Reklama

Reklama

Války a zbraně

(seriál)
  • Velká Británie Weapons of War
všechny plakáty
Velká Británie, 2006, 52x35 min

Obsahy(1)

Sbírka VÁLKY A ZBRANĚ Vám poskytne unikátní pohled do zákulisí válečné historie a vývoje zbraní, prostřednictvím televizní obrazovky přímo ve Vašem obývacím pokoji. Díky sbírce VÁLKY A ZBRANĚ se seznámíte nejen s detaily o superstíhačkách, ale proletíte se ve špionážních letounech nebo se budete plavit v ponorce. Poznáte Hitlerovy tajné zbraně, svedete bitvy o Atlantik nebo se úspěšně vylodíte v Normandii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze první díl s názvem Superstíhačky, ale myslím si, že i tak mám právo ohodnotit tento seriál a v mém komentáři se nyní budu věnovat této první části seriálu Války a zbraně. Vždycky jsem si myslel, že věcí, která mě zajímá ze všeho nejméně jsou auta, jejich historický vývoj, typy a konstrukce, ale dost možná, že jsem se mýlil. Dost možná, že tito až příliš rychlí oceloví ptáci mě nedokážou zaujmout ani v nejmenším. Stíhací letouny nebo, chcete-li, stíhačky, stíhací stroje, superbombardéry, superhračky, supersračky nebo superstíhačky jsou dozajista tématem, které dokáže nadchnout určitou část, asi především mužské populace, ale já věru nejsem jedním z nich. Určitě nechovám kladný vztah k válce a ke zbrojení, jsem proti tomu, ale když už ty věci kolem nás existují, tak proč se o nich nedozvědět něco více, zvlášt', pokud nás zajímají, já to beru, jenže na těch železných nebo ocelových vynálezech se zapálenou prdelí, které se mi proháněly po obrazovce sem a tam, jsem nedokázal udržet zrak snad ani 5 minut. Normálně bych dal bez váhání odpad, ale bylo by to nefér už jenom kvůli tomu, že tento dokument byl natočený velmi zručně a na danou látku by to líp určitě udělat nešlo. Navíc věřím, že některé z dalších dílů by třeba mohli zaujmout i mě, ale hlavně, ta jedna za to, že já nejsem rozhodně ten, komu je tento dokument věnován. Nejsem vojenský nadšenec. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Války a zbraně jsem si kolektoval proto, že se o to zajímám a tato kolekce je unikátní v mé sbírce. Jedná se o více jak půl hodinový dokument zabívající se danou problematikou, ať už je to válečný konflikt nebo válečný nástroj. Kolekce obsahuje 52 dílů a zabývá se jednotlivými typy válečné techniky od jejich zrození až po současnost. Také se zabývá převážně konflikty, ve kterých se objevila americká armáda. Možná někoho napadne, že je to propagace US, ale není tomu tak, protože pozornost je věnována i zbraním jiných států. Součástí je ke každému dvd také 24-stránková brožura s popisem na dané téma. Pro mě za pět, protože kde jinde bych našel takové kvantum informací hlavně o zbraních a jejich použití. ----- 1. Superstíhačky _ 2. Bitevní vrtulníky _ 3. Letadlové lodě USA _ 4. Ponorky _ 5. Výsadkáři _ 6. Tanky _ 7. Bitevní lodě _ 8. Bitva o Atlantik _ 9. Dělostřelectvo a rakety _ 10. Obrněná bojová vozidla _ 11. Střelec bojovník _ 12. Blitzkrieg _ 13. Bojové bezpilotní prostředky _ 14. Bitva o Pacifik: Letadlové lodě _ 15. Pouštní bouře: Tanková válka _ 16. Protivzdušná obrana říše _ 17. Stíhací letouny _ 18. Pouštní bouře: Letecká válka _ 19. Vylodění v Normandii _ 20. Letecká válka ve Vietnamu _ 21. Mírové mise _ 22. Útok z vody _ 23. Boj proti ponorkám _ 24. Bombardéry _ 25. Špionážní letouny _ 26. Hitlerovy zbraně pomsty _ 27. Waffen SS _ 28. Strategické zbraně _ 29. Letecké zbraně _ 30. Kulomety _ 31. Průzkum bojiště _ 32. Námořní síly NATO _ 33. Námořní pěchota _ 34. Elektronická válka _ 35. Druhá světová válka v poušti _ 36. Vrtulníky útočí _ 37. Transportní letadla _ 38. Studená válka _ 39. Přímá letecká podpora _ 40. Protiletadlové zbraně _ 41. Vzdušná obrana flotily _ 42. Říční válka ve Vietnamu _ 43. Zabijáci tanků _ 44. Hladinové válečné lodě _ 45. Speciální jednotky _ 46. Pozemní válka ve Vietnamu _ 47. Válka v Koreji _ 48. Válka 21. století _ 49. Tanky druhé světové války _ 50. Podpůrné zbraně pěchoty _ 51. Pozemní válka v Tichomoří _ 52. Letecké souboje. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

K tomuto dokumentárnímu cyklu sem se dostal jak slepý k houslím, originál se mi válel ve schránce v rámci propagační kampaně. Musím říct, že originál balení vypadá jako miniaturní příručka s diskem. Ten dabující (Pavel Rímský) mě někdy fakticky uspal tím svým hlasem. Jinak musím doporučit hlavně díly: Námořní síly NATO a Námořní pěchota. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Cyklus asi půlhodinových dokumentů, jehož každý díl se poměrně komplexně věnuje jednomu tématu souvisejícímu s válkou a armádou. Od historie jednotlivých armádních odvětví či specifikací a související techniky po průběh konkrétních konfliktů. Nebudu se hádat, narazil jsem na momenty, které bych označil za nadsazené nebo přímo propagandistické, ale ve velmi malé míře. Naopak tvůrci eliminovali v obsahu bezduché a zbytečné blábolení a ve velmi dobrém tempu diváka zásobují informacemi po celou dobu stopáže. Komentář je poměrně komplexní a nezůstává jen u povrchních sdělení, za zmínku stojí mnohé zajímavé dobové záběry a snímky techniky. Pro bežného diváka velmi dobře udělané, s plně využitou stopáží, navíc s velmi povedenou hudbou na pozadí. Bez vycpávek a populistické dramatizace. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

5* prozatím jen za díl o ponorkách, ale pokud kvalita a poutavost nepůjde rapidně dolů, tak se jedná o jeden z nejlepších dokumentů o zbraních, co jsem kdy viděl... ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Vynikající kolekce o historii jednotlivých zbraní, technik a s vybranými válečnými operacemi, především z druhé světové války, ale i z pozdějších konfliktů. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Celý dokumentární cyklus je proveden formou vyprávění s ilustračními záběry. Výsledkem je, že mi trvá asi tak 5 minut než usnu, je to totiž neuěřitelně monotónní a únavné. Kdybych byl větší nadšenec, možná by mě to i bavilo, ale všechny díly, které jsem si zapnul, jsem dokázal sledovat opravdu jen první minuty, potom už to bylo všechno bla bla bla bla bla... ()

Reklama

Reklama