Reklama

Reklama

Detaily

  • USA The Details
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se rodinka mývalů usadí na nově položeném trávníku na dvorku Jeffa a Nealy, nestane se jediným problém, který musí rodina vyřešit. Ba naopak. Začne tím temně komediální, divokou řetězovou reakci plnou domácího napětí, nevěry i vraždy. (FFilipCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

honajz 

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbost. Nejenom, že mezi Tobeym a Elizabeth nefunguje jakákoliv chemie, takže jim to desetileté šťastné manželství nevěřím (navíc ona vypadá o hodně starší, a on pořád jako klouček). Ale ono se to snaží vypadat děsně tajupně (různé v úvodu uvedené detaily nás asi mají posadit na zadek, abychom zírali a skládali), a nakonec jde vlastně jen o druhé dítě. Navíc se tu naprosto normálně ospravdelňuje vražda. Pokud si poděláte život, zabijte toho, o kom si myslíte, že za to může, lehce se přes to přenesete a jedete zas dál. To je skutečně morbidní. Navíc to celé má celou dobu jakoby háv komedie a rozvernosti, o to větší morbidita pak tenhle film je. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ke konci už docela nezáživná pruda a to to tak hezky začalo. Tobík těžce gumovej, jak jsem ho mívala ráda, začínám mít pocit, že herecky to není žádnej zázrak, v detailech moc nesvede a v Detailech spíš nudil. Laura Liney si tu každopádně zahrála parádní fůrii, mít něco takovýho za sousedku, tak nepřemýšlím ani tak nad rekonstrukcí, jako spíš rovnou nad změnou čtvrti. 50% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tobey Maguire je dost plany herec, po tomto som si uz definitivne isty, hrat prakticky vobec nevie. Asponze po 40 -ke ho uz neuvidim v Spider- manovi, to som rad. Tu sa film toci okolo rodinky myvalov. Elizabeth banks to aspon trochu zachranila, obycajne dialogy prevazuju, preto dam aspon slusny priemer : 56 % ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Mýval severní je pěkný prevít. Rozšířil se – podobně jako americká demokracie – ze Severní Ameriky téměř do celého světa a všude škodí. Filmoví tvůrci projevili dobrou intuici, když hned na začátku příběhu ukázali mývaly, kteří se nakýblovali na dvorek u domu jedné rodiny. Další pohromy na sebe nenechaly dlouho čekat. Události se nijak zásadně nevymykají z rámce toho, co může v životě potrefit US občana střední vrstvy, ale zajímavé je jejich originální zřetězení. Většinu událostí v lidském životě lze vysvětlit kauzálně a tam, kde jejich příčina není zřejmá, přichází na pomoc koncept náhody. Filosofům je však známo, že v propojení událostí sice hraje hlavní roli kauzalita, ale kromě ní občas přichází ke slovu i finalita (teleologie) dialektika a synchronicita. To všechno dohromady způsobuje situace, z nichž jde člověku někdy hlava kolem. Řekl bych, že právě o tom tenhle film pojednává. Ostatně divák je na to hned na začátku upozorněn: „Kdybych nekoupil tu květinu...“ atd. Obrazně lze říci, že lidský život na rozdíl od pohádek neřídí tři sudičky, nýbrž čtyři. – Ještě doplňuji. Klíč k porozumění, který filmoví tvůrci vkládají divákovi do rukou, je správný i falešný současně: zakoupení květiny nebylo příčinou pozdějších událostí, věci byly propojené jiným vztahovým modem. Působivé bylo i zapojení dialektiky, jež dokáže proměnit jevy v jejich pravý opak, např. dobro může mít za „následek“ zlo. Kdyby hlavní hrdina nedaroval kamarádovi svoji ledvinu, nedošlo by později k vraždě. Takhle to vypadá, když má scénárista načteného Hegela, Kanta, Junga a další odbornou literaturu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby nám scénárista a současně i režisér J.A.Estes chtěl něco sdělit a nevěděl přesně jakou formou nám to má předložit. Takže jsem celkem docela rozpačitá, protože si myslím, že se z toho dala udělat daleko hezčí bábovička na koukání. Je ale s podivem, že jsem se na to přes všechny moje negativa dokázala dívat až do konce, tak na tom možná něco bude. Nejsympatičtější byla Laura Linney, její Lila byla opravdu roztomilá. Nealy kterou si tady zahrála Elizabeth Banks, na mě celou dobu působila nepřirozeně a navíc vypadala jak panenka Barbie a Jeffa mám stále zafixovanýho jako Spider-mana a tady mě moc po herecké stránce nepřesvědčil. S tím mývalem v závěru si to mohli taky odpustit. Dnes jsem zřejmě nebyla na tenhle film správně naladěná a je to pro mě tudíš i přes pár pozitivních momentů jen průměrný zážitek. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Seattle, Redmond a Kirkland v americkom štáte Washington. (MikaelSVK)
  • Do role Jeffa bol najprv obsadený James McAvoy, no kvôli opakovaným konfliktom ho nahradil Tobey Maguire. (Crybaby)

Reklama

Reklama