Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Arius 

všechny recenze uživatele

Akčný film? No tie mám hrozne rád preto aký uveriteľný a úchvatný dej majú :). NIektorý herci boli navyše na absolútne vedľajšej koľaji a vadila mi aj ta geniálna prepracovanosť záverečnej lúpeže, určite je to dobrý film ak by som sa nato pozeral voľným okom no já som sa snažil držať pri zemi, pochopil som len to že Filmy od štúdia Lions Gate Films si už asi nikdy nepozriem, podobne dopadol aj Mariňák v ich podaní. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Těžce mi to zavání Podfu(c)kem, ovšem to by to nesmělo bejt tak unavený a bez jiskry (...ale slovo podfuk a podvod se tu hojně užívalo, to je pravda). Filmů, kde nikdo není tím, kým se původně zdál nebo měl být a nic není tak, jak vypadalo, že to bude, těch už tu taky byla nůše. Občas se podaří vrazit do toho pár originálních prvků a může to klidně fungovat, ale tady ne. Když se podíváte na film Hráči se Stallonem, tak je to to samé, jenže tam to bylo o kartách (a o penězích), tady jen o penězích. Dustin Hoffman zahraje cokoliv, ale vyškrtávat se tady v pár větách...... na to je ho škoda. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dosť podceňovaný snímok, čo je škoda, mal som pocit, že kinami iba prešumel aj napriek hviezdnemu obsadeniu. Zamotaná gansterská zápletka pripomína Ritchieho a Tarantina a pre mňa nie je o nič horšia. Ako výrazný zápor a možno aj dôvod neúspechu vidím vysokú podobnosť Burnsa s Afleckom. A to už aj na tomto plagáte dole:) Na druhý krát by som možno mal znížiť hodnotenie, ale vzhľadom na to, že filmy hore spomenutých vo mne väčšinou nezanechali lepší pocit, ako tento film, tak ho nechám mierne nadhodnoteným. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Priemerná krimi o partičke zlodejov, ktorí vymyslia plán lúpeže, v ktorom každý zohráva dôležitú úlohu. Nič originálne, ale celkom pozerateľné a to najmä vďaka dobrému hereckému obsadeniu a krátkej stopáži. Najviac ma potešilo obsadenie Rachel Weisz. Začiatok bol trochu pomalší, ale rozuzlenie deja stálo zato, spolu s výborným záverečným songom od skupiny Coldplay. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z podfukářských filmů bych film Chladnokrevně rozhodně řadil k tomu lepší.Podle mě,problém těchto snímků spočívá v tom,že se tvůrci snaží o co největší zamotanost,podfuky a podrazy,bohužel ale většinou podrazí nohy jen snímku samotnému.Tím se právě Chladnokrevně vyjíma,protože ikdyž je zde těch podfuků neskutečně mnoho a prakticky je podniká každej na každýho,divák se v tom nezamotá ani na chvilku,což právě u ostatních snímku se většinou nepovede.Navíc více než slušné herecké obsazení dělá z Chladnokrevně dobrou filmovou zábavu! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" a jeho další tvary zazní ve filmu 130krát. (Matros)
  • Natáčelo se v Los Angeles a na mezinárodním letišti v Ontariu. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama