Reklama

Reklama

Arakain: 20 let natvrdo

všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2003, 126 min

Jak už název napovídá, tímto DVD oslavila česká heavy-trashová legenda své kulaté výročí. Zároveň se jedná o poslední koncert s bývalým frontmanem a zpěvákem Alešem Brichtou. Obsahuje 17 skladeb jako například rychlejší Metalománie, Šeherezád či Kamennej anděl, z pomalejších pak nechybí Ztráty a nálezy či Dotyky, které zazpívala jako host Lucie Bílá. Ta se také podílela na duetu v klasice Zimní královna. Jako bonus obsahuje nosič i 7 videoklipů a rozhovory se členy kapely. (Danulinda)

(více)

Recenze (14)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Výroční koncert Arakainu k 20letému výročí, zároveň poslední vystoupení Aleše Brichty jako zpěváka Arakainu. Škoda, že místo největších pecek byly do repertoáru zařazeny převážně písně z posledních dvou alb Forrest Gump a Archeology - hvězda dolů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Arakain je legendárna česká metalová hudobná skupina. Vznikla v roku 1982 a je bez prestávky aktívna až dodnes. Avšak pre mňa prestala existovať 15. mája 2002. Vtedy ju opustil spevák a jeden zo zakladajúcich členov Aleš Brichta. Stalo sa tak po oslave ich dvadsiateho výročia. Odohrali spolu výborný koncert v pražskej Lucerne a ich cesty sa rozišli. Toto vystúpenie je zachytené na oficiálnom DVD "Arakain: 20 let natvrdo". Bola to posledná show mocného metalového Arakainu a ich jedinečného speváka Aleša Brichtu. *** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal od výročního koncertu, navíc posledního s původním zpěvákem, trochu lepší playlist, ale jinak těžko něco vyčítat. Technicky rozhodně lepší než starší záznamy na videokazetách. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Záznam posledního koncertu s Brichtou. Na jednom vystoupení tohoto turné jsem byl o pár dnů dříve v Polné a právě proto mě toto DVDčko nikdy příliš neuchvátilo. Z koncertu mám úžasné vzpomínky, skvěle jsem si ho užil a zde na tomto DVD bohužel chybí strašná spousta zásadních a skvělých písniček, které jsem tenkrát viděl naživo. Samozřejmě playlist byl stejný, ale bohužel byly z nějakého záhadného důvodu vystřiženy. A navíc se podle toho, co jsem četl, přidali na konci ke skupině její bývalí členové a společně si zajamovali Slečnu Závist. Tento raritní moment, který by určitě potěšil každého fanouška tam také není, což je veliká škoda. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Původní sestava, ultimátní klasika, fenomenální Brichta. Arakain v té pravé a už nikdy neopakovatelné podobě! ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Nic moc playlist, po hlasové stránce notně opotřebovaný Aleš a otřesný střih (nesedící hudba a záběr na Žežulku snad 2/3 celého záznamu) i kamera (nebylo tam těch záběru na Brichtu házejícího hlavou málo?). ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Jedná se o poslední záznam živého koncertu skupiny Arakain se zpěvákem Alešem Brichtou, který tímto koncertem definitivně opustil kapelu, ve které jako zpěvák působil rovných 20 let. Koncert vyšel na dvouvrstvém DVD a je to historicky první DVD této kapely. Po zvukové stránce je DVD osazeno dvěma zvukovými stopami, tzn 2.0 dolby digital stereo a 5.1 dolby digital. Nutno dodat, že za pozornost stojí multikanálový zvuk 5.1, který je zde velmi kvalitně zpracován, v českých vodách až bezkonkurenčně. Tento titul bych doporučil studiovému DVD zvukaři skupiny Kabát jako inspiraci, jak má vypadat kvalitně smíchaný koncertní 5.1 kanálový zvuk. Obrazově je zvuk taktéž velmi kvalitní. Kromě koncertu samotného disk obsahuje klipy, rozhovory všech bývalých členů kapely (nynějších nikoliv), home video ze studia a kompletní knihu 20 let Natvrdo v elektronické podobě ve formátu PDF. Koncert je natočen v Lucerně a hostem je Lucie Bílá....................Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "ANO". Koncert je v multikanále pro domácí kino velmi dobře prostorově zpracován ve zvukové stopě Dolby digital 5.1. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní. Má to koule, valí se z toho nespoutaná energie, nástroje i zpěv zní přirozeně, zkrátka perfektní metalová pařba, u které nevadí, že Aleš trochu nestíhá. Tohle je Arakain. To, co vzniklo o 5 let později v Edenu, jen ukazuje, jak se za 5 let stihne stát z našláplé kapely uťápnutá tuctovka. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Oficiálne DVD z posledného koncertu s Alešom Brichtom mohlo byť dlhšie (niektoré pesničky boli vystrihnuté), ale inak tu všetko sedí - charizmatický Brichta, kapela hraje výborne, kamera a strih solídne, zvuk vyslovene výborný. Hviezda dole asi fakt len za tú dĺžku a Deža, miesto ktorého tu mohlo byť trebárs niečo z albumu Salto Mortale. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Metalománie (Aleš Brichta/Aleš Brichta) 2. Žádnej metal (Aleš Brichta/Aleš Brichta) 3. May Day (Aleš Brichta/Aleš Brichta) 4. Slečna Heavy (Miloň Šterner/Aleš Brichta) 5. Ztráty a nálezy (Marek Podskalský/Aleš Brichta) 6. šeherezád (Zdeněk Kub/ Aleš Brichta) 7. Amadeus (Jiří Urban/Aleš Brichta) 8. Kamennej anděl (Jiří Urban/Aleš Brichta) 9. Kolonie termitů (Zdeněk Kub/ Aleš Brichta) 10. Cornouto (zpěv Lucie Bílá) (Marek Podskalský/Aleš Brichta) 11. Zimní královna (zpěv Lucie Bílá) (Jiří Urban/Aleš Brichta) 12. Dotyky (Zpěv Lucie Bílá)(Jiří Urban/Aleš Brichta) 13. Global street debil (Jiří Urban/Aleš Brichta) 14. Forrest Gump (Jiří Urban/Aleš Brichta) 15. Dežo (Zdeněk Kub/ Aleš Brichta) 16. Apage Satanas (Jiří Urban/Aleš Brichta) 17. Princess (Jiří Urban/Aleš Brichta) VIDEOKLIPY Páteční flám (Jiří Urban/Aleš Brichta) (Popron Music, s.r.o.1996) Zase spíš v noci sama (Miroslav Mach/Aleš Brichta) (Popron Music, s.r.o.1993) Slečna Závist (Ken Hensley/Aleš Brichta) (Popron Music s.r.o.1995) Marilyn (Jiří Urban/Aleš Brichta) (Popron Music, s.r.o. 1993) Kamennej anděl (Jiří Urban/Aleš Brichta) (Supraphon a.s. 1991) Šakal (Zdeněk Kub/ Aleš Brichta) (Supraphon a.s. 1990) Gilotina (Miroslav Mach/Aleš Brichta) ()

mfaky 

všechny recenze uživatele

Výroční koncert k dvaceti letům existence české (československé) metalové legendy. Stejně jako mnohé, i mne trochu zaskočil playlist, mnoho největších pecek tam prostě chybělo. Jinak kvalitativně pěkné. Já osobně zatlačuji slzu, neboť tímto koncertem pro mne Arakain zemřel, takže se de facto jedná o jeden dlouhý pohřební obřad. Stejně jako Arakain, tak i Aleš ze sebe později už nic pořádného nevyplodili, není to ono. ()

Reklama

Reklama