Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný priemer, ktorý vás neohúri ničím novým, z čoho by ste padli na zadok, ale ani nebudete musieť pri sledovaní krútiť hlavou nad sebou samým, že čo som si to ja blbec vybral za film. Jedná sa totižto o taký typ filmu, ktorý bez ujmy znesiete na jeden krát pozrieť, nájdete v ňom aj určité pútavé prvky, ale znova by ste sa k nemu už nedostali, ani ho príliš neodporúčali svojim blízkym. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jednoho deštivého večera se takhle Mařenka Godvinová zoufale zmítala uprostřed sendviče mezi lordem Bájrnem a budoucím manželem Byšyšelym. A znáte to, počátek 19. století, takže děsná divočina. Opium, houbičky, dřevěná dilda, do toho pár bladhaundů, jezdecké bitchíky a kapající vosk, prostě vše, co upjatou mladou dámu z významné rodiny běžně přinutí odpoutat své myšlenky od pití čaje a vyšívání deček a věnovat se zajímavějším kratochvílím. Avšak ti dva romantičtí cákalové po chvíli horoucně vzplanuli a vyjeli si po análech, což Mařenku okamžitě deklasovalo do role nehrající kapitánky. Plácat je při tom kriketovými pálkami po prdelích ji zjevně nebavilo, a tak začala roupama vymýšlet hrůzostrašné pičoviny. Výsledkem pak byla nudná, nezáživná a nečtitelná goticko-romantická slátanina o ručně spíchnutém zombígolémovi, který si chtěl tak zoufale zapíchat, až mu z toho ruplo v transplantované prasečí hlavě. Slátanina dnes již tisíckrát omletá, kterou má ale kdovíproč kdejaký kokot potřebu furt dokola zfilmovávat. A tak tu máme pokus číslo 1001 s pracovním názvem Franknštajn a Relikvie smrdí. Slizký skřet Mekevoj si tu adoptuje z cirkusu krpatého Heryho Potrata, odsaje mu hubou ze zad gangliom, narve ho do korzetu, naonduluje a udělá z něj nefalšovaného viktoriánského transvestitu jménem Ájgor. No a poté se hned dají do toho šití, prokládaného otravnými etickými polemikami o tom, jestli si má člověk hrát na Dárvina. A hádejte co? Děsně překvapivě to předlohu netrumflo a vylezla z toho zase jen nudná a nezáživná goticko-romantická sračka pro zbuznělé dandý panice a zoufale neopičovávané, škaredé manželky konzervativců. Ale s pěknou výpravou. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Popravdě, kdybych na to šel do kina, tak bych se asi odtřelil. Herecké výkony skvělé, ale horrorové zachvění uvidíme až na konci. Takže je to spíše drama. Nebojíme se, nelekneme se, vlasy nám nestojí hrůzou, krev žádná a kromě blesků i žádné hollywoodské efekty. Zřejmě byl v kinech mládeži přístupný :-( ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je film natočen místy trošičku béčkově, nic nemění na tom, že jsem se docela příjemně bavil. Škoda jen tak cirka prostředka, za kterým se táhla nuda dlouhá jak smrad z vopičárny. Závěr to ale naštěstí zachránil a celý dojem z tohoto novodobého příběhu o Frankensteinovi o dost pozvedl. U Jamese McAvoye je hrozně vidět, jak dobrý herec je. Ze začátku Vás to nenapadne, ale ke konci to jeho šílenství bylo vysloveně živelné. Škoda jen, že to šílenství bylo tak znatelné, že postrádalo jakoukoliv logiku. Akorát ukazovalo hereckou preciznost, ale psycholog by s rozebíráním takové postavy měl trošku problém. No, ale tohle rozebírání radši přenechám nějakým rádoby odborníkům. Ve výsledku jsem opravdu byl více spokojený, než nespokojený. Sláva to není, ale solidní tři hvězdy si tento film určitě zaslouží. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solid Job. Film táhne nahoru herecké trio s maniakálním McAvoyem, solidně zahraným Radcliffem a ďábelským detektivem Scottem, jehož rozhovory jsou místy až znepokojivé, Film má správně temnou a špinavou atmosféru Londýna, skvělé kostýmy, špičkový vizuál, inteligentní dialogy sladěné s elegantní a zdvořilou britskou angličtinou, příjemné a zábavné tempo doprovázené vědou a medicínou. Highlight filmu pro mne přišel hned v úvodu a to samotný Escape from Circuss, který byl natočen velmi svižně, originálně a s fajn slow motiony, ale potěší i destruktivní závěr s děsivou podobiznou Frankensteina. McGuianovi se místy daří tvořit i stísněná creepy atmosféra ( experiment se šimpanzem). Já se příjemně bavil, možná zde mohlo být více akce, ale stěžovat si na příběh, jehož předlohu každý zná je zcela iracionální. Lepší volba než Hunger Games. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 8/10, Akce 4/10, Napětí 7/10,Humor 5/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • V tomto příběhu je nestvůra příhodně pojmenovaná Prométheus, podle postavy, která se pokusila ukrást oheň bohům. Stejně tak jako se Viktor snaží svým způsobem ukrást životodárnou sílu Bohu. (Zdroj: CinemArt)
  • Jméno Frankenstein má svůj původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina hradu, na které v letech 1673-1734 žil německý alchymista a filozof Johann Conrad Dippele, který se podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. V roce 1976 tu američtí vojáci založili každoroční Halloweenský festival. (Dracconnis)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama