Reklama

Reklama

Upjatá advokátka vezme své dvě dospívající děti v rámci rodinné dovolené na farmu své hippie-matky. Původně víkendový útěk se však promění v letní romantické dobrodružství plné hudby, rodinných tajemství a objevování sebe sama. Diane je upjatá republikánka a právnička, žije na Manhattanu a má dvě dospívající děti, Zoe a Jakea. Její manželství s Markem se rozpadlo a když jí jednoho dne přijdou rozvodové papíry, pocítí náhle potřebu na chvíli si od města a všeho ostatního odpočinout. A tak se Diane s dětmi vydá na sever státu New York, kde je chce seznámit s jejich babičkou a svou matkou Grace. Ta je narozdíl od své dcery hrdou a nefalšovanou hipísačkou a členkou opozičního výboru tamní komunity, přičemž si přivydělává prodejem marihuany. Grace a Diane spolu nemluvily téměř dvacet let a podobně jako se Grace za ta léta ani trochu nezměnila, nenašla Diane způsob, jak jí odpustit to, že selhala jako matka. A tak se ty dvě musejí znovu poznat. Mezitím zamotá Zoe hlavu řezník Cole, přestože ona nejí maso! Jake se zakouká do Tary, se kterou se seznámil v coffee shopu. Diane se snaží najít s Grace něco společného a v mezičase se nechá okouzlit místním muzikantem Judem... (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Hippiesácké komediální drama oslavující volnomyšlenkářství, avšak i zde jsou dané hranice a musím přiznat, že se mne moc nedotklo. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Příšerný český název, kvůli kterému jsem se na film málem nedíval. Film z prostředí současného Woodstocku a úžasná hipísačka Jane Fonda, které v té době bylo 73 let! Při absolutně vypnutém mozku uvolněná a pohodová zábava na velmi dobrých 65%. ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Když tenhle film vidím ,tak se mi najednou zachce taky cítit tu svobodu těla i myšenek...cítit tu nekonečnou lásku ,mír a spokojenost...myslím že Jane Fonda má pravdu ve všem co v tomhle filmu říká...války jsou nesmysné. I to souznění s přírodou a ta pozitivní energie všude kolem by ve mě okamžitě začali vzbuzovat pocit bezpčí. A možná je to tím ,že jsem přehnaně citlivá a okamžitě si připadám jako bych tam žila snimi ,ale v tomhle případě ani to kouření marihuany nevypadá tak zle ,když se zamyslíte ,že oni uznávají zdravý způsob života a mariánce se poddávají jen z toho důvodu ,že je to čistě přírodní produkt. Zajímalo by mě jestli takové místo existuje i ve skutečnosti ,a jestli ano ,tak si pokládám za cíl se tam jednou podívat..protože tyhle pocity není možné cítit kdekoli jinde. :)) ()

Araliya 

všechny recenze uživatele

Mozno pomalsi, ale pointa filmu sa mi velmi pacila. Na niektore filmy clovek asi musi byt naladeny a aj ked ti tato az klubova snimka myslienku nevrazi s prestnostou vystrelenej gulky medzi oci, tu myslienku si tam clovek vie najst. A pacilo sa mi to zobrazenie generacnych nazorov a problemov,ktore v tom veku riesili. Ono je to velka pravda, hah. Aj preto hodnotim ako hodnotim [70%] ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Pohodový rodinný film, kdy se matka se svými dětmi rozhodně odjet ke své příbuzné,která žije tak trochu netradičně od normálních lidí, aby si utřídila svůj život a pochopila jakým směrem se dál ubírat, ano je to trochu slabší film, ale na odpoledne by tento žánr mohl stačit ()

Broda84 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky. Film není špatný, ale je poznat na první pohled , jak moc je prvoplánový. Typické vykreslení hlavních postav, které mají jistou předepsanou cestu a cíl. Diana je strohá a upjatá, přijede ke své matce, která je jejím hippie opakem. Projde krizí a najde lásku, která jí otevře oči. Ano prvoplánový, taky se to snaží vypadat sofistikovaně a i trochu politicky. Tento film má hold hodně děr, postavy jsou ploché a vykonstuované tak, aby to zapadlo do typické americké pohádky s happy endem o sebenalezení. Příjde mi to jako horší verze filmu s Jane Fonda Vlasní pravidla. Až na nějaký úpravy a menší dramatičnost mi přijde jako by Jane Fonda vykrádala sama sebe. Na druhou stranu určité klouzlo tento film přeci má, ale rozhodně neberte své mužské polovičky na tuto podívanou. Myslím si, že by tento film rozhodně neocenili. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

No, asi takhle. Nebylo to tak hrozné, že bych si hodinu a půl kousala nehty nudou, ale víc než jako průměr bych to neoznačila. Tenhle film, mám dojem, jakousi pointu původně měl, ale během sledování, ani po skončení filmu se ke mně nějak nedostavila. Nic hodnotného mi to nedalo. Možná pár nástřelů k zamyšlení, ale všechny se ztratily v nejasné mlze čehosi... ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Jo film není špatný, ale pravdou je , že i člověk v něm musí najít to své, aby jej bavil. Já si v něm našel ponaučení co do vztahu s rodiči a nejen se svými, ale i s rodiči mé partnerky. JO a musím řící, že film hodně a to opravdu hodně vylepšila Jane Fonda (herecký bondonek) a rozhodně perfektně hrající Jeffrey Dean Morgan jenž byl famozním hráčem.Škoda, že neměl více prostoru. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Lahodná nostalgická hipísácká labutí píseň. Srdcovka pro vyvolené. Ti ostatní, co nevědí kdo byl Hendrix a že tráva je zdravá, ať se na to nedívají. Jane Fonda jako sympatická hippie babička nemá chybu a mladá Olsonovic Eliška je příjemným hereckým překvapením, vezmeme-li v úvahu co předvádějí její sestry. ()

Poryv 

všechny recenze uživatele

Ten film je strašně, ale strašně zákeřný, přestože se tváří jako “kanadský rodinný film na sobotní dopoledne”. Skvadra známých herců vám totiž v počátku zamezí urychleně přepnout na jiný program a pokud tak skutečně neučiníte a dáte filmu šanci, je tu fakt velká možnost, že se do vás zakousne jak pitbull a nepustí, dokud nenaběhnou závěrečné titulky, při nichž budete cítit hřejivé teplíčko na srdíčku. Ba co víc, budete mít tendenci zamilovat se do Elizabeth Olsen a dát filmu minimálně čtyři hvězdy, jako jsem to právě udělal já. Radím vám, nedivejte se na to! ()

Agora 

všechny recenze uživatele

Jednou květinové dítě - navždy květinové dítě! Na komediální drama Komuna mé matky se celkem příjemně kouká, děj je sice nenáročný a předvídatelný, ale podlehla jsem uvolněné atmosféře a bavila se. Celoživotní rozpor mezi matkou hipísačkou (s chutí hraje Jane Fonda) a upjatou dcerou právničkou vyvrcholil, když matka i na dceřině svatbě prodávala marihuanu a dcera ji nechala zatknout. Od té doby se dvacet let neviděly. Děj spěje k smírnému rozuzlení až poté, co právničku manžel nečekaně požádá o rozvod a ona v krizi i s dospívajícími dětmi nerada odjede k matce. Ta žije v hippie komuně u Woodstocku a dcera zjistí, že matka je pořád stejná, což ji silně dráždí, ale pozvolna i s dětmi podlehnou pohodové atmosféře. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Záleží, co od toho čekáte. Je to nenáročný film na dobrou noc. Vůbec se to nedá srovnávat s jinými filmy o hippies, tady to je spíš takový rodinný film ve woodstock kulisách. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Osvobozená matka babička, vystreslá perfekcionistka matka dcera a dospívající dcery. Fajn námět, schématické nastudování a nijak výrazné hraní. ()

Reklama

Reklama