Reklama

Reklama

Ostrovy zapomenutého klidu

(seriál)
Československo, 1990, 30x33 min

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o naší přírodě. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ale kvalitní "školící dokumenty", které Vám přinesou klid a milé poznání naší vlastní krásné krajiny, jejích zákoutí apod... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Naučný, natočený bez nijak zvlášť atraktivní kamery v roce 1990 na tehdy ještě nekvalitní filmové materiály. Tak bych tento ne moc poutavý seriálový dokument nazval. Důraz při tvorbě byl kladen především na nauku a poznávání druhů rostlin a živočichů a charakteru přírody obecně. Natočeno ve stylu poučných filmových dokumentů, které se za našeho "skvělého" socialismu promítaly dětem ve školách. Jen občasná kritika špatného lidského jednání vůči přírodě je zde navíc. Dnes se již natáčejí poutavější dokumenty, než tenkrát. A to je dobře, že? ... pane Tomáši Kočko. :-) (Návraty k divočině či Divočina bez hranic). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Videné 3 diely - Poodří, Vltavský luh a Údolí Dyje a úplne stačilo. Zábery statické, informačne 0 bodov, a neskutočné nudné - vhodne jedine ako uspávanka. ()

Horak

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze Šumavu. Bizarní dokument doby, jejich názorů a dokumentární školy, která vzbuzuje zasloužený úsměv. Hudební podkres za jedna s hvězdičkou, to už se dneska nezažije! ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Tenhle "školně" pojatý dokumentární seriál o přírodních krásách naší vlasti je sice staršího data, ale dokáže pohladit oko i duši, ale také i kritizovat. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Nektere dily jsou povedene a zajimave. Jine jsou nudne. Retro naucny styl z pocatku 90. let se mi docela libi. V te zaplave hypermodernich dokumentu vc. vsech pozitiv i negativ pusobi jako osvezeni. I kdyz pro nekoho mozna exoticky. ()

Reklama

Reklama