Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch vzniklo niekoľko vynikajúcich súdnych drám, najmä podľa románov Johna Grishama, ktorý to jednoducho vie dobre napísať a väčšina režisérov aj dobre natočiť. Až na Jamesa Foleyho. Jeho Cela je asi najlsabšou adaptáciou dotyčného spisovateľovho diela a v časovom obkolesení filmov ako Firma a Čas zabíjať je jednoznačným porazeným. Vzhľadom nato, že sa nechávam pri hodnotení grishamoviek vždy trochu uniesť, tie tri hviezdy mu dám. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

John Grisham se v problematice amerického Jihu nevyzná, to je patrné také u filmu A Time to Kill, který je spíš chaotickou parodií na Jih a boj o občanská práva. The Chamber je v tomto ohledu lepší, protože i režisér byl skromnější a nejal se přibarvování, i když banda buranů v hangáru na konci filmu je krutě nadsazeným prvkem. Film tak za celé dvě hodiny neřekne o Jihu, rasismu ani boji o občanská práva naprosto nic. Jen nudí se střídavou intensitou. Jediné, co v tomto filmu stojí za to, je Gene Hackman, který se do role konservativního Jižana výborně vžil. ()

Reklama

Kloboucek75 

všechny recenze uživatele

Nechápu smutnou písničku na závěr filmu. Ve filmu si smrt zasloužil tak jaká lítost ? Další věc je, že nechápu věk všech ve filmu. Atentát / vražda byla v roce 1967, děj filmu 1996 tudíž 29 let poté . Právníkovi bylo v roce 1996 jak řekl 24 let . Když byl za paní který jeho děda zavraždil  výbuchem bomby děti (v roce 1967) ,ona řekla dnes by bylo mým dětem stejně jako vám. Nechápu . Dětem muselo být v roce 1996 minimálně 36 a 33 let. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Při vší očekávané černobílosti a schématičnosti, díky níž se mi kdysi John Grisham přejedl, si bohužel tahle adaptace ani nedokázala vybudovat pořádné napětí, ke kterému téma cely smrti přímo vybízelo. Přistihl jsem se, že popravu Sama Cayhalla vyhlížím se stejným nadšením jako odpůrci Ku-klux-klanu, ne snad proto, že bych si až tak přál jeho konec, ale už jsem chtěl mít tuhle po většinu doby nudící procházku s otřesným Chrisem O´Donellem světem Grishamových představ o spravedlnosti za sebou. Jasným světlem v šedivém přítmí klišovitého a nanicovatého příběhu byl jen a jen Gene Hackman, který si roli rasistického vola se svědomím vychutnával s grácií sobě vlastní. A za něj nakonec po střízlivé úvaze dvě hvězdy nasolím. Seznamte se s... John Grisham ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film měl původně režírovat Ron Howard, herec, režisér a producent, držitel několika Oskarů. (Terva)

Reklama

Reklama