Reklama

Reklama

Devadesátej ro(c)k a pop

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Česko, 2010, 57 min

Režie:

Alexej Guha

Obsahy(1)

Před dvaceti lety se zcela změnilo politické uspořádání mnoha států bývalého východního bloku. Kromě jiného s sebou přineslo i značné uvolnění v kultuře. Do České republiky začaly přijíždět veličiny - zejména hudební scény, protože hudba nepotřebuje překladu a mohla se na nejrůznější scény dostat okamžitě. A tak se zjevily před publikem, které v to už nedoufalo, osobnosti jako Frank Zappa, Paul Simon, Joe Cocker, Billy Preston, Susan Vega. Ani tuzemští umělci nezůstali ve stínu. To, co nemohli uskutečňovat v dobách komunistické úzkoprsosti, se nyní dralo ven. Zajímavý sestřih z (nejen) hudebních archivů roku 1990 připravil Alexej Guha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý průřez začátkem legendárních divokých devadesátek, které si kvůli boomu koncertů, párty a alkoholu pamětníci nepamatují. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem si u toho zavzpomínal na mé mládí, úplně jsem se vrátil zpátky a z hlavy se mi vynořily dávno zapomenuté detaily. V té době mezi třeťákem a čtvrťákem jsem tím žil a muzika v té době souvisela s celým děním v tomhle státě. Je to hrozná myšlenka, že už je to 20 let. A mně bylo pouhých 17 a dospíval jsem a věřil jsem, že ten nový svět bude lepší. Už nikdy nebudu mladý! :-( ()

Reklama

Reklama