Reklama

Reklama

Co kdybychom žili společně?

  • Francie Et si on vivait tous ensemble ? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Annie, Jean, Claude, Albert a Jeanne jsou nerozlučnými přáteli více než čtyřicet let. Když jim paměť i srdce začínají pomalu vypovídat službu a na obzoru je přízrak domova důchodců, vzepřou se a rozhodnou se žít společně. Nápad je to přinejmenším bláznivý. Avšak i přesto, že občasné neshody probouzí staré a zasuté vzpomínky, začíná se tu nádherné dobrodružství – společný život v komunitě. V sedmdesáti pěti letech! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

xenie 

všechny recenze uživatele

Já jsem Pierra Richarda nikdy moc nemusela, ani když byl ztřeštěný a nesmělý, co se léčí. Tady už je jenom pomatený a na můj vkus je jeho pomatenosti ve filmu věnováno zbytečně moc času, naopak obě "holky" mě tam potěšily a bylo pro mě milé je znovu vidět, jak jsou ve skvělé kondici. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Hořko-smutná komedie, která pohladí..... Nic víc, nic míň.... Dobré obsazení a příjemná hudba... :) 75% ()

Tynqa 

všechny recenze uživatele

Obsadit staré a známé herce nestačí a také to neznamená, že film automaticky BUDE pojednávat o staří. Kde je scénář? Kde uvěřitelné dialogy? Utopie o stáří, stařecká utopie. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je nakousnuto snad úplně všechno - láska, žárlivost, sex, ale taky demenze, impotenze, smrt.....Vše je smícháno a hozeno mezi skvělý herecký ansámbl, do téměř pohádkového prostředí luxusní vily, kde důchodcům očividně nechybí peníze a tak se u sklenky drahého vína lehkovážně zabývají svými problémy......Každý se chceme dočkat vysokého stáří a tak může tento film trochu motivovat :-) ()

syslicek1 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající film, přesně díky takovýmto filmům mám ráda evropskou filmovou tvorbu, scéna s vytopeným domem a příjezdem téměř půlky prasete mě opravdu hodně rozesmála, sympatické obsazení, tenhle film si těch pět hvězd zaslouží. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Na komedii málo hůmoru na drama minimum patosu. Milý film, který mne však jen s ohledem na herecké obsazení nedonutí zvednout hodnocení nad průměr. ()

to08.net 

všechny recenze uživatele

Nikdo nechce být starý, ale každý tady chce být dlouho. Film o všem, co s sebou stáří přináší s laskavostí a humorem. Přeji všem českým důchodcům, aby stáří mohli prožít v takovéto atmosféře. Protože pokud ne, tak ti,covládnoustojízahovno!! #2019 ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Výborný film o stáří nejen pro staré. Vynikajících 5 hlavních představitelů, jimž dominuje Peirre Richard, který je skvělý, boží, stejně jako jeho postava Alberta. Jeho žena Jeanne (Jane Fonda) nakonec zemře, bez pozlátka, bez patosu. Kanec Claude (Claude Rich - např. Přátelé kopretin, Grand restaurant pana Septima)se bude dále krmit viagrou a dobrá duše povedeného tria Jean (pro mne nejméně známý Guy Bedos) se bude nadále štěrchovat s Annie (Geraldine Chaplin) , dokud je smrt nerozdělí. Své si odehraje i Nikki Lauda, tedy Daniel Brühl v roli německého vyvenčovače Albertova  psa Cézara. Ten se nakonec dočká svého vysněného exotického prsatého děvčete. ()

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama