Reklama

Reklama

Eva

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Geniální kybernetik Alex se po deseti letech vrací pracovat do rodné Santa Ireny, kde se setkává s rodinou svého bratra. Mezi bratrovou okouzlující dcerou Evou a Alexem vzniká zvláštní souznění. Místní univerzita pověřila Alexe vytvořením dětského robota, jehož vzorem se stává právě Eva. Debutující režisér vstoupil na pole žánrového sci-fi filmu s melancholickým příběhem, v němž se pod rouškou světa budoucnosti skrývá nadčasové drama o lidskosti, silných emocích a starých ranách, které se ještě nezacelily. (Febiofest)

(více)

Recenze (46)

Deganawidah 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který má zajímavý rozjezd, myšlenku, efekty, herce, atp. a najednou bum. V druhé polovině se z toho stane telenovela. Zajímavá práce vědce na novém robotu se vypaří do ztracena. Všechno už je vlastně hotové. Proč dívka najednou utíká do lesa jsem tedy nepochopil. Nebudu napovídat, ale jako sci-fi se to spíš jenom tváří, bohužel. Mohli z toho udělat úplně jinou parádičku, ale kdo má rád Ružovou Zahradu, tak to zkousne v pohodě. :-) Efekty se mi jinak moc líbily, takže dávám 60%... ()

syslicek1 

všechny recenze uživatele

Pro začátek je asi dobré se na tento film nedívat jako čisté sci-fi, spíš jako psychologický snímek. Po této stránce se mi film opravdu hodně líbil, závěr je tedy dost silný, za mě celkem slušný snímek, který mi nevadilo shlédnout s titulkami a udržet mě to u příběhu. ()

S.Giuntini 

všechny recenze uživatele

Někteří roboti jsou propracovaní do detailu, jiní, jako třeba kočka, jsou technicky hodně nedokonalí... Film plný rozporů, kdo má ale rád příběhy plné emocí, tenhle film doporučuji. Někdo tady tvrdí, že je vše jasné hned od začátku. Pochybuji, že kdokoli od začátku tušil, že ta holka je robot. Dokud jí nemusela "máma" vyměnit baterku nebo co to bylo... vůbec to z filmu nešlo poznat. Spíše to vypadalo, že podle Evy, bude chtít postavit onoho dětského robota. A ten závěr? Slabší povahy asi budou těžce polykat. ()

Související novinky

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

01.02.2015

Žánrové kinematografii se i minulý rok ve Španělsku velmi dařilo jak komerčně, tak kriticky. Kriminálky El Niño a La Isla Mínima patří mezi nejoceňovanější a nejnavštěvovanější domácí tituly roku… (více)

Reklama

Reklama