alter ego, tak přinejmenším spolužačka pověstných sester Bártů. Kvalita jejího produktu je velmi podobná produktům těch dvou píč, herecké obsazení těch skvostů je až na pár vyjímek totožné, u některých postav dokonce zůstala i charakteristika a povolání, jen režisér je jiný. TV Príma asi měla pocit, že potřebuje hvězdnější jméno k prosazení té sračky na nebi české shitprodukce, a ruku na srdce, podařilo se to náramně. Ještě pár dílů a po velmi rodinné sračce už neštěkne ani bulvár ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Před pořadem QI, který si už na TV Prima každou středu celkem hlídám (hlavně když je tam individuum jménem Jakub Kohák) občas shlédnu poslední minuty (pravda někdy i druhou polovinu) tohoto zvěrstva. Z těch osmi set dílů, které to asi má jsem v souhrnu v součtu minut viděl tak 4, což mne opravňuje tenhle guláš hodnotit... No je to strašné. Herecké výkony podprůměrné i u znýmých seriálových štik, u neherců (některé ty lidi jsem viděl poprvé v životě) až trapné.Mrzí mne účas mého oblíbence Romana Zacha i Igora Chmely. Oba umí a mají na víc, ale nekritizuji. Dnešní doba je krušná. Ve včerejším dílu asi polovina hrdinů zjistila, že má těžkou rakovinu (a druhá se tvářila tak jako že ji má také ale ještě o tom neví), takže věřím, že tahle hrůza brzy zmizí společnou smrtí všech zúčastněných. ODPAD ()

S.Quentin QUALE odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak jsem jednou přišel do hospody a vyjímečně tam neběžel sport, ale tyhle ty mluvící hlavy. No, takhle rychle jsem pivo vypitý, zaplacený a vychcaný ještě nikdy neměl. Uvnitř jsem brečel ještě několik desítek minut. Všechna bizarní stvoření, které tomuto dáte víc jak jednu hvězdu (tu beru jako hodnocení mučícího nástroje), lituju vás. Grc největšího kalibru! ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Další z českých ubohostí, který neměly vzniknout. Vynáší jim to vůbec nějaký prachy ? nevim no. Prostě zaujme málo věcí v seriálu. Nuda, divný herci, žádná sranda, nic. 2% = odpad! ()

LION-MR.T odpad!

všechny recenze uživatele

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj, fuj, fuj. Další z těch krásných a především vysoce orginálních seriálů, na kterých mi vadí snad jen jediná věc - nechce se jim skončit. A nechtějí skončit, protože mezi námi chodí stále lidé, kteří se každodení večer ve společnosti ničeho jiného než téhle ubohosti prostě nezvládnou představit. Debil je ten, kdo to píše. Ztroskotanec je ten, kdo to režíruje. Chudák ten, kdo v tom hraje. A hlupák ten, kdo se na to dívá. Největším borcem a hrdinou je tedy pouze ten, kdo před takovou sračkou ostatní varuje a ani v koutku duše nikdy nepomyslel na jiné hodnocení než odpad. Ne, teď opravdu nemyslím sebe. Já na jiné hodnocení pomyslel, konkrétně na hodnocení nižší, protože jsem toho názoru, že když tomuto dávám odpad, tak tím vlastně urážím ostatní záležitosti stejně hodnocené, ale nesrovnatelně lepší. Blbější než tohle a další podobné české seriály už je snad pouze Stmívání. ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama