Reklama

Reklama

Co kdybychom žili společně?

  • Francie Et si on vivait tous ensemble ? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Annie, Jean, Claude, Albert a Jeanne jsou nerozlučnými přáteli více než čtyřicet let. Když jim paměť i srdce začínají pomalu vypovídat službu a na obzoru je přízrak domova důchodců, vzepřou se a rozhodnou se žít společně. Nápad je to přinejmenším bláznivý. Avšak i přesto, že občasné neshody probouzí staré a zasuté vzpomínky, začíná se tu nádherné dobrodružství – společný život v komunitě. V sedmdesáti pěti letech! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

markotter 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ze se po tomhle filmu začnu těšit na stáří, ale akorát jsem se od začátku těšil na konec. To že měla být komedie? Ani náhodou. Ale ani jako nic jiného by to nefungovalo. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě příjemně navnadilo a tak trochu mi vnuklo myšlenku, že mi ušlo něco výjimečného. Obzvláště pak obsazeni Jane Fonda a Pierre Richard mě přesvědčilo, že nemá smysl déle otálet. Bohužel zklamání nastalo již od prvních minut, ač jsem věděl co od tohoto filmu mohu čekat. Pointu filmu jsem si myslím pochopil, ale možná by mi tento film byl blíže kdybych si ho pustil za nějaký 15, 25 let. Přece jen starší generace se v tom asi najde...já se nenašel. Škoda, ale kdo ví, třeba jednou...Zatím 4/10 ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně zase tak veselé nebylo, každý z důchodců dostal přiřazený jeden (či více) z neduhů stáří a divák pak váhá, jestli se tomu smát nebo hrdinu filmu litovat či se rovnou bát dívat se do kalendáře. Cholerik, sklerotik, impotent, smrtelně nemocná a spousta dalšího koření podzimu života. A to váhání mezi smíchem a jinými pocity? Tak například Pierre Richard je opět velmi roztržitý, leč tentokrát úplně jinak než ve svých starších filmech, takže z toho trochu mrazilo. Film každopádně povedený, byť do nějakého zlatého fondu světové kinematografie bych ho neřadil. ()

Kiw 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem více "žití společně" a méně "stáří je nahovno a pokud jste nemocní tak ještě víc". Nejvíc jsem se bavil skutečností, že mladíkovi vyčítají německý původ a hraje ho Daniel Brühl - Fredrick Zoller, supernácek z Hanebných Panchartů, a to je asi špatně. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Francie a Německo opět udávají směr evropskému komediálnímu žánru, v němž ještě tvůrci nezapomněli používat mozek. Důkazem bude i to, že tenhle film Amíci určitě brzo okopčí, to se vsadím, že jo - jako u Intouchables. Tady jsou stále krásné a krásně noblesní Jane a Geraldine, uvěřitelní Daniel, Guy a Pierre (ten jen změnil motivaci pro typický styl svého hraní), jen Claude mi tam moc neseděl. Pěkné, čisté čtyři hvězdy. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Je to sentimentální, ale vkusně, s lehkým humorem a geniálním koncem. Navíc herci, které jsem za jejich mlada nemohl ani vystát (Richard, Chaplin, Fonda) jsou fakt dobří. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Konfrontace světa starých (skvělý Pierre Richard a Claude Rich) a mladých (neméně dobrý Daniel Brühl). Vyznívá nepřekvapivě ve prospěch seniorů. Byť film obsahuje řadu úsměvných až veselých epizod, všechny jsou s vážnějším podtónem a nutí k zamyšlení, že se vlastně nejedná o nadsázku ale situace odpozorované v životě. ()

Ateina 

všechny recenze uživatele

Velice povedené zpracování, výborné obsazení, tragické i komické zároveň. Humor vyplývá z uvěřitelných situací, které se můžou stát každému z nás. Tedy pokud se takového věku vůbec dožijeme. Nenásilné podání, žádné plytké dialogy. Ani na chvíli jsem se nenudila. Takže po dlouhé době úspěch francouzského filmu, tedy alespoň pro mě. Scénář se citlivě dotýká i témat, která jsou ve spojení s touto věkovou kategorií pro většinu společnosti tabu, ale nezklouzává do trapnosti. Zasazení a zobrazení erotiky a sexu se nijak nepodbízí, není prvoplánovité ani laciné. Prostě ideální film do podzimně zimních večerů. ()

Dragiii 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Nemyslím si, že by to byl nekvalitní snímek, ale na mě z nějakého pro mě neznámého důvodu nezapůsobil. Přitom se film může opírat o kvalitní herecké výkony a vtipné dialogy. Ale jakoby mě téma stárnutí a problémů důchodců nebralo. Navíc při některých hláškách se většina sálu smála, ale mně to sotva vyloudilo úsměv na tváři. Snímek mi prostě nesedl, i když věřím, že někteří na to mohou mít zcela odlišný názor a film vychvalovat do nebes. ()

SB 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak daleko má tato komedie ke skutečnosti, každopádně plno drobných vtípků mě pobavilo a vyloženě oceňuju, že se film vyhnul tolik oblíbenému patosu. ()

Fosgo 

všechny recenze uživatele

Filmově laskavé smíření a vyrovnávání se s neduhy stárnutí, s občasným nadhledem a jemným vtipem, i s nechutí k "domovům důchodců" a podobným institucím. Zaujal mě především Pierre Richard v roli částečně sklerotického a podivínského staříka, napsané a zahrané tak dobře, že jsem stále přemýšlel, zda je opravdu sklerotický nebo svoji sklerózu jen hraje. Další z es - Jane Fondová - byla zajímavá a výrazně herecky noblesní. ()

Sonome 

všechny recenze uživatele

Těžko dát hodnocení… Neupírám filmu vtip, šarm, noblesu i velmi pěkné herecké výkony. Ani to, že nám dává naději, že stárnout se dá důstojně a mezi lidmi nám blízkými. Jen mi do toho filmu probleskovaly záběry na moji vlastní babičku rozehnívající se několik let v domově důchodců – alzheimer a stařecká demence nejsou tak miloučké nemoci, jak by se z filmu mohlo zdát. A to ani když má někdo velký dům a spoustu peněz. Prostě konejšivá a milá pohádka pro dospělé. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

moc pěkný film, je to velmi lidský příběh, ve kterém se mísí vážnější chvilky s těmi humornými. Výborná herecká společnost, citlivě natočeno. Téma stáří je pojmuto nesentimentálně a s nadhledem, často i vtipně. Film ani chvíli nenudí a po jeho zhlédnutí mám v sobě takový zvláštní, ale dobrý pocit. Celkově moc příjemný zážitek. A samotné finále filmu je dokonalé a nutí mi hodnotit plným počtem ()

ariari 

všechny recenze uživatele

mno ja neviem, niečo mi tam celkom nesadlo. Veľké priateľstvo pätice bolo , či skôr nebolo vykontrastované, dejová linka postrádala trochu výbrusu..byľka humoru by nám všetkým asi pri tomto formáte filmu občas dobre padla však, a tí ľudia boli charakterovo vykreslení dosť bystro a inteligentne na to, aby nekončili na francúzske pomery ako nemajetní ,minimálne bývanie vyslúžilej vysokoškolskej profesorky vo Francúzsku by bolo o 3 levely vyššie mno ....to mi bilo do očí asi najviac..ako tak poznám francúzskych starších a inteligentných ľudí, tak sú pomerne akční a život si užívajú veľmi zaujímavo..tu akoby ani nevedeli čo by od nudy ....inak ale takýchto filmov je ako šafránu tak okolo 85%. ()

Arehanah 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky, dávné příběhy, boj s nemocí a láska. Film, který vezme člověka za srdce i za bránici. Herecký koncert v čele s Pierrem a Jane. "Proč se tak smějete?"..."Postavil se mi, konečně!" ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Doporučila mi kamarádka, ví, že francouzské filmy moc nemusím ... Pustila jsem si ho jednou ráno v sobotu .. a hned po obědě ještě jednou ,-))) Krásný, vtipný a přitom poučný film, který nutí k zamyšlení a zároveň pohladí po duši .. a já se k němu určitě zase vrátím ... Perfektní herecké výkony, sranda momenty ...,-))) Doporučuju všema deseti !! ()

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama