Reklama

Reklama

Šťastný den

(neoficiální název)
  • USA Your Lucky Day
Krátkometrážní / Akční / Komedie / Thriller
USA, 2010, 18 min

Obsahy(1)

O tom co se stane, když přijdete do malého supermarketu a ověříte soutěžní tiket z národní loterie, ve které se hraje o 156 miliónů dolarů ve veřejně přístupném automatu, který velmi hlasitě dá najevo, že do něho byl vložen výherní tiket. Rázem se tak všichni v obchodě dozví, že je s nimi přítomen multimilionář. Multimilionář, kterým se stal jenom díky jednomu anonymnímu lístečku, jenž drží v ruce. A který by bylo tak snadné si přivlastnit ... (Kratoc)

(více)

Recenze (47)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Místy jde proti divákově plynulému zážitku přílišná snaha o cool záběry, kdy nevíte přesně, co se stalo. Nebo to byl záměr, když se tyto záběry objevují zrovna u střeleb, aby nebylo vidět, kdo trefil civilisty? Těžko říct, každopádně rámci krátkometrážních filmů se jedná o povedené dílo, které dokáže překvapit. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé a nevychytané, přesto dosti reálné. V našem "moderním" světě si to dokážu živě představit a vidím taky mnohem více. Film je podán velice špatně, dávám hodnocení jen za nápad a vztah k realitě. Jinak nevím, co bych dodal, kdyby herci dostali možnost k natáčení delšího filmu, tak by nejspíš zemřeli na vyčerpání. Mizérie. Tohle nebyl zrovna potěšující výkon, jaký jsem očekával. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Všetkým to pripomína Tarantina, ja som v tej čiernej absurdite skôr videl Coenovcov (konkrétne film Päť lupičov a stará dáma ). Rozum mi hovorí, že myšlienka, príbeh a technické prevedenie boli za 4 hviezdičky (a aj som ich mal označené), ale musím dať 3. Ja túto cynickú čiernotu proste nemusím. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jak je tu již častokrát řečeno, skutečně to vypadá, jako by pan režisér čerpal inspiraci u Tonyho Scotta a v jisté míře také u pana Tarantina:) Your Lucky Day je spojením dynamického, akčního, americky vulgárního a hláškami napěchovaného pohledu mezi skupinku zákazníků malého supermarketu, někdy v nočních hodinách. A mezi chvíle, které všichni zažijí díky jednomu losu. Jenže když se na jednom místě setká výherní tiket s hodnotou okolo 150 miliónů dolarů a zlotřilý lupič, ještě s nevinnými občany a poldou, který byl asi příliš vyklepaný na to, aby dokázal přesně mířit, je jasné, že zažijí "dost podělanej den." A kdo z celé té bryndy vyvázne celý? Uvidíte na konci, který ponechává celý děj otevřený a zároveň tak symbolicky vyjadřuje nekonečný kolotoč událostí, které budou stále následovat dokud... Zábavně odzbrojující je scéna, kdy hlavní lupič vypráví ostatním, co by udělal s vyhranými penězi. "... A vrcholem celýho filmu bude jedna obrovská orgie. A na závěr si to Batman rozdá s Robinem..." :) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama