Reklama

Reklama

Fatal Failure

(studentský film)
  • Česko Osudná chyba (festivalový název)
Krátkometrážní
Česko, 2010, 7 min

Obsahy(1)

Poslední přeživší člen speciálních jednotek, seržant Juraj Mráz, se dopustí fatální chyby, když místo deaktivace jaderných hlavic tuto zbraň nešťastnou náhodou odpálí. Je ještě naděje na záchranu? (Fresh Film Fest)

Recenze (20)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Mezi studentskými filmy mladých tvůrců představuje tento snímek absolutní zjevení. Vejnar má nakoukáno a ví, co má kdy a kde použít. Fatal Failure je krutě originální, nehorázně vtipný a v neposlední řadě technicky takřka dokonalý (zimmerovská hudba na konci included). Jedinou výtku bych směřoval směrem k závěrečné montáži, která mohla být ještě výrazně víc promyšlená a vygradovaná, je to ale jen drobná piha na jinak bezchybném díle. Těžko říct, jestli jej obdivuji víc jako divák, nebo jako tvůrce. Jan Vejnar má každopádně mé uznání i obdiv... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší český studentský film, jaký jsem viděl. Co z prvních záběrů vypadá jako další nezáživný army-fetišistický amaťák (zdravím Brennose), se záhy zvrhne v technicky perfektní, mrazivou a geniálně vypointovanou konverzačku. Ten film jsem si hned na poprvé zamiloval. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, u něhož si říkám "jsem rád, že toho člověka znám a nemusím se za něj a jeho práci stydět." ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Pravidelně monituruju české studentské filmy, ale nepamatuju si, že by se mi za poslední roky nějaký vyloženě zamlouval. Například předloňská Fresh Selection - Promising Five ve Varech, kde jsou filmy i zahraničních studentů, mi připadala tak příšerná, že jsem dlouho nechtěla žádný kraťas ani cítit. Ovšem toho je geniální - práce s kamerou, střihem, trefné použití hudby. P. Lněnička (absolvent DAMU, nikoliv tedy herec-amatér), zahrál vojákovo zoufalství tak skvěle, že by mu leckterý zkušenější herec záviděl. Úplně na mě dýchla bezmoc a zoufalství. SPOILER: Záběr na kostým ve skříni a následné oblíkání (např. pomalý stoupající záběr na koženou kozačku) připomíná to nejlepší z Kick-Assu, Xeny (korzet) a Salomona Kanea (plášť). „Do prdele práce!“ Honza Vejnar má budoucnost...a FAMO talenty, což jsem doteď kategoricky odmítala. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi milé a vtipné. Závěrečné odhalení sice zmařilo mé "naděje" na možný zničující atomový výbuch, ale bylo zato překvapivé a rozhodně příjemné. Hned jsem si říkala, že ta dáma se žehličkou, je až nějak ironicky klidná:) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo fakt nečekaný, ale že by mě to nějak dostalo, to se říct nedá. Asi to šlo zakončit nějak líp. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zvedám na pět, protože jsem si vzpomněl na všechny ty studentské hrůzy, které jsem kdy viděl. Tahle prskavka se mezi nimi vyjímá jako pleška Bruce Willise v reklamě na vlasový kondicionér. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Nápad a pointa Vejnara, kamera Košče s Drnkem, Kernův střih, Melínova hudba a samozřejmě Lukešův zvuk mě přiměli jednoznačně. A když za tím vším stojí produkčně Kadeřávková, není snad už co řešit. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Film jednoho telefonátu, o němž je lepší nic nevědět, tak nečtěte synopse. Odhalování, co je jeho příčinou, jeho aktéry a jeho následkem je díky hladké režii a dobře načasovanému střihu zábavnou a napínavou podívanou i na velmi krátké ploše. O to zajímavější je závěrečný kotrmelec – vůči původnímu očekávání diváka i v rámci žánru. Vrhá zpětně úplně jiné světlo na celý film. Nejlépe se k tomu hodí označení „hříčka“, jak mi tento film uvedl kamarád. Nestojí na příběhu, ani neřeší žádné závažné společenské otázky. Ale udržuje si silně lidskou stránku díky dobrým výkonům dvojice herců (Helena Dvořáková a Petr Lněnička), schopnost v závěru překvapit a v momentě, kdy člověk žádá o prosté odpuštění, dokáže být hluboce emocionální. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Originální, vtipné, se zajímavě překvapivou pointou. Čekala jsem, jak to všechno špatně skončí, a on tam byl konec spojený s Kick-Ass, Skálou (to ta hudba :-)), a já nevím, čím vším. Moc pěkné. ()

Cloud 

všechny recenze uživatele

Klady: Pěkné obrázky, fuknkční herci, úderná pointa. Zápory: O něco kratší to mohlo být ještě údernější. U některých momentů by dle mne měla kamera stát trochu jinde než stojí. A štvě mně Mrázův mobil. Nějak mi k členovi speciálních jednotek nesedí. :) A je to přitom jeho nejdůležitější rekvizita! Jako celek to funguje dobře, což je hlavní. A jak já rád říkám: Líbilo se mi to. :) ()

Reklama

Reklama