Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film mohol byť trochu kratší. Niektoré scény sú zbytočne dlhé a tým divák stráca záujem o pokračovanie. Ale inak celkom dobrý. Dívať sa na to dá, aj keď dá veľkú prácu vydržať až do konca filmu. Gene Hackman postupom času už stráca dych. Ale to je len subjektívny dojem. Ak sa vám nechce čítať objemnú knihu, tak vám film určite odporúčam. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Výborný Hackman, nic moc výkon Chrise O'Donella. Jinak dost průměrný film o problematice nejvyššího trestu, který sice možná trochu nutí k zamyšlení o této problematice, podle mě to však není zásluhou zpracování, ale závažností a kontroverzností této otázky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevěrohodné chování hlavních postav, až na mistra Hackaman prkenné herectví a především totálně amatérský scénář způsobili, že žádné rande s emocemi se bohužel nekonalo i když námět si o to říkal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prečo to nepovedať nahlas. Chris O´Donnell je príšerný herec, Gene Hackman (hral už v predchádzajúcej grishamovčine, FIRME) nie vždy stačí sám na všetko a potom teda čo to spasí? Réžia? Možno, ale nie tá Foleyho. Scenár? Tento určite nie. Takže čo? Takže nič. Samozrejme. ()

movie 

všechny recenze uživatele

No, přiznejme si, že Chris O´Donnell není zrovna nejlepší herec, že Gene Hackman taky nedokáže zachránit všechno, a že mít ve filmografii nějaký moralizují brak taky není nutností pro každého režiséra. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Mladý právník chce zachránit svého rasistického dědečka, atentátníka Ku-klux-klanu, před trestem smrti. Plusy - thriller dle předlohy Johna Grishama a skvělý Gene Hackman v roli odsouzeného. Mínusy - režie James Foley a výkon Faye Dunawayové nominované za tento film na anticenu Razzie Award (Zlatou malinu). Jinak nevýrazný, průměrný film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=MZTjMM5J9HQ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Po technické i příběhové stránce docela slabý film, i když je Gene Hackman jako vždy výborný. 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

James Foley natočil několik kousků, od kterých bychom mohli očekávat nějaká zásadnější sdělení a ambice, jenže v drtivé většině to neprodal. Neprodal ani Johna Grishama, jehož předloha se tu představuje v mnohem slabším světle, než jsme byli zvyklí. Výsledek je utahaný a nevýrazný, O´Donnell potvrzuje, že sám film neutáhne, a světě, div se, ani Hackman mě příliš neoslovil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Cela smrti" je jeden z mála románov amerického spisovateľa Johna Grishama, ktorý som si prečítal. Grisham nepatrí medzi autorov, čo ma dokážu svojimi titulmi, prevažne z právnického prostredia, nejak výrazne zaujať, ale toto jeho dielo som si prečítal s chuťou. Hodne sa zaujímam o históriu a činy Ku-Klux-Klanu, preto mi táto téma padla vhod. Filmová verzia tohoto silného príbehu za knižnou predlohou dosť výrazne zaostáva. Chris O´Donnell a Gene Hackman ma svojimi hereckými výkonmi vôbec nedokázali vtiahnúť do deja. To však má na svedomí aj nie celkom podarený scenár a nevýrazná réžia. Dalo sa to natočiť omnoho lepšie. ** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, tu musím povedať, že mi to oscilovalo medzi dvoma a troma hviezdičkami .... Napätie akoby niekde vysublimovalo do vzduchoprázdna . ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film svým námětem vypadal na další americké drama z rodu těch plačtivých a vypjatých. Od obojího něco má, ale zavání rutinou a nezkušenou režií, která si neumí vyhrát s filmem natolik, aby se k němu dalo v budoucnu vrátit. Gene Hackman jako někdejší člen Ku-klux-klanu čekající v cele smrti na vykonání rozsudku je ve své roli celkem fádní a mladý právník a současně jeho vnuk v podání kdysi nadějného Chrise O´Donnella zase sám na všechno nestačí, zvláště když je ve filmu častěji než Hackman. Právník je tedy do případu angažován po rodinné linii a nenechá přece svého dědečka zhebnout v plynové komoře, ale na druhé straně vysekat ho z toho nebude nic jednoduchého. Co filmu pomohlo je, že postavy to nehrají na nějaké velké citové vydírání diváka a není dopředu příliš jisté, jak to celé dopadne. Film tak v podstatě splnil, co bylo na něj kladeno, i když nesklidil nijak velký ohlas u diváků ani u kritiky, lze ho zhlédnout bez toho, aniž by bylo čeho po jeho skončení litovat. 60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hackman zde odvádí standardně velmi dobrou práci, ti ostatní jsou žalostní, Dunawayová je na pěst a strašně by mě zajímalo, proč někdo tvrdí, že O'Donnell je herec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch vzniklo niekoľko vynikajúcich súdnych drám, najmä podľa románov Johna Grishama, ktorý to jednoducho vie dobre napísať a väčšina režisérov aj dobre natočiť. Až na Jamesa Foleyho. Jeho Cela je asi najlsabšou adaptáciou dotyčného spisovateľovho diela a v časovom obkolesení filmov ako Firma a Čas zabíjať je jednoznačným porazeným. Vzhľadom nato, že sa nechávam pri hodnotení grishamoviek vždy trochu uniesť, tie tri hviezdy mu dám. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Při vší očekávané černobílosti a schématičnosti, díky níž se mi kdysi John Grisham přejedl, si bohužel tahle adaptace ani nedokázala vybudovat pořádné napětí, ke kterému téma cely smrti přímo vybízelo. Přistihl jsem se, že popravu Sama Cayhalla vyhlížím se stejným nadšením jako odpůrci Ku-klux-klanu, ne snad proto, že bych si až tak přál jeho konec, ale už jsem chtěl mít tuhle po většinu doby nudící procházku s otřesným Chrisem O´Donellem světem Grishamových představ o spravedlnosti za sebou. Jasným světlem v šedivém přítmí klišovitého a nanicovatého příběhu byl jen a jen Gene Hackman, který si roli rasistického vola se svědomím vychutnával s grácií sobě vlastní. A za něj nakonec po střízlivé úvaze dvě hvězdy nasolím. Seznamte se s... John Grisham ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Solidní nápad, na kterém kdyby se trochu zapracovalo, tak by mohl vyzdvihnout Celu smrti na více jak 3*. Hackman zvládá roli vězně odsouzeného na smrt výborně, s O'Donnellem je to už horší. Konec filmu mě mile překvapil, ale jinak chybí ve filmu podstatnější dějové zvraty, překvapení. Pořád ale jsem toho názoru, že vězeňská témata by měl točit jenom Darabont ;) ()

Reklama

Reklama