Reklama

Reklama

Arakain 15

všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 1997, 60 min

Hrají:

Aleš Brichta

Obsahy(1)

Archivní, nikdy nezveřejněné videonahrávky nejen ze zákulisí; fotografie, které mnohdy byly ukryty hluboko v archivu, výroční koncert v pražské Lucerně, ale také úplně nové záběry, rozhovory doplněné spoustou videoklipů, které jste možná na televizních obrazovkách ani neviděli. To je velmi stručný obsah této videokazety, která má za cíl s pomocí mnohdy unikátního materiálu, zmapovat patnáct let existence legendy českého metalu, skupiny ARAKAIN. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Arakain pro mě byla nejlepší kapela na světě a děsná srdcovka. To se bohužel díky desce Labyrint a následujícímu hudebnímu vývoji změnilo. Tuto videokazetu jsem měl kdysi doma nahranou z bratrancovy videokazety a všechny klipy jsem znal téměř nazpaměť. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Dneska už je tohle jen raritka pro sběratele, jelikož to vyšlo jen na VHS a hlavně tato videokazeta obsahuje pouze klipy kapely obohaceny o rozhovory členů kapely , nikoliv koncert. Klipy posléze vyšly na koncertním DVD Arakainu 20 let Natvrdo. V tehdejší době to ale hodnotu ještě mělo. Hvězdička dolů za mono zvuk. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Už si úplně přesně nepamatuju, kdy jsem si tuhle kazetu přehrál a od koho jsem si ji půjčil. Ani moc z paměti nevydoluju, jak přesně ta hodinka celuloidovýho pásku a občasnýho zrnění na obrazovce probíhala, nicméně při pohledu na soupisku vynikajících skladeb a lepších i horších klipů Arakainu si musím připomenut, že kapela byla v téhle době opravdu na špici a jejich do té doby čtyři alba (+ album coververzí a výroční kompilace znovunahraných stařičkých skladeb) byla na úrovni valné většiny lepší části zbožňované západní konkurence. Za pár let se perfektně jedoucí stroj trochu zadrhl, Arakain nahráli dalších nevím kolik alb s jinými zpěváky a uprchlík Brichta (za tenhle příměr by mě zrovna Aleš asi moc nepochválil :) měl několik, přesně řečeno mnoho dalších kapel, které neznám a asi po nich ani nebudu pátrat, ale i dneska se po těchhle starých albových skvostech (hlavně Schizofrenie, Black Jack a Salto Mortale) pořád vyplatí sáhnout. Ovšem videokazetu Arakain 15 si už asi nepustím. ()

Reklama

Reklama