Reklama

Reklama

Hledáme své předky

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Zajímá vás, jak žili vaši předkové? Jak se jmenovali? Čím byli? Každý z nás má stovky a stovky předků, bez níž bychom vůbec nežili. Pokud byste chtěli sestavit rodokmen, neměl by vám uniknout náš cyklus, který vám pomůže orientovat se při vašem, často detektivním pátrání. Celý cyklus vtipně provází herec Vladimír Čech, který projevil zájem nalézt své vlastní předky. Uvidíte, co zajímavého o jeho rodu vypátrali odborníci v archivech. Dozvíte se také, s jakými nemilými překvapeními se setkal badatel Alois Sassmann při hledání svých předků. Mimochodem, je to největší znalec mlynářských, kovářských, kominických, obuvnických, katovských a dalších jihočeských rodů. V cyklu uvidíte i hraběte Sternberga a jeho rodokmen, který čítá 27 generací! Dozvíte se také, proč i ze zdravotního hlediska je důležité znát své předky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý exkurz do oblasti pomocných věd historických, zejména genealogie, která však úzce spolupracuje i se sfragistikou, heraldikou, kodikologií, diplomatikou či metrologií a chronologií. ČT se svých pořadů umí dobře ujmout, takže i Hledání předků s Vladimírem Čechem je zdařilé a poutavé. Nezasvěcení diváci se dozvědí spoustu zajímavých věcí, ale i elitní historikové nemusí být úplně pohoršeni a studenti se mohou u tohoto krátkého počinu slušně zabavit a zopakovat si probíranou látku. Po chvilce váhání dávám 5*, jelikož přínosných pořadů není nikdy dost. ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

První díl mi přišel tak trochu o ničem, ale dál už to bylo lepší a lepší. Ve třetím díle se už člověk dozvěděl spoustu konkrétních věcí a celkově tak tento dokument určitě za zhlédnutí stojí. Začínající genealogy jistě dokáže nasměrovat správným směrem. ()

Reklama

Reklama