Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co znamená rodinné pouto ve světě zločinu? ... Mladík Brad Whitewood pozná svého otce až v dospělosti. Protože nemá žádné vyhlídky na dobrý život, přidá se ke zlodějskému gangu, kterému Brad Whitewood starší šéfuje. Pro začátek začne spolu s kamarády krást místním farmářům traktory, které od něj otec „kupuje“. Jednoho dne je však mladík svědkem, jak otec nechá chladnokrevně zabít bývalého kumpána, který mu začínal být nebezpečný. Brad by se od té chvíle rád vrátil ke spořádanému životu, avšak pozná, že opustit svět organizovaného zločinu není tak jednoduché. Otec se neštítí ničeho, a tak se v ohrožení života ocitá nejen Brad, ale i jeho bratr Tommy a milovaná dívka Terry… (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

dobytek 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je akorát plná hromady nějakejch zpomalenejch záběrů, do kterejch hraje sračkózní hudba od Madonny. Vůbec nic zajímavýho se tam neděje a je to úplně o ničem. Druhá půlka jakž takž ujde, ale zase to pohřbívá naprosto dementní závěr. Navíc film v podstatě nekončí nijak. Christopher Walken, kterýho mam jinak docela rád, mi tady přišel jak úplnej dement. Seana Penna naopak nemam rád vůbec. Tenhle buransko-mafiánskej film mě naprosto minul. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Walken jako kápo traktorové Cosa Nostry svádí na scestí svého nemanželského synka (mladičký S.Penn). Až na hudbu Patricka Leonarda a Foleyho hru se světlem a stíny ve všech směrech průměrné drama plynoucí ospalým tempem amerického venkova. Nicméně pozor! V dosud nepříliš frekventovaném subžánru "agriculture robbery“ to lze považovat za dílo takřka stěžejní.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vďaka takmer žiadnym očakávaniam dostal. Pomerne originálny príbeh ešte viac umocňuje fakt, že je podľa skutočnosti. Jeho nebezpečný a znepokojivý obsah sa mi postupne dostával pod kožu, spolu s hypnotizujúcou hudbou, ktorá perfektne dotvárala temnú a napínavú atmosféru. A herci sa odo mňa kritiky tiež nedočkajú. 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

James Foley natočil několik kousků, od kterých bychom mohli očekávat nějaká zásadnější sdělení a ambice, jenže v drtivé většině to neprodal. Neprodal ani tohle drama podle skutečné události, kterak mladý Sean Penn pozná svého otce Christophera Walkena až v dospělosti a nenapadne ho nic pitomějšího, než se přidat k jeho zlodějskému gangu. Holt nezkušené mládí a pokušení velkého světa. Pak se ovšem přitvrdí, otec má prsty i ve vraždě (utopení parťáka jednou rukou, hmm, frajer) a synek neví, jak z tohohle kolotoče ven. Rutinér Foley ctí řemeslné standardy, jenže u řady scén se tváří hrozně znuděně a nenápaditě, až tím otráví i samotného diváka. Mě teda jo. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Jak to jen podat. Tenhle snímek má svá pozitiva - tedy minimálně dvě, a to dva hlavní představitele, tedy Ch. Walkena a samozřejmě S. Penna, kteří oba zde opravdu valí. A i někteří "menší" herci zde podávají skvělé výkony. Bohužel ale má i dost negativ, mezi který patří místy vskutku roztodivný střih a nelogický scénář. Ale celkově je to obstojná podívaná, ale není to úplně film, na který by se člověk nějak upamatoval a vracel se k němu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kvalitný thriller s vynikajúcim obsadením je natočený podľa skutočného príbehu Bucea Johnsona staršieho a mladšieho, ktorí žili v pensylvánskom mestečku Brandywine River Valley. Kruté násilie nakoniec vstúpi aj do vlastnej rodiny. Otec a syn. Večná téma, ktoré sa v tomto filme režisérovi Foleyovi podarilo v americkom štýle preniesť na filmové plátno. Zaujímavé je odpútavanie syna od zidealizovanej predstavy o svojom otcovi, ktoré vyvrcholilo obeťami, aby sa ďalej mohol zločin rozvíjať ako zlo, ktoré uznáva len svoje hodnoty. Veľmi silný film. Sean Penn podľa môjho názoru už v tomto filme dokázal, že je mimoriadnym hereckým talentom. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, že aj filmy so slabším scenárom môžu vytiahnuť na výslnie špičkoví herci. A v tomto prípade to boli nepochybne S. Penn a Ch. Walken - majstrovský herecký koncert tu predviedli, obaja chrlili charizmu na všetky strany. Vôbec, čo sa týka záporných postáv, tak na Walkena nikto nemá... je to proste boss. Nešlo od neho odtrhnúť oči. Dejová linka bola síce len o nejakej traktorovej mafii, kde to najzaujímavejšie bolo akože tých pár šokujúcich vrážd mladistvých ku koncu, no ale o to tu aj tak nešlo, nuda tu rozhodne nehrozí. Na slabší nadpriemer to stačí. Pre tých, ktorí majú radi S. Penna alebo Ch. Walkena povinnosť. 70/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najlepšie príbehy píše život. Ako scenáristická fikcia by podobný príbeh obsahoval asi množstvo klišé. Napriek tomu mám pocit, že si scenárista s realitou nevedel poriadne rady. Prechod medzi klasickou gangsterkou, obohatený o romantiku k vážnej, veľmi drsnej a krutej druhej polovici mi pripadal trochu neprirodzený. Film sa tu stáva drámou až antických a biblických rozmerov. Z čoho mi vyplýva, že aj tieto staré príbehy vychádzali zo života. 70%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejmladší Sean Penn, co jsem kdy viděl, a taky nejmladší Christopher Walken. A ten jeho účes.. První polovinu filmu jsem se jen pochechtával jejich vizáži a tu druhou čekal, jak to celé dopadne. M. S. Masterson je typická kočka osmdesátých let, takže to všechno do sebe pěkně zapadá. Trošku mě zaráží "postřehy" některých kolegů, kteří si stěžují na "feeling" ve stylu osmdesátých let a ohrnují nad ním nos. Já naopak říkám - to byly zlaté časy. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Kolísající snímek o "rodinném podniku" kdesi v Tenessee, odehrávající se v 70.letech. Mladý Brad Whitewood (Penn) se chce připojit k jeho otci (Walken) a několika strýcům (počítaje i začínajícího Davida Strathairna), aby s nimi prováděl nekalé činnosti (třeba kradl traktory). Zamiluje se, uvědomí si, že otec je špatný a chce žít se svojí dívkou jinde. Poté se film konečně rozjíždí. Několik ucházejících scén a herecké výkony (klasicky solidní Penn a jedna z velice dobrých rolí Christophera Walkena, který ji přijal po Robertu DeNirovi, jenž si myslel, že je postava otce moc temná). Snímek Jamese Foleyho stahuje ke dnu především ušidrásající hudba a absolutní nevyrovnanost děje. A ta závěrečná písnička... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Dobrý příběh s romanticko-kriminální zápletkou. Sean Penn a Christopher Walken předvádí jako tradičně nadstandartní výkony, za pozornost stojí rovněž skvělá hudba (instrumentální variace písně "Live To Tell" od Madonny). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pro mě film jednoho muže - Seana Penna. 26letý slaďoučký kapku přesvalený Sean Penn (hlavní hrdina Brad) je k sežrání, jeho 21letý bratr Chris Penn (Tommy, Bradův bratr) tehdy vypadal pěkně a i 22letý Crispin Glover (Lucas) není k zahození. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny film o tom, ze nie je jednoduche opustit svet organizovaneho zlocinu. Penn hraje hovno, dej je minimalny, Walken az trestuhodne nevyuzity : 5 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Mám teorii, že mezi lety 85 až 95 se točily ty vůbec nejlepší filmy, objektivně možná ne, ale podle mého srdce 100%.  Tento snímek to jenom dokazuje.  Mladý Sean Penn je maloměstský redneck hejsek, který se zamiluje do ještě mladší a skutečně nádherné! Mary Stuart Masterson. Jeho táta je místní gangster a tam se to nějak zkomplikuje. K tomu je docela kvalitní stafáž vedlejších rolí, např Kiefer Sutherland, Crispin Glover David Straitham nebo Seanův bratr Chris, kterého podle obličeje všichni znáte.  Otce Seana Penna měl původně hrát De Niro a je dobře, že se role pro přílišnou drsnost leknul, protože je tam Christopher Walken s knírkem naprosto pohlcující Celý soundtrack je postavený na songu Live to Tell od Madonny a tím myslím skutečně, protože i vedlejší tóny vycházejí z refrénu, který to velmi lyricky posune k chilloutu a když se to u některých záběrů spojí se zasněnou kamerou, je to skutečně komplexní umění, třeba když jde mladý Penn polem nebo má rozhovor s Walkenem ve stodole. Zkrátka a dobře další film, do kterého jsem se zamiloval a u kterého lituju, že nemám schopnosti ani prostor to promítnout do V.I.M. nebo MZ live Speciál.  9/10 ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Mlaďas Sean Penn je hlavne zo začiatku veľmi cool a pripomenie Jamesa Deana, Walken presný ako stále celú minutáž! Ale predovšetkým je to film Juana Ruiza Anchíu, ktorý vo svojom ranom počine vzdal obrovskú poctu kameramanskému noirovému kráľovi JOHNOVI ALTONOVI (low-key nasvietenie tvárí, tiene, siluety). Za "altonovskú" kameru dávam +1*! ()

Reklama

Reklama