Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl zaokrouhlené nahoru hlavně za senzačního Dustina Hoffmana. Kdyby dostal o trochu více prostoru, kdyby Burns lépe hrál (nebo kdyby ho nahradil někdo jiný) a kdyby chvílemi nevládla lehká nuda, mohly být ty hvězdy čisté. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takovéto kriminálky o podfukářích mám rád,ale toto bylo na můj vkus trochu překombinované,hlavně ten závěr.I tak jde ale o víc než jen solidně odvedená práce,která vás neurazí a rozhodně při ní neusnete ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zábavné, avšak nedotažené! Edward Burns je dobrý herec, ale né tak dobrý, aby to utáhl sám v hlavní roli. Moc mu nepomáhají Hoffman s Garciou, kteří se spíš nudí a divák s ním. Ale pro podvodnické a zamotané filmy mám slabost. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu si zapamatuju akorát to, že srandovní Dustin tu sahá krásné Rachel na prsa. Pak tam šlo ještě o nějaké intriky a úskoky, všechno se samozřejmě několikrát zauzlovalo, povolilo a znova převázalo, aby nakonec zvítězila lež a láska nad pravdou a nenávistí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dosť podceňovaný snímok, čo je škoda, mal som pocit, že kinami iba prešumel aj napriek hviezdnemu obsadeniu. Zamotaná gansterská zápletka pripomína Ritchieho a Tarantina a pre mňa nie je o nič horšia. Ako výrazný zápor a možno aj dôvod neúspechu vidím vysokú podobnosť Burnsa s Afleckom. A to už aj na tomto plagáte dole:) Na druhý krát by som možno mal znížiť hodnotenie, ale vzhľadom na to, že filmy hore spomenutých vo mne väčšinou nezanechali lepší pocit, ako tento film, tak ho nechám mierne nadhodnoteným. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že zrovna hlavní postava (Edward Burns) mi přišla tak nesympatická. Zbytek je ucházející, Rachel Weisz to sluší a tenhle pokus o Ocean's eleven není celkově nejhorší. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Ako by povedala jedna z mojich kamarátok Cucy:,, Muhaha!" To sa dá povedať na tento film. Od začiatku až po koniec je perfektne zpracovaný. Poviete si,že filmíky tohoto formátu tu boli, ale čert to ber, ešte aj budú. Okrem naozaj skvelého plánu je tu neuveriteľné herecké obsadenie na čele s Edwardom Burnsom a Paulom Giamattim, ktorý tomu dávajú tú pravú eleganciu a švih, humor. Andy Garcia a Rachel Weisz vám lahodia na pohľad a Dustin Hoffman je dokonalo bláznivý. Čo dodať? Úžasný scenár, skvelá hudba (Clocks- Coldplay-to sú titulky), krásny začiatok nádherný koniec, dokonalo odhadnutá dĺžka. 100% Z hloboka sa nadýchnem 1.2.3... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobrý scénář, vynikající herci a stylová režie. Nebýt nevýrazného Edwarda Burnse, mohlo to být ještě výrazně lepší. Postavte ho mezi Dustina Hoffmana a Rachel Weisz a stane se prakticky neviditelným. Zkrátka podobná situace jako v 15 minutách. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Šmrnc Niemanových HRÁČOV či DANNYHO JEDENÁSTKY to síce nemá, ale je to kvalitne spravená "ochcávačka". Herci si to zjavne užívajú (hlavne Hoffman), napriek svojej jednoduchosti to má spád a ešte aj dobrú hudbu. Nehľadajte originalitu a nájdete radosť z filmového umenia... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dokonale priemerné a z radu nevytŕčajúce lúpežné krimi, ktoré čerpá a destiluje už overené postupy z iných filmov. Poteší herecké obsadenie, ktoré však nič nezachraňuje... naopak taký Ed Burns so svojim kamenným ksichtom a lá Ben Affleck je "na odstrel". Btw pobavil som sa na "making of", kde sa režisér po každej natočenej (aj tej najbanálnejšej) scéne tvári ako keby splodil nejaký ďalší kinematografický milník :))) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Trošku to zavání Ritchiem, ale přece jenom to nemá ten jeho vtip a originalitu. Na druhou stranu ta zamotanost se mi líbí a ačkoliv Burnse nemusim, tak tady mi nevadí kor když mu zdatně sekundují Hoffman a García. Navíc já jsem schopen dát sebevětší blbosti dvě hvězdičky navíc, když se tam aspoň na chvilku objeví Rachel Weisz.:D ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Zábavný a celkem zapeklitý snímeček s dobrým obsazením. Dobré dialogy, pohodové tempo a návrat Kinga Dustina Hoffmana. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Vynikající Podfu(c)k!!! Skvěle rozehraná šachová partie ve které jde o peníze, životy, důvěru a taky lásku. Hra začíná a jde opravdu o Hru nervů, neboť hlavní hrdina má mnohy na mále, jenže Jake je šikovný a tak si dokáže poradit i v té nejnepříjemnější situaci. Ovšem v jeho branži je těžké někomu věřit, a tak mu nezbývá než podezírat úplně každého. Jen tak může mít výhodu a dovést svůj plán ke zdárnému konci. Vše by šlo dokonale, kdyby mu hlavu nezamotala krásná Lily a jakmile do hry vstoupí city - nemůže to dobře skončit. Velice povedený film který tak trochu připomíná Ocean´s eleven ale řekl bych, že zápletka je ještě propracovanější a konec překvapivější. Mám filmy tohoto typu rád, neboť se většinou jedná o skloubení dramatu, lehké černé komedie, akce a v neposlední řadě taky kapky toho Krimi = ideální kombinace. A Dustin Hoffman jako King nemá chybu :) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Béčková verzia v tomto štýle úspešnejších filmov. No vďaka Rachel Weisz je to film, ktorý by bolo škoda vynechať. ()

Beast 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o podvodnících "gentlemanech", kterým prostě divák musí fandit - film jakých byly desítky, ale stále se člověku líbí. Výborný Dustin Hoffman v epizodní roli. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrná gangsterka o podvodnících, kteří podvedou koho se dá. O zvraty není nouze, nápad to má a herecké obsazení je taky lákavé. Ale ve výsledku film vůbec ničím nevybočuje z řady - jednoduše střední proud současné filmové produkce. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD - Tohle krimi jsem viděl už kdysi kolem roku 2004 a vím, že mě nějak nenadchlo. Nejspíš jsem to tenkrát úplně nepochopil. Jediné, co mi utkvělo v paměti, byl Dustin Hoffman v roli magora. Včera jsem si film po x letech pustil znovu a tentokrát jsem byl mile překvapen. Podle mě se jedná o velmi slušně natočený film, který vám po kouskách poodhaluje, jak podraz vznikl a jak se realizoval. Závěrečné rozuzlení bylo překvapující. Výběr všech protagonistů na jedničku. CZ dabing velmi slušný (až na Garciu). 75% // (31.8.2013) - Po roce a půl další připomenutí tohoto velice kvalitního krimi o podfukářích. Vše podstatné jsem již uvedl v komentáři z minula, a tak mohu jen 4 hvězdičky potvrdit, ba dokonce v procentech trochu přidávám. 80% (with J.) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Odpoveď na Dannyho Parťákov?...možno, ale ostala na rázcestí, sú tu cool týpci, husté hlášky, ale hlavná pointa príbehu je len priemerná...Andy Garcia je neskutočne dobrý v tomto filme, to on je vždy... ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Film, který by se dal nazvat spíše jako Megapodvod. Příběh se neustále pohybuje mezi pravdou a lží. Nejlepší herecký výkon možná trochu překvapivě, předvádí Rachel Weisz, i když to nemá zapotřebí, protože jí to ohromně sekne. ()

Reklama

Reklama