Reklama

Reklama

Nezvaní hosté

  • Česko Vetřelci (více)
Trailer

Ke dvěma dětem ve dvou různých zemích přichází každou noc nezvaní hosté. Prvním z dětí je malý Juan, který bydlí se svou matkou ve Španělsku, a druhou je dvanáctiletá Mia, žijící se svými rodiči v Británii. Na první pohled by se mohlo zdát, že chlapec ani dívka nemají spolu absolutně nic společného, ale zdání klame. Obě děti trpí nočními můrami a sužuje je děsivý přízrak v kapuci, který nemá tvář a rád by získal tu jejich. Jejich rodiče jim zprvu nevěří, ale záhy se střetávají s tajemným vetřelcem i oni sami a je jasné, že své děti musí bránit za každou cenu. Dokonce i za cenu toho, že je nejbližší okolí bude považovat za blázny... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (116)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Z filmařského hlediska zručně natočený mysteriózní thriller, který shazuje dost ujetý příběh, jenž tak nějak nemá hlavu ani patu. Zpočátku sledujeme dva zdánlivě nesouvisející příběhy dvou dětí, které navštěvuje podivný bubák bez tváře. Ve filmu je patrný španělský rukopis, protože právě tyto pasáže jsou vizuálně ztvárněny opravdu výborně a divák u nich ani nedutá. Jenomže tempo snímku po čase pozvolna upadne a jakmile se oba příběhy spojí v jeden, zavání to docela kýčem. Nicméně z nějakého důvodu to prostě funguje. Tenhle film je bezesporu kvalitně odvedená filmařina, která právě díky tomu dokáže zaujmout. Za podívání to tedy určitě stojí, byť o nic mimořádného se v zásadě nejedná. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nezvaní hosté je velice slabý duchařský thriller, kde vlastně není snad jediná věc, která by mě na celém filmu jakkoliv oslovila. Zápletka není ani trochu zajímavá, celý příběh je velice nekompaktně poskládán a nudně odvyprávěn, spád filmu je též velice mdlý, bytost bez tváře jako hlavní, a vlastně i jediný, záporný element nemá vůbec šťávu, spousta scén a postav je tu naprosto zbytečných a pro příběh zcela nepodstatných, napětí se při pár scénách pak tvůrcům sice podařilo navodit, ale šlo spíš jen o jemné pošimrání, než mrazení a atmosféry tu pak dosaženo bylo, ovšem v podstatě zcela nepůsobivé. Celému filmu prostě chybí jakýkoliv výraznější, či zajímavější nápad, postava, myšlenka nebo moment, jakékoliv oživení a vytrhnutí z té jinak dlouhé, vysávající nudy. A nezachránila to ani závěrečná pointa, která byla sice určitě překvapivá, ovšem v podstatě i poměrně tuctová a působící vlastně stejným dojmem, jako celý film, tedy ospale a bez jakéhokoliv vyvolání sebemenších emocí. A na závěr musím zmínit ještě i herecké obsazení, které ve mě též nezanechalo pozitivní pocity, kdy účast mého oblíbence Cliva Owena budu považovat v jeho jinak povedené kariéře za jemný přešlap, ale jaký dojem tu ve mě zanechal Daniel Brühl, to je ovšem mazec, jeho totálně úchylný, pedofilně-nekrofilní výraz mě bude ještě dlouho strašit ve snech, brrrrr a on tu je fakt děsivý. A tak že se tu alespoň opět ukázala nahá Carice van Houten, jediný to tak světlejší moment filmu. Nezvaní hosté se zkrátka nepovedli vůbec v žádném směru, mě ta duchařina ani trochu neoslovil a nebavila, prostě špatenka. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené, ozvučené a tam, kde chybí napětí spolehlivě zaskočila hudba, která je lepší než ten bubák v kapuci. Odnesl jsem si ponaučení, že i strach je globální problém. Španělé řeší traumata ze snů zpovědí u faráře, angláni zase návštěvou u psychiatra. Vadily mě ty dvě dějové linie, jejichž propojení na konci zavrzalo, jako kroky nezvaného hosta v domě. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Fresnadillo natočil před lety slušných 28 týdnů poté. Tohle je propad o několik pater dolu. Ne že by neuměl režírovat a navodit atmosféru, ale to málo co se mu povedlo nestačilo. Ani Clive Owen nic nezmohl. Chybu bych hledal ve scénáristovi, který napsal opravdu hovadinu a ještě jí napsal nezajímavě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mne by ani tak nevadilo, že išlo len o akúsi rozprávku pre dospelých s bubákom, ktorý strašil v skrini, ale skôr mi vadilo, že dejová linka bola tak zúfalo nezáživná až som si skoro od nudy začal lámať prsty. A keď sa človek pri nejakom horore nudí, tak niečo určite nie je v poriadku. Snažilo sa to síce hrať na viacero strán a svojim koncom priniesť akože šokujúce rozpletenie príbehu, no skôr sa mi z toho urobil guláš v hlave. A možno to bolo aj tým, že sa mi nad tým už nechcelo rozmýšľať, to otrávenie z filmu bolo naozaj veľké. A strašenia by som tu tiež privítal viac. Jediné pozitívum vidím v hercoch. 30/100 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu John Farrow (Clive Owen) a Mia (Ella Purnell) trpí poruchou nazvanou Folie à Deux (šílenství ve dvou). Je to porucha intenzivního rázu, kdy dvě osoby, které mají silný vztah, sdílí stejný druh halucinace ve stejnou chvíli. (Scaryman)
  • Režisér uvedl, že sestříhání filmu byla velká výzva. Šlo o dlouhý, složitý proces, protože z příběhu udělal dvojí strukturu. (ČSFD)

Reklama

Reklama