Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co znamená rodinné pouto ve světě zločinu? ... Mladík Brad Whitewood pozná svého otce až v dospělosti. Protože nemá žádné vyhlídky na dobrý život, přidá se ke zlodějskému gangu, kterému Brad Whitewood starší šéfuje. Pro začátek začne spolu s kamarády krást místním farmářům traktory, které od něj otec „kupuje“. Jednoho dne je však mladík svědkem, jak otec nechá chladnokrevně zabít bývalého kumpána, který mu začínal být nebezpečný. Brad by se od té chvíle rád vrátil ke spořádanému životu, avšak pozná, že opustit svět organizovaného zločinu není tak jednoduché. Otec se neštítí ničeho, a tak se v ohrožení života ocitá nejen Brad, ale i jeho bratr Tommy a milovaná dívka Terry… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vďaka takmer žiadnym očakávaniam dostal. Pomerne originálny príbeh ešte viac umocňuje fakt, že je podľa skutočnosti. Jeho nebezpečný a znepokojivý obsah sa mi postupne dostával pod kožu, spolu s hypnotizujúcou hudbou, ktorá perfektne dotvárala temnú a napínavú atmosféru. A herci sa odo mňa kritiky tiež nedočkajú. 80%. ()

no2 

všechny recenze uživatele

6/10 - Také mě v dětství provázela všudypřítomná popová hudba ´eighties´ a k tomuto filmu mě přivedl videoklip k písničce Live to Tell zpěvačky Madonny tuším z jejího druhého CD True Blue z roku 1986 - Quentinovy Reservoir Dogs  jsem viděl už před pár lety a vzpomínám, jak v úvodním rozhovoru v restauraci Tarantino a spol. - mj. experti na Madonninu tvorbu - rozebírali obsah některých jejích textů; uznávám, že takové znalosti o tvorbě této popové hvězdičky nemám a ani už mít nebudu, jelikož v současné době její hudební, ani jinou tvorbu nesleduju... Ale CD True Blue jsem si nedávno z nostalgie poslechl a připadá mi, že v mnohém by se dalo přirovnat k tomuto filmu - také na True Blue jsou silná místa, hitovky, které neomrzí na x-tý poslech, které se střídají se skladbami nedomrlými, tzv. vycpávkami, takže celek je značně nevyrovnaný a nutí vás k tomu si udělat "výběr" v mp3... Něco podobného se dá říct o filmu Tváří v tvář smrti / Na dosah - téměř dvě hodiny se místy vlečou jako slimák, a když už začínáte zívat nudou a kroutit hlavou nad některými scénami, dostanete ránu mezi oči a rázem sledujete jiný film, napínavý akční thriller se silnými, vypjatými momenty, abyste si za pět minut šli opět postavit vodu na čaj... Stejně jako True Blue na poli hudebním, tak i tento film se nezapsal do zlatého fondu americké kinematografie 80. let, nečekal jsem tedy od něj žádný zázrak a odcházím tedy od televize nezklamán... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Walken jako kápo traktorové Cosa Nostry svádí na scestí svého nemanželského synka (mladičký S.Penn). Až na hudbu Patricka Leonarda a Foleyho hru se světlem a stíny ve všech směrech průměrné drama plynoucí ospalým tempem amerického venkova. Nicméně pozor! V dosud nepříliš frekventovaném subžánru "agriculture robbery“ to lze považovat za dílo takřka stěžejní.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

James Foley natočil několik kousků, od kterých bychom mohli očekávat nějaká zásadnější sdělení a ambice, jenže v drtivé většině to neprodal. Neprodal ani tohle drama podle skutečné události, kterak mladý Sean Penn pozná svého otce Christophera Walkena až v dospělosti a nenapadne ho nic pitomějšího, než se přidat k jeho zlodějskému gangu. Holt nezkušené mládí a pokušení velkého světa. Pak se ovšem přitvrdí, otec má prsty i ve vraždě (utopení parťáka jednou rukou, hmm, frajer) a synek neví, jak z tohohle kolotoče ven. Rutinér Foley ctí řemeslné standardy, jenže u řady scén se tváří hrozně znuděně a nenápaditě, až tím otráví i samotného diváka. Mě teda jo. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Mám teorii, že mezi lety 85 až 95 se točily ty vůbec nejlepší filmy, objektivně možná ne, ale podle mého srdce 100%.  Tento snímek to jenom dokazuje.  Mladý Sean Penn je maloměstský redneck hejsek, který se zamiluje do ještě mladší a skutečně nádherné! Mary Stuart Masterson. Jeho táta je místní gangster a tam se to nějak zkomplikuje. K tomu je docela kvalitní stafáž vedlejších rolí, např Kiefer Sutherland, Crispin Glover David Straitham nebo Seanův bratr Chris, kterého podle obličeje všichni znáte.  Otce Seana Penna měl původně hrát De Niro a je dobře, že se role pro přílišnou drsnost leknul, protože je tam Christopher Walken s knírkem naprosto pohlcující Celý soundtrack je postavený na songu Live to Tell od Madonny a tím myslím skutečně, protože i vedlejší tóny vycházejí z refrénu, který to velmi lyricky posune k chilloutu a když se to u některých záběrů spojí se zasněnou kamerou, je to skutečně komplexní umění, třeba když jde mladý Penn polem nebo má rozhovor s Walkenem ve stodole. Zkrátka a dobře další film, do kterého jsem se zamiloval a u kterého lituju, že nemám schopnosti ani prostor to promítnout do V.I.M. nebo MZ live Speciál.  9/10 ()

Galerie (189)

Zajímavosti (7)

  • Sean Penn kvůli roli přibral 20 kg. (Fenk)

Reklama

Reklama