Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzkoušejte si, zda byste obhájili svůj řidičský průkaz.  V přímém přenosu mají diváci možnost otestovat si řidičské schopnosti, zasoutěžit si o osobní automobil, zjistit, co dokáže alkohol za volantem a pobavit se nad komickými příhodami účinkujících pořadu.
Hlavním cílem projektu Autoškola národa, který duchovně podpořilo Ministerstvo dopravy i Dopravní policie, je prověřit řidičské schopnosti českého národa a zábavnou formou apelovat na větší ochotu dodržovat pravidla silničního provozu.
Ve studiu, které se podobá velké křižovatce, se střetnou řidiči, kteří nemají u české veřejnosti zrovna nejlepší pověst. V zábavném klání tak uvidíme, zda se podaří taxikářům, motorkářům či řidičům kamionů dokázat, že hravě obstojí třeba ve srovnání se zkušenými řidiči nebo s řidiči svátečními. A dozvíme se také, jak si povedou čerství držitelé řidičských průkazů, tedy ti, o nichž statistiky tvrdí, že způsobují nejvíce dopravních nehod! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Když jsem dělal autoškolu a celých pět měsíců na to kašlal, pak se učil den před zkouškama, byl to větší záhul, než tato "autoškola národa". Otázky byly celkem primitivní, nebo zákeřné. To je otřesná kombinace, která má prvoplánově z někoho udělat skvělého, z druhého kokota. Špatná animace, v které mnohdy ani nebylo poznat a vidět co je ten zádrhel. Bosáka mám rád když komentuje fotbal, tohle mu vůbec nešlo a bylo na něm vidět, že ukousl víc, než dokáže sníst. Celkem nudný pořad, který ale hravě porazil IQ testy národa trvající tři a půl hodiny. 44% 28.08. 2010 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ten nalitý moderátor to v závěru solidně zvedal. Jinak otázky byly poměrně pod úroveň, ale tak za snahu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Z výsledků této losovačky vyplývá, že nejlepšími ovladači posunovadel jsou blonďaté samičky, rozené na Moravě či v okolí Příbrami, popř. Mělníka. Skutečnost nám však ukazuje, že jedinci dopodrobna znalí předpisů pak kupí v reálném provozu chyby natolik živočišné, že by z nich otevřel kufr a vyhodil opilecký blink-r i protřelý Huml. I přesto za přínos této taškařice považuji možnost podsunout Mým národům, jak relativně hravou formou sjet autoškolní opáčko. K negativům - na světě je bezesporu extrémě málo nenávisti, nacionalismu a regionálního zaprděnectví. Proto je dobré vrazit nějakým strécům další variantu keců, kterými si mohou v hospodě dokazovat oblastní nadřazenost. My řidime jak bozi, cype. Bo to je tim, že tak pěknů a lahodnů slivovičku robíme (míchanice místních výazů je čistě záměrná). Hm. A pak jim sebevědomí stoupne natolik, že se osmělí vyrazit žigulem za kulturou do teho Práglu a já pak s údivem sleduji, jak se důchod v beranici hrabe v rychlejším pruhu uprostřed jižní spojky z vozidla, aby se okolojedoucích přeptal na správnou cestu. Abych byl však přísný i na sebe, musím uznat, že když jsem loni v Rožnově pod Radhoštěm přibrzdil u rozšafné domorodky s dotazem, kde je prosím pěkně, milostivá paní, v tomto okouzlujícím městě pošta, její vyčerpávající odpověď - jeďte jako spíš doleva a jak bydlí Mařka Ostrčilová, tak za tím pak v pravo - mě poněkud zmátla. Prokázal jsem se jako typický pražský imbecil a složenky zaplatil až doma s týdenním zpožděním. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nebudu rozebírat, že Jarda Bosák (ačkoli jde o vtipnou osobnost a semotamo se mu povede i nějaká ta hláška) nezní zrovna extra bavič a už vůbec ne moderátor. Nebudu ani rozebírat, že show je špatně časově rozvržená, takže se v "komponovaném večeru" objevují pravidelná hluchá místa a po půl hodině začne celý pořad svou repetitivností nudit. Nebudu rozebírat ani "pestré" vsuvky, v nichž jsou pozvané celebrity nuceny odpovídat na otázky typu "Jste dobrý řidič? A čím to je, že vaše skupina řidičů odpovídala tak špatně?". Ne, ani neřeknu nic k přehrávajícímu "pseudoopilci" Hynkovi - jehož pokus řídit auto pod vlivem předvedl už před dlouhými lety Roman Kresta. Nezastavím se ani nad protivnými světelnými tabulemi, na nichž ve studiu běží reklamy! Ale nemůžu se nezastavit nad nepovedenou hlavní náplní - a to špatnými simulacemi konktrétních situací. Jak má asi člověk v počítačové grafice poznat, že mu na palubní desce neznámého autmobilu nesvítí kontrolka od mlhovky? Over All, jedním slovem: Nebavilo. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Při nevýznamných a nezáživných debatách se nějak podezřele často a vesele končilo u toho, jak významnou roli pro nás hraje alkohol. Pro Čechy i Moraváky. 30%. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Pořad je zajímavý v tom, že si člověk bez přípravy procvičí znalosti z autoškoly a mnohdy zjistí, že by v té či oné situaci udělal chybu. Záporem je bezesporu takřka veškerá ostatní výplň, která opravdu není zábavná a pouze natahuje stopáž pořadu. 2z5 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Snaha naučit Čechy řídit je jak hrázet hrách sviním. Navíc často chaotické zobrazení dopravních situací připraví při vysílání řadu diváků o virtuální řidičák. ()

JohnnyB. 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny kolegů zde, hodnotím pořad z 26.2.2011 s Alešem Hámou. I kdyby se alespoň pár řidičů naučilo díky této soutěži něco nového, pak je to úspěch. Otázky byly myslím velice dobře zvoleny a vystihovaly nejčastější nešvary na našich silnicích plynoucí z neznalosti novějších předpisů, které za krále Klacka neplatily nebo nebyly aktuální - lidi naučte se na dálnici jezdit v pravo (ano, i na tříproudové nejezdíme zbytečně uprostřed) a pochopte, že platí pravidlo zipu (i na Moravě pouštíme auta s Ačkovou SPZ - co když je jen služební). ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto trapný scénář, předčítaný ještě trapnějšími moderátory, trapné otázky a pár trapných pohaslých hvězd českého "showbyznysu". Prostě Česká televize... Jediné, co se mi líbilo bylo, že se ukázalo, že mladí nemusí být vždy ti nejhorší řidiči, jak spousta vymatlaných spoluobčanů tvrdí... ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

No, sice to bylo lepší, než všechny IQ testy národa dohromady, ale přesto tomu něco chybělo... Jarda Bosák je sice fajn komentátor fotbalu, ale tohle mu nějak nesedlo, o jeho kolegyni Lucii Výborné ani nemluvě (třeba ten "vtip" u vysvětlování tvaru SMSky). Nápad jako takový taky nebyl špatný, ale to zpracování... Škoda té animace, nebyla až zas tak marná, jenže na normálních rozměrech TV obrazovky toho bylo vidět velký prd a nejlepší chvíle nastaly při otázkách v noci. Jen si to představte: auto jede se zapnutými světly, já vidím před sebou velkou černou tmu a najednou otázka: "Jak se zachováte?". :D Až při správné odpovědi a označení chodce jsem si všiml, že tam vůbec někdo jde. Ale jak jsem psal výše, nebylo to zase tak úplně marné, trochu poladit, nějak rozumně sladit obtížnost otázek (otázka "co uděláte, když jedete za tramvají a ona má pár metrů před vámi zastávku" mi přišla celkem... zbytečná) a hlavně opět něco vymyslet na Karla Hynka, jeho ježdění pod vlivem bylo jednak k popukání a také docela poučné. ()

Reklama

Reklama