Reklama

Reklama

Oslavujte a vydejte se s námi napříč pětasedmdesátiletou historií DC Comics, do míst, kde se zrodil Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Captain Marvel a mnoho dalších superhrdinů. V roce 1934 bylo založeno nakladatelství National Allied Publications, společnost, z níž se jednoho dne stane DC Comics. Později, v roce 1938 se v Action Comics 1 objevil první superhrdina, a tak svět poznal Supermana. Další ikony postupně následovaly. Dnes DC Comics publikuje více než 80 titulů měsíčně, přibližně tisíc vydání ročně a stavá se tak největším a nejrozmanitějším vydavatelem komiksů v anglickém jazyce na světě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý dokument, hlavne to ako superhrdinovia prežívajú do dnes. Zaujímavý pohlaď na zrod hrdinov, na ich partakov alebo na zloduchov, na rivalitu s Marvelom alebo na najlepšie čísla ktoré kedy vyšli (The Dark Knights Returns od Franka Millera). Dokument, v ktorom všetko podstatne fanúšik DC Comics nájde. 80% - 4* ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zatraceně výživná podívaná, zasazení comicsů do historickýho kontextu posledních sedmi dekád nemá chybu. Škoda, že to nemůže mít pokračování... P.S.: Právě probíhající restart kompletního DC vesmíru mě teď zajímá mnohem víc. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Finále už je jen nezajímavá ubrečená dojmologie bez faktů, jinak povedené, hlavně začátky comicsových hrdinů ve 30. a 40. letech jsou zajímavé. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nařachaná devadesátiminutovka, která vás přesvědčí, že DC Comicsy mají budoucnost. Lepší lákadlo k nedávno vydané výroční publikaci si jeden z nejslavnějších "comic houseů" přát nemohl. 9/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Perfektní komiksová osvěta, pro všechny které to zajímá. Historický kontext, důvody proč, jak a kde včetně nejdůležitějších komiksových počinů. Jedniný, poměrně logický problém nastává v obrovské oslavě všeho co DC vyprodukovala a chybí tu to všechno ostatní - myslím evropský proud a Marvel. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, jak je teď DC v módě. Jen více, jen houšť a pokud je do jejich tvorby zamilovaný i Neil Gaiman, není o čem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

DC Comics, Wildstorm, Vertigo....jaký napsat koment k dokumentu o historii jednoho z největších comicsových rájů? Dobře, beru i Marvel, miluji věci od Comic Vine (Chaos!Dynamite), BOOM!Studios a dalších, leč ruku na srdce - Superman a Batman jsou zkrátka superstar! O tomhle nemá cenu psát, dokument, který je nutné vidět - fanoušci si ho užijí, neznalí budou zasvěceni. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Za vším hledej židy aneb nesmrtelnost komiksů v historickém kontextu a jak velký vliv mají komiksy na americkou společnost a naopak. Dle mýho humble názoru must see dokument jak pro milovníky, tak i odpůrce dnešních komiksových blockbusterů. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky komixů povinnost. Jak vznikli hrdinové jako Superman? Batman? Wonder Woman? Sandman? Nechyběl ani génius Alan Moore, který je můj nejoblíbenější autor vůbec. DC u mě vyhrává na plné čáře nad Marvelem :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozbor superhrdinského komiksu skrze veškerý jeho historický vývoj a proměny, díky nimž DC (a rozdíl od stále dětinského Marvelu) v průběhu let dokázalo nejen držet prst na tepu doby, ale hlavně se vyvinout z primitivní brakové zábavy do skutečného umění, vyprávějícího skutečné příběhy. Přitom se ale neutápí v samochvále, a dokáže posuzovat DC hrdiny i z jejich velmi slabých momentů - navzdory kterým dokonce i mě, superhero-hatera, přesvědčuje že něco na těch klasických postavách přecejen asi bude. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument o tomto skvělém studiu. Dozvěděl jsem se mnoho zajímavých věcí z historie komixů. Od jejich vrcholů přes pády, až po následné vzestupy. Komixy celou doby ovlivňovaly lidi a přizpůsobovaly se tehdejší situaci. Studio si za celou dobu své existence prošlo dost velkým vývojem. Opravdu dobře udělané. :) ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příběh DC comics je skutečně neuvěřitelný, studio, které nám přineslo dva nejlegendárnější charaktery vůbec, si několikrát sáhlo na dno, aby mohlo znovu povstat. Je neuvěřitelné, za jakých podmínek a jakým způsobem se tehdá tvořilo, jaký obrovský vliv na lidi měl Superman, lidi ním téměř žili, každý chtěl být jako on a pak to přišlo, najednou se objevil Batman a bylo vymalováno. Sice mám radši konkurenci, ale DC má samozřejmě také něco do sebe a prostě každý si najde něco svého. Nejvíce mě pobavila paní, která se do kamery rozpláče při vzpomínce, kdy studio nechalo zabít Supermana, tehdá to byla jistě obrovská událost. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Všechno co jste chtěli, nebo měli, vědět o DC, jeho historii, hrdinech a osobnostech. Dechberoucí jízda komiksovou historií, která by měla být povinnou podívanou pro každého, kdo otevřel, nebo se chystá otevřít nějaký ten sešit s Batmanem, Supermanem, Wonder Woman nebo jiný s hlavičkou DC. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Fajnová procházka historií komiksů, která díky bohu není jen samochválou DC. A ačkoliv haldu nových informací Secret Origin nepřináší (a co bylo Secret netuším), jde o milé povídání zajímavých osobností s Alanem Moorem v čele. Blbcem je snad jen Neal Adams, pro kterého všechno "nejlepší a nejdokonalejší" a rád se směje svým historkám, které si dostatečně přikreslil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Roky jsem musel všem kolem vysvětlovat, že komiks je prostředek a nikoli žánr.." Naprostá fanouškovská povinnost plná zajímavých souvislostí, která však ty oddanější a znalé nemá vůbec absolutně čím překvapit.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Známe je všichni, ať už z komiksů, hraných nebo animovaných filmů či seriálů - Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern a stovky dalších, postavy, které jsou populární už více jak 70 let a všechny pochází z dílny DC Comics. O této obrovské legendě pojednává dokument Secret Origin. Dokument, který nás provede všemi érami komiksu přes tzv. Goldem Age (konec 30. let, WWII, nebo rodinné komiksové sračičky let 50.), Silver Age (60. léta), Bronze Age (70. léta) a konečně Modern Age (od 80. let do současnosti), a představí nám všechny důležité komiksové postavy a jejich tvůrce. Setkáme se zde s Bobem Kanem a Billy Fingerem, kteří dal světu Batmana, Jerry Siegelem a Joe Schusterem - tvůrci Supermana, Frankem Millerem, Neilem Gaimanem nebo Alanem Moorem a dalšími bývalými nebo současnými autory komiksových knížek. Co jsem ocenil snad nejvíce je kulturně-historické pozadí, které mi poskytlo trošku jiný pohled na komiksové superhrdiny a možná o to více si teďka komiksy budu užívat. Jediná výtka, co bych měl - Bylo to strašně krátkýýýý :-) Dokument měl 90 minut a já si při jeho skončí říkal: "I want more." Secret Origin je zkrátka a jednoduše skvěle natočený, velice informativní dokument, který všem pochybovačům, co v životě žádný komiks nečetli a komiksovými postavami opovrhují ukáže, že to nejsou jenom pohádky pro malý děti a že Batman s Robinem nejsou gejové. No a pro ty ostatní, co komiksy a jejich hrdiny milují je to zkrátka povinnost. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o zrodu komiksového giganta DC, který popisuje kompletní historii této populární mašinérie. Za mě 100% :) ()

Reklama

Reklama