Reklama

Reklama

Ve znamení raka

(seriál)
  • USA The Big C
Trailer 1
USA, (2010–2013), 20 h 16 min (Minutáž: 25–57 min)

Tvůrci:

Darlene Hunt

Hrají:

Laura Linney, Oliver Platt, Gabriel Basso, John Benjamin Hickey, Gabourey Sidibe, Phyllis Somerville, Cynthia Nixon, Reid Scott, Hugh Dancy, Susan Sarandon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Ústřední postavou tohoto seriálu je učitelka Cathy. Její život vypadá naprosto stejně jako příběh jakékoliv jiné ženy z amerického předměstí - nudně a stále stejně. Vše se ale otočí vzhůru nohama v momentě, kdy se Cathy dozví, že má rakovinu a že ji pravděpodobně nezbývá mnoho času. Rozhodne se tedy zahodit konvence a tradice a konečně se pro jednou chovat jak chce ona a ne, jak chtějí druzí. Způsob, jakým se s údělem vyrovnává ve společnosti jejího lehce nevyspělého manžela, pubertálního syna či bratra, radikálně bojujícího za záchranu celé planety, překvapí a rozesměje asi každého. (xxx-ivush)

(více)

Recenze (78)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Excelentní seriál o rakovině, vzdoru a chuti žít disponuje nadhledem, aniž by rezignoval na primární hodnoty a snižoval podstatu. Všechno je jako v životě, zde bonusově multiinspirující, plné naděje a humoru, což může ve výsledku i zaprudit. C jako Cancer ale hlavně jako Cathy, kterou ztělesňuje božská Laura Linney, nehodlá trénovat na kremaci, naopak se chystá nabušit do finále, co se dá a teď a hned. Často se v té snaze chová sobecky a je na zabití dřív než na umření, i tak jsem se do ní i její rodiny od prvních dílů zamilovala. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ja sa nemozem stazovat, kazda cast je naozaj vynikajuca, humor, ktory vam Big C ponukne je na mile vzdialeny od politickej korektosti, ale cert to vem, hlavne, ze bavi... Kazda jedna postava je tak svojska, ze by to bez nich asi neslo... Sean, Cathy, Paul, Adam, Andrea a Marlene... Novodobi hrdinovia v kategorii cierny humor :) Som naozaj zvedava, ako toto dopadne... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler, ale komu to nedojde vzhledem k tématu, ten se snad ani nemá co rozčilovat. Učitelka Cathy je domácí puťka ve středních letech, má syna puberťáka, manžela, co se jako puberťák chová, maniodepresivního bratra, který dobrovolně žije na ulici, a otravnou starou sousedku, která ráda kazí veškerou zábavu všem kolem sebe. Když se Cathy dozví, že má rakovinu v pokročilém stádiu a nejspíš z toho nevyvázne živá, konečně si řekne "a dost!" Jak to tak asi opravdu bývá, paradoxně teprve díky smrtelné chorobě Cathy začíná opravdu žít a života si plnými doušky užívat, což je pro diváka většinu času vysoce zábavné a sem tam dokonce i hodně vtipné. Nicméně ve výsledku The Big C stejně nedokážu vnímat jako komedii, konec konců tahle sympatická mamina umírá a s postupujícím časem si to více uvědomuje ona i všichni kolem ní, s čímž se mění i ráz seriálu. Scénář je výborný a umně střídá úsměvné chvilky s těmi vážnými a v určitých chvílích mu nedělá problém vyvolat potoky slz (finále první i druhé řady to zvládají s přehledem), čemuž napomáhá výborná Laura Linney. Vůbec celá partička okolo ní je ohromně sympatická (snad až na syna Adama, který pokračuje v tradici nesnesitelných seriálových puberťáků, ale co už, puberťáci asi nesnesitelní být mají) a proto vidět čtyři pět dílů denně není problém. Největší otázkou od začátku seriálu samozřejmě bylo, jak se tvůrci vypořádají s nevyhnutelně zdrcujícím koncem, a s potěšením musím konstatovat, že po slabé a prakticky zbytečné třetí řadě je finálová čtvrtá emocionální jízda od začátku do konce. R.I.P. Cathy Jamison... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Neodolatelný černý humor, který mě fakt chytl. Především Cathy si mě omotala okolo prstu. Já prostě nemůžu dát jen 4 hvězdičky! A to zejména pro lehkost a nadhled, kterým je seriál obdařen. Finální scéna v posledním díle 1. série mě dokonce rozplakala. Oblíbené postavy: Cathy! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem nenarazil na tenhle lehkonohý seriál, nevěřil bych, že se kolem rakoviny dá natočit úsměvný příběh naplněný optimismem a humorem, aniž se vytratí tragika neodvratnosti nepěkného a příliš brzy přicházejícího konce. Lví podíl na tom má herectví Laury Linney, které nedovolí vetřít se nevkusu, kýči, sentimentu... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že to bude jen tzv. "komedie" (ten typ, kde jde z velké části o drama). Naštěstí ne. Cathy se s nemocí vypořádává po svém, chce si užívat, je svérázná, sarkastická a na tom stojí zábava. (hodnoceno po 1. díle; a po 6 se nic nemění) ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Nejinspirativnější seriál, jaký znám. Skoro každý díl jsem obrečela, vždy jsem se i kvalitně zasmála..Navíc Laura Linney je božská a nechápu, jaktože ji už dávno neznám! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s fantastickým výkonom Laury Linney, ale aj všetkých naokolo. Krásne morbídny humor, ktorý sa prelína s citlivosťou. Tá túžba po živote sa tu normálne zhmotňuje a jediným maličkým negatívom je krátkosť častí. Mojou najobľúbenejšou postavou bol jej brat, také hlášky, to sa len tak nevidí. Tretiu sériu považujem za vrchol, čo sa týka vtipnosti, a štvrtá je samozrejme vrcholom čo sa týka emočnosti. Toto považujem za počin, ktorý naozaj ťažko chorým ľuďom môže naozaj pomôcť a dať nádej. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (95%): Něco mi hned říkalo, že tohle bude perla a nemýlil jsem se. Nikdy nevíte, co čekat - díl může začínat extrémně zábavně a končit neskutečně dojemně. Komediální linka je fajn, i když podle mě se lépe logicky daří drama, vzhledem k tématu. Herci jsou super, hlavně tedy Laura Linney. Občas mi jen trochu vadí přepísklý scénář, dlouho jsem přemýšlel mezi 4 a 5*, jenže pak prišel naprosto fenomenální poslední díl, který v závěru (beze slov!) dokázal vyvolat takové emoce, že mi i těch 5* přišlo málo. Opravdu bych si přál zažít více takových filmových/seriálových zážitků. Sice to možná jako celek úplně dokonalé nebylo, ale finále ano. Nádhera. Neskutečně nedoceněný seriál. Snad si to další řady nepokazí... // 2. SÉRIE (75%): Přijde mi, že tato řada se zbytečně zaobírala nezajímavými věcmi, které neměli pro seriál vlastně žádný větší význam a byla to jen taková vata (například linka s Adamem). Bohužel také ubyly emotivní díly, pro tuto řadu už moc neplatí, že se nějak výrazně střídá smích s pláčem. Přesto se seriál stále drží v nadprůměru a pár hezkých momentů zaručeně přinese. Jen mu chybí zajímavější dějová linka, žádný díl mi v paměti asi dlouho nezůstane, což je škoda. // 3. SÉRIE (80%): O třetí sérii jsem všude četl, jak je zbytečná a ne moc povedená, takže jsem se toho celkem bál, jelikož už předchozí řada si podle mě neudržela stejnou úroveň jako ta první. No, musím říct, že jsem mile překvapen. Rozhodně o chlup lepší než již zmiňovaná 2. řada, jelikož tato je více zapamatovatelná, nápaditější a dynamičtější. Sice to své mouchy to mělo, ale jinak rozhodně příjemná podívaná. // 4. SÉRIE (90%): Emoce v každém dílu. Je až zarážející, jak si tvůrci poradili se 4. řadou. Sice to bylo od začátku do konce dojemné drama, ale přesto si seriál udržel svůj humor z předchozích řad. Každá série měla svý mouchy, ale shrnul bych to asi takhle. The Big C je geniální a neskutečně silný především v segmentech, jako celek je to "jen" výborné. Kdo tento seriál neuvidí, asi nikdy nepochopí, že smutek nemusí vyvolat pouze mega vážné drama s mega vážnými dialogy a hereckými výkony. Stačí citlivý příběh ze života s trochou nadsázky a... vlastně je ještě asi potřeba Laura Linney, protože si nejsem jistý, jestli by to fungovalo s jinou herečkou. Jsem přesvědčený, že velký podíl na kvalitě má opravdu její neskutečný herecký výkon. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

"Jsi tlustá, takže nemůžeš bejt ještě k tomu blbá. Tak to nefunguje. Můžeš bejt blbá hubená kočka, ale když jsi tlustá, musíš bejt aspoň chytrá!" :-) Jeden z nejpůvabnějších seriálů poslední doby! 80% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

seriál, který diváka rozpláče, aby ho pár sekund nato hned zase donutil se smát.. na první pohled křehká Cathy se statečně pere se smrtelnou nemocí a ačkoli by se mohlo zdát, že tedy půjde o víceméně depresivní seriál, opak je pravdou - vážná stránka věci se tu totiž nenásilně mísí s jakousi lehkostí, černým humorem a v neposlední řadě s nadějí.. je to seriál o životě, o smrti, o strachu z ní a o snaze se s tím strachem vyrovnat.. a moc pěkně se na něj dívá.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takhle spokojená už jste velmi dlouho nebyla, Cathy !!" - "Mám taky důvod !! Kapačka s morfinem je boží.." - "Takže teď věříte v Boha ??" Zejména naprosto skvostná Laura Linney dokládá nejsilnější stránku tohohle možná dost kontroverzního projektu, který vypráví o bolesti a umírání s humorem balancujícím mezi laskavým a opravdu dost černým, totiž obsazení.. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

1. séria (90%): Ideálny letný seriál, ktorý kombinuje nekombinovateľné - krásnu slnečnú uvoľnenú atmosféru letného ničnerobenia a pochmúrny pocit bezmocnosti pred skorým odchodom zo sveta pre nevyliečiteľnú chorobu. A napriek tomu, že som pochyboval, funguje to takmer dokonale. Kombinácia tragiky a komiky je potom rovnako namiešaná aj v charakteroch netradičných postavičiek, ktoré je nemožné si nezamilovať rovnako tak, ako je nemožné mračiť sa na Cathyn široký úsmev. Hodnotenie zatiaľ nechávam na 90%, ale kvôli nádhernému záveru série zaokrúhľujem hore. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Ironickejší a sarkastickejší seriál zachovávajúci si autenticitu života nepoznám (už ani nehľadám), pritom každá časť dokáže prekvapiť. Seriál pojednávajúci o jednej z najmenej humorných tém, smrti, najviac humorne. Otvárajúca časť 3.série ma dojala takým spôsobom, že na mňa sebavedome vyvrhla aj tie emócie, o ktorých som netušila, že ich vôbec vlastním - konieckoncov ako to v The Big C funguje vždycky. Kde inde zažijete v jednom momente zlúčenie komédie, drámy, tragédie a občas i riadneho hororu, a neviete prečo sa vám chce naraz plakať, smiať i triasť??? A k tomu herecké výkony na nezaplatenie. Pri tomto seriáli sa neocitnete na tenkom ľade. Som vďačná za každú polhodinu strávenú v spoločnosti pani J. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Keď som tento seriál pozerala pred pár rokmi, vôbec som sa nevedela do neho dostať. Až teraz, keď som si ho znovu pozrela od začiatku, sa mi začal páčiť. Na to, že je to seriál o rakovine, je to dosť úsmevná komédia, so sem-tam emotívnymi vsuvkami, a na poslednú sériu. Vadia mi ale 2 propagandy - liečba rakoviny chemoterapiou, a karnizmus. Síce zmieňovali aj nejaké alternatívne liečby rakoviny, ale skôr si z nich robili srandu, a vždy sa nakoniec vrátilo ku drastickej modernej liečbe ako jediná možnosť. SPOILERY! V jednej epizóde môžeme vidieť, ako nikto nechcem zabiť živého moriaka, že ho chceli mať už zabitého a vypitvaného (prečo asi? prečo neznesieme zabiť živé zviera? prečo sa musíme emočne omráčiť, aby sme boli schopný zviera zabiť? a prečo toto nemusíme robiť pri trhaní rastlín?), a keď sa schyľovalo k jeho zabití, tak vypustili kraviny ako "thank you for giving your life to us, so that we can nourish our bodies with yours and gather strength to be KIND, GOOD". Ehm, ten moriak NEdaroval svoj život, ale jeho život mu bol násilne odobratý BEZ jeho povolenia, inak by nebolo treba ho naháňať, chytiť a držať. Oni nechcú zomrieť, rovnako ako ľuďia. Irónia, že zabitie moriaka nám má dávať silu byť dobrými ľuďmi. Tiež mi vadilo, ako bolo zmienené, že jeden musel prestať byť vegetariánom, pretože mal anémiu, čo je úplná propagandistická sprostosť, pretože anémiu môžu mať aj tí, ktorí mäso jedia, a tí, ktorí ho nejedia a dostanú anémiu, existujú rastlinné potraviny s vysokým obsahom železa, alebo potom doplnky stravy. A keď jedli niečo zdravé, tak furt to ofrflali, a že život je krátky na to, aby jedli zdravo a nedopriali si nezdravé jedlá. Preto sa neobmedzovali ani v pití alkoholu či fajčení. Ale potom prosíkajú "ešte chcem trošku času". Mám totiž strašný hnev na ľudí, ktorí sú chorí ale radšej budú do seba džgať "lieky" s xyz vedľajšími účinkami, než aby zmenili svoj životný štýl. Pre zaujímavosť, chuťové poháriky sa menia každých 14 dní. Nie že by zdravý životný štýl bol zárukou NIKDY neochorieť, ale šance k prepuknutí ZÁVAŽNÉHO ochorenia sa tým znižujú, a O TO ide, urobiť všetko preto PREDÍSŤ ochoreniu. Prevencia a liečenie príčiny NAD liečením symptómov. Som zvedavá, kedy uvidíme seriál, kde spoločnosť bude otvorená k alternatívnym liečbam rakoviny a k vegetariánstvu/vegánstvu, tak ako je otvorená černochom či homosexuálom. Je ale príjemné pozerať sa na seriál spätne, pretože som spoznala 1 herečku z The Walking Dead a 2 z Masters of Sex. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle se asi nemůžu dívat. Zatím jsem zde nenašla nic komediálního. Spíš jen drama. Takovéto seriály potřebujeme. Neboť je to téma, které se týká každého z nás. Ať chceme, nebo ne. Nedá se s tím většinou nic udělat. Musíme jenom bojovat a doufat !!! ()

snoopik 

všechny recenze uživatele

první serie super, druhá ještě lepší ... třetí trochu katastrofa ... obávám se o čtvrtou zda vůbec bude :( ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Každý díl prvních dvou sérií je plný humoru, dramatu a skvělých nápadů. Ve třetí a čtvrté sérii, paradoxně tehdy, kdy šlo do tuhého, se začaly řešit poměrně zbytečné rodinné problémy a většina dílů pak vyzněla celkem prázdně.. Navíc v prvních dvou sériích parádní Cathy mi začala lézt na nervy a to hlavně kvůli tomu neustálému moralizování a strhávání veškeré pozornosti na sebe. Vrchol C je pro mě konec první a druhé série. Na těch pár dílů, které C má, je tam těch originálních nápadů víc než dost. Navíc má C i skvělý soundtrack a za zmínku stojí i vedlejší postavy (Andrea, Rebecca..) a bohužel i trochu odfláknutý konec..4,5* S01 - 90%, S02 - 90%, S03 - 60%, S04 - 70% ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem si díky jeho přirozenosti a humoru naprosto zamilovala. Stejně tak i postavu Cathy v podání Laury Linney, které věřím každé slovo, každý pohyb a každý výraz. 1.-2. série byla naprosto dokonalá, 3.série mě bohužel hrozně zklamala, ale finální 4. série potvrdila, že si seriál ty 4* zaslouží. 75% ()

Reklama

Reklama